עוגת בסיס לבצק סוכר

Pikki

New member
עוגת בסיס לבצק סוכר

בוקר טוב
אחותי ביקשה ממני להכין עוגה כזו מקושטת מבצק סוכר ליומולדת של אחיינית שלי. זו פעם ראשונה שאני עושה את זה.. עשיתי קצת גוגל אבל לא מצאתי מה שחיפשתי והוא- מתכון טוב לעוגה שמתחבאת מתחת לקישוטים. יש למישהי כאן מתכון אולי? תודה!
 
יש הרבה עוגות

כל עוגה בחושב טובה מתאימה... איזה צורה את רוצה לעשות? ואיזה טעם עדיף לך?
 

Pikki

New member
אני הולכת לקנות היום תבנית

חשבנו על קוגלהוף ולשים איזה בובה בחור שם והעוגה תהיה השמלה שלה. (מה שנקרא עוגת נסיכות
) אז התבנית תהיה או 22 או 24 בהתאם למה שיש בחנות. לגבי הטעם אז אחותי אמרה לי שהעוגות האלו בד"כ נורא יבשות ואם יש דרך שלא יצאו עוגות חנק. אלו היו ההנחיות הכלליות. יש לך משהו מתאים? תודה מקרב לב
 

bali

New member
מנהל
עוגה כושית משגעת

העוגה הזו גדולה בכמות. את יכולה להקטין את הכמות לחצי או 2/3, או להכין מהתערובת שתישאר מאפינס אישיים. עוגה כושית משגעת ayeletba רכיבים: 1.5כוסות סוכר 1 שקית סוכר וניל 2.5 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפייה 6 כפות קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1.5 כוסות מיץ תפוזים או חלב או מים 4 ביצים 1 כוס שמן לקרם: 4 כפות קקאו 5 כפות מים 4 כפות סוכר 50 גרם מרגרינה או חמאה 1 שקית סוכר וניל אופן הכנה: לחמם תנור ל- 170 מעלות. לערבב היטב את כל החומרים היבשים. לערבב היטב (בנפרד!) את כל החומרים ה``רטובים``. לאחד את 2 הקערות ביחד ולערבב לעיסה חלקה. לאפות בתבנית עגולה 28 משומנת או בתבנית מלבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש, בערך 40 דקות. הכנת הקרם - להכניס את כל חומרי הקרם בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה לקרם חלק. אחרי שהעוגה התקררה מעט לצפות אותה בקרם. הערות: 1) את העוגה לשמור מחוץ למקרר מכיוון שבמקרר היא מתקשה במקצת. 2) העוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד טעימה 3) ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת מקור המתכון : AYELETBA
 

Pikki

New member
יו נשמע מעולה

תודה
אחרי שאכין אגיד איך היה....
 

bali

New member
מנהל
זו עוגה טעימה מאד

חשוב למרוח על העוגה משהו כמו סירופ סוכר או ריבה מדוללת או גנאש שוקולד לפני ששמים את בצק הסוכר, גם כדי שיהיה דבק מתחת לבצק וגם כדי שלא יהיו פירורים על פני העוגה.
 

bali

New member
מנהל
הקרם שבמתכון מיועד יותר למקרה

שבו העוגה לא מצופה בבצק סוכר אלא מוגשת כעוגת יומולדת רגילה לילדים עם קרם וסוכריות צבעוניות. הוא קצת נוזלי ולא יודעת עד כמה יהיה נוח למרוח אותו על עוגת קוגלהוף הפוכה. אפשר לנסות, או במקום הקרם הזה למרוח משהו אחר שישמש כדבק.
 

Pikki

New member
את כבר כאן ועונה מהר ../images/Emo8.gif

יש לי עוד שאלה על בצק סוכר- יש איזשהם עזרים שאת ממליצה לי לקנות כדי לעבוד איתו? ראיתי בכל מיני תמונות מין מכשיר כזה שנראה כמו סכין גילוח - לא יודעת מה הוא עושה. תודה@
 

bali

New member
מנהל
המממ... לגבי עזרים לבצק סוכר

יש כל מיני כלי עבודה לבצק סוכר. לא ממש יודעת מה המכשיר שראית שנראה כמו סכין גילוח, אם את יכולה להעלות תמונה שלו זה יעזור לי להבין מה הוא עושה ואז תראי אם הוא נחוץ לך. אני חושבת שמה שצריך זה - מחליק בצק סוכר (נראה כמו מגהץ קטן מפלסטיק) כי הוא באמת עוזר להחליק יפה את הבצק על העוגה ולהצמיד אותו אליה יותר טוב. מערוך חלק לגמרי (לא חובה לקנות בחנויות של בצק סוכר, אבל רצוי מערוך כמו מקל מטאטא ולא עם ידיות, כדי שלא יהיו פסים על הבצק). יש כל מיני מצבטים וגלגלות שיוצרים דוגמאות - ממש לא צריך את כולם, והם יקרים. אבל אם יש דוגמה או שתיים שמאד אהבת ואת מתכננת להכין עוגות בצק סוכר מלבד זו המדוברת, שווה שיהיה לך אחד או שניים כאלה. לגבי חותכנים קטנים - בחנויות יצירה וכדומה יש חותכנים קטנים במחיר זול בהרבה מהחותכנים המיועדים לבצק סוכר של חברת WILTON. אם יש משהו ממש מקסים שראית של וילטון, אולי שווה לקנות, אבל אפשר למצוא הרבה חותכנים בזול יותר. ועוד משהו שקניתי זה טוש צבע מאכל. יש בכל מיני צבעים, אני קניתי שחור. לא יקר ויעיל לכיתוב וליצירת פרצופים למשל.
 

Pikki

New member
קודם כל תודה רבה ../images/Emo13.gif ולגבי הויכוח למטה

הסיבה ששאלתי כאן היא שאני כותבת כאן לפעמים והיה לי יותר נוח לשאול בפורום שאני מכירה את כותבותיו הנחמדות
וגם באמת שאלתי רק על העוגה ולא על הקישוטיאדה... לגבי העזרים- קניתי מערוך חלק כמו שאמרת וברור שקניתי חותכנים יקרים כמו שאמרת שלא- לא יכלתי לעמוד בפיתוי... מצד שני - שלחו אותי מהעבודה לקחת איזה דיסק למכרז שהיה לשמחתי באותו בניין של החנות המהממת שקניתי ממנה תדברים אז לפחות זה היה על זמן העבודה. ז"א יש כיסוי להוצאה
טוב בקיצור מחר בבוקר אחרי שאכין אעלה תמונות (מזהירה מראש מOVERDOSE של ורוד...) תודה ושבת שלום!!
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo13.gif אני שמחה שנוח לך פה

ולגבי החותכנים, לא אמרתי שלא, האמת שגם אני קניתי סט של חותכני פרחים ועלים קטנים של וילטון כי פשוט כאלה יפים אין בחנויות יצירה, רק רציתי שתדעי שהרבה חותכנים עם צורות קטנות יש גם בחנויות יצירה. אבל אי אפשר לעמוד בפיתוי של הסטים של וילטון, אי אפשר
מחכה לראות את התוצאה, ורודה ככל שתהיה
שבת שלום גם לך ושמחתי מאד לעזור.
 

Pikki

New member
טוב להלן התוצאה

זה עוד בלי הבובה,.... עשיתי טעות אחת- קניתי צבע מאכל טבעי כזה. שמתי את כל הבקבוק והבצק עדין לא תפס צבע בכלל. הסגול לעומת זאת נתפס בשניות. אבל חיפיתי על זה עם מלא סוכריות ורודות. יצא נורמלי יחסית לפעם ראשונה לא?? תודה על העזרה!
 

bali

New member
מנהל
יפה יפה ../images/Emo13.gif

בהחלט יצא חמוד ומתוק ואין ילדה שלא תאהב את העוגה הזו
את תראי איך כולם יריבו לך על הכוכבים והלבבות
איזה צבע ניסית ליצור ולא הלך? כי לגבי צבעי המאכל - אין מנוס, עם בצק סוכר צריך צבעי מאכל מרוכזים וחזקים בג'ל. צבע מאכל בנוזל לא תמיד צובע מספיק חזק, וגם לא כל כך טוב לבצק לערבב אותו עם יותר מדיי נוזלים כי הוא נעשה דביק. אם תמשיכי להכין עוגות עם בצק סוכר, ממליצה לך בחום לקנות כמה צבעי יסוד בג'ל ואז תוכלי לערבב לך כל מיני גוונים בהצלחה רבה.
 

Pikki

New member
תודה ../images/Emo13.gif זה היה צבע ג'ל רק טבעי

לא נורא פעם הבאה .......
 

bali

New member
מנהל
וואלה? אז זה באמת מוזר.

להרגיע אותך, כמות צבע המאכל ששמים מהצבע הלא טבעי היא מאד קטנה. טובלים גפרור או קיסם בצבע ומושכים למעלה, מה שעולה על הקיסם אמור להספיק לצבע בגוון יחסית פסטלי (כלומר בהיר ועדין) אם רוצים יותר חזק, עוד כמות כזו בערך תספיק.
 

G I Jane

New member
נסי לשאול בפורום אומנות בעוגות

יש שם בנות תותחיות ומקצועיות אחת אחת!
 

bali

New member
מנהל
גם פה יש מספיק בנות שמתעסקות עם בצק סוכר

והבקשה העיקרית היתה מתכון לעוגה טעימה שתתאים לציפוי אח"כ, ודווקא עוגות בחושות נראה לי שפה יש יותר סיכוי למצוא. לרעיונות לקישוטים בבצק סוכר ולשאלות על כלי העבודה השנים כמובן שגם שם יוכלו לענות, וביתר פירוט
 

G I Jane

New member
סליחה שהגבתי - חשבתי שהמטרה של הפורום היא

לעזור. אין על הבנות של פורום אומנות בעוגות, עונות במקצעויות על הכל. אחרי תגובה כזו אני מעדיפה לחזור לצללים.
 

flutter girl

New member
לא כ"כ הבנתי את הבעיה?

א. חבל לחזור לצללים. כיף לנו כשיש יותר ויותר משתתפים שתורמים מהידע והזמן שלהם למען הפורום. ב. אני מסכימה שתמיד כדאי לפרוש רשת רחבה יותר, אבל מה רע בכך שהיא שאלה פה? הרי היא שאלה על העוגה, למרות שגם על בצק סוכר אין בעיה לשאול פה.
 
למעלה