מאפה בריוש ונקטרינות
מתוך סודות מתוקים, קרין גורן: לבצק: 3.5 כוסות קמח (500 גר') 0.5 שקית שמרית (25 גר') 1/3 כוס סוכר (70 כר') 4 ביצים 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מחצי לימון 1 כפית שטוחה מלח 200 גר' חמאה רכה לפירורי בצק פריך: 1/3 כוס קמח (50 גר') 1/4 כוס סוכר (50 גר') 50 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1/4 כפית קינמון 2 כפות שקדים פרוסים לנקטרינות: 6 - 7 נקטרינות פרוסות לפלחים 1/4 כוס סוכר (50 גר') 1 שקית סוכר וניל (10 גר') לזיגוג: ביצה טרופה עם מים, לקישוט: אבקת סוכר מכינים את הבצק ומתפיחים: 1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. 2. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את החמאה ומעבדים 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב וו הלישה. 3. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו). מכינים את הפירורים: 4. במעבד מזון עם להב מתכנת מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים. 5. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש. מרכיבים ואופים: 6. מחממים תנור ל- 190 מעלות. 7. מעבירים בעדינות את הבצק מקערת התפיחה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 8. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה. 9. מערבבים את הנקטרינות עם סוכר וניל וסוכר רגיל, ומסדרים מיד על הבצק, לפני שמתחיל להפריש נוזלים. מפזרים מלמעלה את הפירורים. 10. אופים כ- 30 דקות (ללא התפחה נוספת) עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הנקטרינות מבעבעת והפירורים זהובים. מצננים מעט, פורסים לריבועים, ומגישים חמים.