לחמניות בריוש במילוי שוקולד חלב
לחמניית בריוש אישי ממולא בשוקולד חלב 20 יח' אישיות בגודל 50 גר'. לבצק הבריוש: 500 גר' קמח לבן 12 גר' שמרים טריים 20 מ"ל חלב 3% 70 גר' סוכר 4 ביצים מספר 1 2 כפיות מלח (חשוב מאוד, לא לוותר!) 220 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות גרידת לימון מחצי לימון גרגרים מחצי מקל וניל (או כפית תמצית וניל טהורה) למלית הבריוש: מטבעות שוקולד חלב קצוצות, כמה שצריך למלא כל בריוש. חלמון טרוף + 2 כפות חלב סוכר גבישי (לא חובה, אפשר לוותר) ההכנה: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים, סוכר, חלב ו2 כפות קמח. טורפים בעזרת מטרפה ומשאירים לתסיסה ראשונית כרבע שעה. מוסיפים את שאר החומרים מלבד החמאה, ומתחילים ללוש את הבצק כ5 דק'. בשלב זה, שהבצק נראה קשה ואחיד, מוסיפים בשלבים את קוביות החמאה הקרות. מוסיפים בכל פעם קצת, וממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא נהיה אחיד. מניחים את הבצק בקערה גדולה, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לתפיחה ללילה. לאחר שהבצק תפח, מוציאים מהמקרר, ומתחילים בשלב העיצוב. מחלקים את הבצק ל20 כדורים שווים בגודלם. אני באופן אישי שוקלת את כדורי הבצק, אבל אפשר בהחלט לעשות זאת "לפי העין". שוטחים כל פיסת בצק למעין "פיתה", מכניסים פנימה כמה חתיכות שוקולד חלב (6-7 חתיכות שוקולד בגודל של שוקולד צ'יפס יספיקו), וסוגרים למעין שקיק קטן. מכדררים לכדורים, ומניחים בתבניות המתאימות לבריוש. לי אין תבניות מיוחדות לבריוש (כן כן), לכן אני אופה את לחמניות הבריוש בתבניות מאפינס עם עטרות נייר. ממתינים לתפיחה מלאה של הבריושים, בחום המטורף שיש בחוץ זה לוקח כשעה (אל תשכחו שיש המן שומן בבצק, ולכן לוקח לו הרבה יותר זמן מבצק שמרים רגיל). מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מורחים את הבריושים התפוחים בתערובת החלמון – חלב, ומפזרים מעל כל אחד מעט סוכר גבישי שאינו נמס באפייה. אופים את הבריושים כ10-12 דק', עד שהם זהובים – שחומים למעלה ומריחים פשוט נפלא. לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי
בבלוג! נטלי