לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום קינוחים ומנות אחרונות
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

עוגת בסיס לבצק סוכר
<< ההודעה הנוכחית
11/03/2010 | 07:15
22
8312
בוקר טוב
אחותי ביקשה ממני להכין עוגה כזו מקושטת מבצק סוכר ליומולדת של אחיינית שלי. זו פעם ראשונה שאני עושה את זה.. עשיתי קצת גוגל אבל לא מצאתי מה שחיפשתי והוא- מתכון טוב לעוגה שמתחבאת מתחת לקישוטים. יש למישהי כאן מתכון אולי? תודה!
קינוחים ומנות אחרונות >>
יש הרבה עוגות
11/03/2010 | 08:32
14
1005
כל עוגה בחושב טובה מתאימה...
איזה צורה את רוצה לעשות?
ואיזה טעם עדיף לך?
קינוחים ומנות אחרונות >>
אני הולכת לקנות היום תבנית
11/03/2010 | 08:46
13
542
חשבנו על קוגלהוף ולשים איזה בובה בחור שם והעוגה תהיה השמלה שלה. (מה שנקרא עוגת נסיכות   ) אז התבנית תהיה או 22 או 24 בהתאם למה שיש בחנות. לגבי הטעם אז אחותי אמרה לי שהעוגות האלו בד"כ נורא יבשות ואם יש דרך שלא יצאו עוגות חנק. אלו היו ההנחיות הכלליות. יש לך משהו מתאים? תודה מקרב לב
קינוחים ומנות אחרונות >>
עוגה כושית משגעת
11/03/2010 | 11:18
12
1151
העוגה הזו גדולה בכמות. את יכולה להקטין את הכמות לחצי או 2/3, או להכין מהתערובת שתישאר מאפינס אישיים.

עוגה כושית משגעת ayeletba

רכיבים:
1.5כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2.5 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
6 כפות קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1.5 כוסות מיץ תפוזים או חלב או מים
4 ביצים
1 כוס שמן

לקרם:
4 כפות קקאו
5 כפות מים
4 כפות סוכר
50 גרם מרגרינה או חמאה
1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות.
לערבב היטב את כל החומרים היבשים.
לערבב היטב (בנפרד!) את כל החומרים ה``רטובים``.
לאחד את 2 הקערות ביחד ולערבב לעיסה חלקה.
לאפות בתבנית עגולה 28 משומנת או בתבנית מלבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש, בערך 40 דקות.
הכנת הקרם -
להכניס את כל חומרי הקרם בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה לקרם חלק.
אחרי שהעוגה התקררה מעט לצפות אותה בקרם.

הערות:
1) את העוגה לשמור מחוץ למקרר מכיוון שבמקרר היא מתקשה במקצת.
2) העוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד טעימה
3) ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת

מקור המתכון : AYELETBA
קינוחים ומנות אחרונות >>
יו נשמע מעולה
11/03/2010 | 11:39
11
307
תודה אחרי שאכין אגיד איך היה....
קינוחים ומנות אחרונות >>
זו עוגה טעימה מאד
11/03/2010 | 12:01
10
529
חשוב למרוח על העוגה משהו כמו סירופ סוכר או ריבה מדוללת או גנאש שוקולד לפני ששמים את בצק הסוכר, גם כדי שיהיה דבק מתחת לבצק וגם כדי שלא יהיו פירורים על פני העוגה.
קינוחים ומנות אחרונות >>
זה לא הקרם שכתבת במתכון?
11/03/2010 | 12:20
9
328
או במקומו? מעליו?
קינוחים ומנות אחרונות >>
הקרם שבמתכון מיועד יותר למקרה
11/03/2010 | 12:27
8
425
שבו העוגה לא מצופה בבצק סוכר אלא מוגשת כעוגת יומולדת רגילה לילדים עם קרם וסוכריות צבעוניות. הוא קצת נוזלי ולא יודעת עד כמה יהיה נוח למרוח אותו על עוגת קוגלהוף הפוכה. אפשר לנסות, או במקום הקרם הזה למרוח משהו אחר שישמש כדבק.

קינוחים ומנות אחרונות >>
את כבר כאן ועונה מהר
11/03/2010 | 12:31
7
282
יש לי עוד שאלה על בצק סוכר- יש איזשהם עזרים שאת ממליצה לי לקנות כדי לעבוד איתו? ראיתי בכל מיני תמונות מין מכשיר כזה שנראה כמו סכין גילוח - לא יודעת מה הוא עושה. תודה@
קינוחים ומנות אחרונות >>
המממ... לגבי עזרים לבצק סוכר
11/03/2010 | 12:43
6
377
יש כל מיני כלי עבודה לבצק סוכר. לא ממש יודעת מה המכשיר שראית שנראה כמו סכין גילוח, אם את יכולה להעלות תמונה שלו זה יעזור לי להבין מה הוא עושה ואז תראי אם הוא נחוץ לך.

אני חושבת שמה שצריך זה -

מחליק בצק סוכר (נראה כמו מגהץ קטן מפלסטיק) כי הוא באמת עוזר להחליק יפה את הבצק על העוגה ולהצמיד אותו אליה יותר טוב.

מערוך חלק לגמרי (לא חובה לקנות בחנויות של בצק סוכר, אבל רצוי מערוך כמו מקל מטאטא ולא עם ידיות, כדי שלא יהיו פסים על הבצק).

יש כל מיני מצבטים וגלגלות שיוצרים דוגמאות - ממש לא צריך את כולם, והם יקרים. אבל אם יש דוגמה או שתיים שמאד אהבת ואת מתכננת להכין עוגות בצק סוכר מלבד זו המדוברת, שווה שיהיה לך אחד או שניים כאלה.

לגבי חותכנים קטנים - בחנויות יצירה וכדומה יש חותכנים קטנים במחיר זול בהרבה מהחותכנים המיועדים לבצק סוכר של חברת WILTON. אם יש משהו ממש מקסים שראית של וילטון, אולי שווה לקנות, אבל אפשר למצוא הרבה חותכנים בזול יותר.

ועוד משהו שקניתי זה טוש צבע מאכל. יש בכל מיני צבעים, אני קניתי שחור. לא יקר ויעיל לכיתוב וליצירת פרצופים למשל.
קינוחים ומנות אחרונות >>
קודם כל תודה רבה ולגבי הויכוח למטה
12/03/2010 | 18:07
5
218
הסיבה ששאלתי כאן היא שאני כותבת כאן לפעמים והיה לי יותר נוח לשאול בפורום שאני מכירה את כותבותיו הנחמדות וגם באמת שאלתי רק על העוגה ולא על הקישוטיאדה...

לגבי העזרים- קניתי מערוך חלק כמו שאמרת וברור שקניתי חותכנים יקרים כמו שאמרת שלא- לא יכלתי לעמוד בפיתוי... מצד שני - שלחו אותי מהעבודה לקחת איזה דיסק למכרז שהיה לשמחתי באותו בניין של החנות המהממת שקניתי ממנה תדברים אז לפחות זה היה על זמן העבודה. ז"א יש כיסוי להוצאה

טוב בקיצור מחר בבוקר אחרי שאכין אעלה תמונות (מזהירה מראש מOVERDOSE של ורוד...) תודה ושבת שלום!!
קינוחים ומנות אחרונות >>
אני שמחה שנוח לך פה
12/03/2010 | 23:06
4
126
ולגבי החותכנים, לא אמרתי שלא, האמת שגם אני קניתי סט של חותכני פרחים ועלים קטנים של וילטון כי פשוט כאלה יפים אין בחנויות יצירה, רק רציתי שתדעי שהרבה חותכנים עם צורות קטנות יש גם בחנויות יצירה.
אבל אי אפשר לעמוד בפיתוי של הסטים של וילטון, אי אפשר

מחכה לראות את התוצאה, ורודה ככל שתהיה

שבת שלום גם לך ושמחתי מאד לעזור.
קינוחים ומנות אחרונות >>
טוב להלן התוצאה
13/03/2010 | 00:43
3
403
זה עוד בלי הבובה,.... עשיתי טעות אחת- קניתי צבע מאכל טבעי כזה. שמתי את כל הבקבוק והבצק עדין לא תפס צבע בכלל. הסגול לעומת זאת נתפס בשניות. אבל חיפיתי על זה עם מלא סוכריות ורודות. יצא נורמלי יחסית לפעם ראשונה לא?? תודה על העזרה!
קינוחים ומנות אחרונות >>
יפה יפה
13/03/2010 | 01:11
2
181
בהחלט יצא חמוד ומתוק ואין ילדה  שלא תאהב את העוגה הזו
את תראי איך כולם יריבו לך על הכוכבים והלבבות

איזה צבע ניסית ליצור ולא הלך? כי לגבי צבעי המאכל - אין מנוס, עם בצק סוכר צריך צבעי מאכל מרוכזים וחזקים בג'ל. צבע מאכל בנוזל לא תמיד צובע מספיק חזק, וגם לא כל כך טוב לבצק לערבב אותו עם יותר מדיי נוזלים כי הוא נעשה דביק.

אם תמשיכי להכין עוגות עם בצק סוכר, ממליצה לך בחום לקנות כמה צבעי יסוד בג'ל ואז תוכלי לערבב לך כל מיני גוונים בהצלחה רבה.


קינוחים ומנות אחרונות >>
תודה זה היה צבע ג'ל רק טבעי
13/03/2010 | 07:34
1
142
לא נורא פעם הבאה .......
קינוחים ומנות אחרונות >>
וואלה? אז זה באמת מוזר.
13/03/2010 | 12:40
134
להרגיע אותך, כמות צבע המאכל ששמים מהצבע הלא טבעי היא מאד קטנה. טובלים גפרור או קיסם בצבע ומושכים למעלה, מה שעולה על הקיסם אמור להספיק לצבע בגוון יחסית פסטלי (כלומר בהיר ועדין) אם רוצים יותר חזק, עוד כמות כזו בערך תספיק.

קינוחים ומנות אחרונות >>
נסי לשאול בפורום אומנות בעוגות
11/03/2010 | 14:00
5
279
יש שם בנות תותחיות ומקצועיות אחת אחת!
קינוחים ומנות אחרונות >>
גם פה יש מספיק בנות שמתעסקות עם בצק סוכר
11/03/2010 | 15:58
4
269
והבקשה העיקרית היתה מתכון לעוגה טעימה שתתאים לציפוי אח"כ, ודווקא עוגות בחושות נראה לי שפה יש יותר סיכוי למצוא.

לרעיונות לקישוטים בבצק סוכר ולשאלות על כלי העבודה השנים כמובן שגם שם יוכלו לענות, וביתר פירוט
קינוחים ומנות אחרונות >>
סליחה שהגבתי - חשבתי שהמטרה של הפורום היא
11/03/2010 | 17:38
3
263
לעזור. אין על הבנות של פורום אומנות בעוגות, עונות במקצעויות על הכל.
אחרי תגובה כזו אני מעדיפה לחזור לצללים.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לא כ"כ הבנתי את הבעיה?
11/03/2010 | 18:00
184
א. חבל לחזור לצללים. כיף לנו כשיש יותר ויותר משתתפים שתורמים מהידע והזמן שלהם למען הפורום.
ב. אני מסכימה שתמיד כדאי לפרוש רשת רחבה יותר, אבל מה רע בכך שהיא שאלה פה? הרי היא שאלה על העוגה, למרות שגם על בצק סוכר אין בעיה לשאול פה.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לא צריך את הטון הציני. חבל.
11/03/2010 | 20:00
182
אם הבחורה שאלה פה, סימן שהיא חיפשה תשובה פה. ובמקרה גם אני וגם דייזי דאק מבינות גם בבצק סוכר, והשאלה העיקרית היתה על העוגה שמתחת לבצק הסוכר.

לא שללתי את ההמלצה שלך לפנות לפורום אמנות בעוגות, אבל גם אנחנו יכולות לענות פה, וגם ענינו בצורה שנראה לי שבהחלט סיפקה את השואלת, וכתבתי שאין ספק שלגבי בק הסוכר היא תוכל לקבל תשובות מפורטות גם בפורום אמנות בעוגות.
אז מה בדיוק הבעיה שלך? שהערתי שגם פה יש תשובות? מה קרה?

חבל שתחזרי לצללים בגלל דבר כזה, אבל אנחנו לא מכריחים אף אחד שום דבר. מי שפה בוחר להיות פה מרצונו החופשי.
קינוחים ומנות אחרונות >>
הגזמת קצת...
11/03/2010 | 20:05
146
בסה"כ ענו לך בחיוך...
ולא אמרנו שום דבר רע על פורום אומנות בעוגות...אני פעילה שם ויש בנות משם שקופצות לבקר פה..

נשמח אם תישארי ותתרמי מהידע...תמיד אפר לעזור ולהעזר...
קינוחים ומנות אחרונות >>
רק עוגת שוקולית
22/03/2010 | 15:32
435
התעסקתי במשך כמה שנים עם עוגות בציפוי בצק סוכר (אפילו מכרתי איזו תקופה).
בסופו של דבר אחרי הרבה ניסיונות העוגה הכי טובה היא עוגת שוקולית פשוטה:
4 ביצים, 1 כוס שוקולית, 1 כוס סוכר, 1 כוס קמח תופח, 1 כוס שמן.
מקציפים הכל יחד ואופים בחום של 180 מעלות.
אני בדר"כ הייתי מכפילה כמויות ואופה ברינג כדי שהעוגה תצא גבוהה, זה הכי מרשים בעוגות בצק סוכר.
קינוחים ומנות אחרונות >>
הודעות אחרונות
05:21 | 29.04.16 naori88
13:31 | 28.04.16 bali
12:30 | 26.04.16 אמאלה02
13:38 | 24.04.16 Netaklopedia
11:20 | 22.04.16 מה אכפת לכם4
22:04 | 20.04.16 superorti
22:56 | 19.04.16 lirazidan
19:00 | 18.04.16 daimond1
09:19 | 11.04.16 חנהפ
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ