לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1178811,788 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור מתכונים מבצק שמרים '
שרשור מתכונים מבצק שמרים
24/07/2009 | 15:18
33
26
צרפו לכאן מתכונים שאתם אוהבים מבצק שמרים.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'שירשור מתכונים מבצק שמרים'
שירשור מתכונים מבצק שמרים
<< ההודעה הנוכחית
19/07/2009 | 16:25
30
308
לדייזי על הסדנא הנהדרת ,אז בהשראתה בואו נעשה שירשור מתכונים מבצק שמרים.....איזה כייף
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת שמרים -ורדי שוקולד'
עוגת שמרים -ורדי שוקולד
19/07/2009 | 16:27
28
החומרים הדרושים
בצק-
1 קג' קמח
50 גר' שמרים
4 ביצים
200 גרם חמאה
1 כוס חלב

מלית-
¼ כוס קקאו
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר

לכיסוי-
1 חלבון
אופן ההכנה
הכנת הבצק-
1.מערבבים את הבצק עם השמרים.
2.ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב ,ביצים ומעבירים לקערה עם הקמח ומערבלים עם וו לישה "גיטרה" כ4-5 דקות עד שהבצק הופך לגמיש ואחיד.
3. מעבירים לקערת התפחה ,סוגרים עם ניילון נצמד ומתפחים כשעה ,עד להכפלת הגודל.
4. מחלקים ל4 מרדדים ומתחילים ליצור....

מלית-
5. לערבב את הקקאו ,קינמון והסוכר .

הרכבה-
6. על עלה מרודד מפזרים באופן שווה את המלית ומגלגלים,פורסים לעיגולים ומסדרים קרוב אחד ליד השנית בתבנית ומתפחים עוד כ 20 דקות,מורחים חלבון בעדינות.
7. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום 170-180 מעלות למשך 20-25 דקות.
הערות

מקור: על השולחן עם שינויים שלי
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת שמרים יפיפיה'
עוגת שמרים יפיפיה
19/07/2009 | 16:28
32
החומרים הדרושים
1 ק"ג קמח רגיל
2 וחצי כפות שמרים יבשים או 1 שמרית או קוביית שמרים\
3 כוסות מים (450מי"ל)
חצי כוס סוכר
3 ביצים
1 מרגרינה רכה

סירופ:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
תפוז או לימון פרוסים
להרתיח להעביר לאש קטנה עד שהעוגות מוכנות
להבריש מיד שהעוגות יוצאות מהתנור


לתערובת השוקולד:
חצי כוס סוכר + 2 כפות קקאו + כף קינמון

אופן ההכנה
1.ללוש הכל לבצק לשפוך על משטח מקומח וללוש מעט להעביר להתפחה כארבעים דקות.
2.להכין תערובת שוקולד.
3. להמיס חמאה.
4. לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק ל 8 חתיכות ומרדדים לעלה דק 1/3 מהעלה למרוח בממרח נוטלה או שוקלוד ואת הנותר לפזר תערובת שוקולד , ניתן להוסיף גם אגוזים.
5.לגלגל את העלה.
6. לסדר בכל צורה שאתם מעוניינים (בתמונה - חתכתי את העלה המגוגל לשניים וסידרתי בתבנית).
7.לתנור בחום בינוני כ 40 דקות
8. מיד אחרי הוצאת העוגה מהתנור לשפוך את הסירופ שוקולד.




מקור: דודו החמוד מהאתר תפוז
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'לחמניות רכות מאורכות במילוי רוטב פסטו'
לחמניות רכות מאורכות במילוי רוטב פסטו
19/07/2009 | 16:31
33
לחמניות רכות מאורכות במילוי רוטב פסטו


החומרים הדרושים:

בצק :
1 ק”ג קמח מנופה
1 כפית מלח
3 כפות שומן
1 ביצה
50 גר מרגרינה
50 גר שמרים טריים
5 כפות סוכר
½2 כוסות מים

מילוי:
רוטב פסטו

אופן ההכנה:

1. מניחים קמח בקערת עירבול, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה. מסביב לגומה מפזרים שמרים וסוכר.
2.מתחילים לערבל עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים תוך הגברת מהירות . מפיסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ,מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
4. מעבדים קלות את הבצק כדי להוציא את האויר ,מחלקים את הבצק ל 8 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה ואותו מחלקים ל 4 , על עלה מורחים ברוטב פסטו ומגלגלים.
5. שמים את הלחמניות בתבנית ומתפיחים לעוד כ 20 דקות מברישים בביצה ואופים בתנור בחום בינוני למשך 20-15 דקות.

מקור:בצק מ”דרך האוכל”
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'סינרולים במילוי גבינת טוב טעם'
סינרולים במילוי גבינת טוב טעם
19/07/2009 | 16:32
27
החומרים הדרושים
בצק-
1 קג' קמח
50 גר' שמרים
4 ביצים
200 גרם חמאה
1 כוס חלב

מלית-
250 גרם גבינת טוב טעם
1 חלמון
2 כפות ריבת תות
½ כוס צימוקים מושרים במים כ 5 דקות ומסוננים.

לכיסוי-
1 חלבון
אופן ההכנה
הכנת הבצק-
1.מערבבים את הבצק עם השמרים.
2.ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב ,ביצים ומעבירים לקערה עם הקמח ומערבלים עם וו לישה "גיטרה" כ4-5 דקות עד שהבצק הופך לגמיש ואחיד.
3. מעבירים לקערת התפחה ,סוגרים עם ניילון נצמד ומתפחים כשעה ,עד להכפלת הגודל.
4. מחלקים ל4 מרדדים ומתחילים ליצור....

מלית-
5. לערבב את הגבינה עם החלמון ואז להוסיף ריבה אבל לא לערבב עד למרקם אחיד ..ממש קצת כדי שיראו צבעים שונים (לבן ואדום).

הרכבה-
6. על עלה מרודד מורחים את המלית ,מפזרים את הצימוקים ומגלגלים, פורסים לעיגולים ומניחים על התנית עם רווח גדול אחד מהשני ומתפיחים עוד כ 20 דקות, מורחים חלבון בעדינות.
7. מעבירים לתנור שחומר מראש לחום 170-180°c למשך 10-15 דקות.
הערות

מקור: על השולחן עם שיפורים אישיים
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'לחמניות ביס עם "הפתעה"'
לחמניות ביס עם "הפתעה"
19/07/2009 | 16:34
25
החומרים הדרושים
בצק:
1 ק"ג קמח רגיל
2 וחצי כפות שמרים יבשים או 1 שמרית או קוביית שמרים\
3 כוסות מים (450 מ"ל)
½ כוס סוכר
3 ביצים
1 מרגרינה רכה
מלית:
זיתים
טונה
או כל מה שיש בבית (בשר,ירקות,גבינה....)

ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. ללוש את הבצק , לתת לו כשעה לתפוח.
2. לפרוס את הבצק לעלה לקרוץ עיגולים בעזרת כוס , לשים באמצע מלית לסגור את העיגול את החלק המקופל כלפי מטה ולתבנית.
3. התפחה על התבנית של כ 20-30 דקות, להבריש בביצה טרופה.
4 להכניס את התבנית לתנור לחום בינוני כ 20-25 דקות.
5. לקרר ולאכול....אם מספיקים להתקרר
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'לחמניות במלוי בצל וגבינה'
לחמניות במלוי בצל וגבינה
19/07/2009 | 16:35
19
החומרים הדרושים
לבצק :
1 ק"ג קמח מנופה
1 כפית מלח
3 כפות שומן
1 ביצה
50 גר מרגרינה
50 גר שמרים טריים
5 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים
מלית:
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושים
שומר
מלח פלפל
גבינה צהובה/פרמזן

אופן ההכנה
1. מניחים קמח בקערת עירבול, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה. מסביב לגומה מפזרים שמרים וסוכר.
2.מתחילים לערבל עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים תוך הגברת מהירות .מפיסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות , מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
4.מטגנים את הבצל והשום במחבת עד להזהבה מוסיפים מלח פלפל ומקררים.
4. מעבדים קלות את הצק כדי להוציא את האויר ,מחלקים את הבצק ל 8 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה ואותו מחלקים ל 4 , על עלה שמים קצת מהתערובת בצל וכפית גבינה ,סוגרים כדי שיצא כדור.
5. שמים את הלחמניות בתבנית ומתפיחים לעוד כ 20 דקות. מברישים בביצה ואופים בתנור בחום בינוני למשך 20-15 דקות.

מקור: שלי
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'ה-מתכון הקבוע שלי - צמות שמרים של קרין גורן'
ה-מתכון הקבוע שלי - צמות שמרים של קרין גורן
19/07/2009 | 16:59
4
30
הבצק יוצא רך אוורירי וטעים טעים, המלית - כל אחד מה שהוא אוהב...

צמות שמרים קרין גורן

לבצק:

1 ק"ג קמח רגיל
שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
1 מיכל שמנת חמוצה
200 גרם חמאה
3/4 כוס חלב פושר (180 מ"ל)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
שקית סוכר וניל
כפית מלח

למלית פרג:

3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
100 גרם שקדים טחונים (כוס)
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/3 כוס צימוקים (50 גרם)

למלית קקאו:

150 גרם חמאה מומסת
2/3 כוס קקאו (80 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
כפית מחוקה קינמון טחון

אופן ההכנה:

הבצק:

מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב הפושר והשמנת החמוצה לתערובת פושרת.
מוסיפים לקמח והשמרים שבמיקסר את תערובת החמאה, ביצים, מלח, סוכר וסוכר וניל.
לשים במהירות בינונית למשך 5 דקות בערך, עד שהבצק רך, חלק ומבריק.
מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה או עד שהוא מכפיל את נפחו בחוץ, או ללילה במקרר (עדיף במקרר כי אז הבצק לא דביק וקל לעבד אותו לרולדות למחרת).
כשהבצק תופח מוציאים אוויר מחלקים ל 8 חלקים שווים.
מרדדים כל חתיכת בצק לעלה מלבני בעובי 1/2 סנטימטר.
מורחים על כל 2 עלי בצק את אותה המלית ומגלגלים לרולדות.
מסובבים כל שתי רולדות ממולאות לצורת בורג, מעבירים לתבנית אינגליש קייק או לתבנית של התנור מרופד בנייר אפייה ומתפיחים על להכפלת הנפח.
אופים בחום של 170 מעלות בערך 30 דקות עד שהעוגה זהובה יפה והבצק אפוי גם בפנים.


מלית פרג של הנס ברטלה:

מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש. מוסיפים את הפרג הטחון ובוחשים.
מצננים את תערבת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת לימון. שומרים את המלית במקרר עד השימוש.

מלית קקאו:

ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקקאו, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב. מצננים את התערובת עד שהיא נוחה למריחה. (לי היה הכי קל למרוח כשהמלית היתה עדיין נוזלית אבל בטמפ' החדר +-)


וקישור לסדנא צעד צעד שהעליתי פה בעבר לאותו מתכון...



קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-' מתכון נהדר'
מתכון נהדר
20/07/2009 | 09:23
1
5
לצפיה ב-'קבוע שלי גם- הבצק כל כך נוח לעבודה וטטטעעעיים'
קבוע שלי גם- הבצק כל כך נוח לעבודה וטטטעעעיים
20/07/2009 | 12:03
12
לצפיה ב-'מתכון קבוע גם שלי! ניסית פעם להכין ממנו בצק'
מתכון קבוע גם שלי! ניסית פעם להכין ממנו בצק
20/07/2009 | 13:45
1
6
כרוך? כלומר אחרי התפיחה לקפל עוד חמאה פנימה?
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'האמת שאף פעם לא ניסיתי'
האמת שאף פעם לא ניסיתי
20/07/2009 | 14:22
5
להפוך את הבצק הזה לכרוך. לטעמי הוא עשיר מאד גם ככה, ולא חסר לי בו כלום
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'סינרולים מ"על השולחן"'
סינרולים מ"על השולחן"
19/07/2009 | 19:08
8
סינרול - שבלול קינמון/ האוסף המתוק

רכיבים:
ל-12 שבלולי ג‘מבו:

לבצק:
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים
80 גרם חמאה, רכה מאוד
½ 4 כוסות (630 גרם) קמח
1 כפית מלח
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים

למלית:
80 גרם חמאה, רכה מאוד
1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום
2 כפות גדושות קינמון

לזיגוג:
1 חלמון טרוף עם מעט חלב
לציפוי (לא חובה):
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
½ 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

אופן הכנה:

מכינים את הבצק:
1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק קטיפתי, חלק ודביק מעט.
2. משמנים את פני הבצק בשמן (כדי למנוע היווצרות קרום), ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר במשך 12 שעות).
3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשהים למשך 10 דקות. מרדדים למלבן בגודל 40x50 ס"מ ומורחים בחמאה.
4. מערבבים סוכר חום עם קינמון ומפזרים על החמאה.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ופורסים ל12- פרוסות שוות.
6. משכיבים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה (כך שיראו את השבלול). משאירים רווחים גדולים בין השבלולים. מתפיחים כחצי שעה, עד להכפלת הנפח.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. מברישים את פני השבלולים בחלמון ואופים רבע שעה, עד שהם משחימים.
אם רוצים לצפות את המאפים:
1. מקציפים את חומרי הציפוי במיקסר או במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואוורירית.
2. מורחים על השבלולים לאחר האפיה, בעודם חמימים.
טיפ: במקום להתפיח את הבצק במשך שעתיים במקום חמים -אפשר להתפיח אותו במקרר, למשך הלילה.


הערות של BALI - אני מכינה שבלולים קטנים בהרבה - מחלקת את הבצק ל 2 או 3, ומכל חלק של הבצק מרדדת מלבן בעובי 1/2 ס"מ בערך, ממלאת ומגלגלת וחותכת פרוסות בעובי 3 ס"מ בערך. מתקבלים סינרולים קטנים יותר, כמו במאפיות.

מקור המתכון: האוסף המתוק של על השולחן
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'השרשור הועלה לקישורים '
השרשור הועלה לקישורים
19/07/2009 | 19:15
7
לצפיה ב-'לחמניות'
לחמניות
20/07/2009 | 09:19
12
מתוך ששת מאפים:

חומרים ל15 לחמניות (יוצאות 15 לחמניות לא גדולות, בעיניי זה גודל מצויין):
500 גרם קמח
שליש שקית שמרית או כף שמרים יבשים (אני השתמשתי בחצי קוביית שמרים, זה טיפה יותר ממה שרשום אבל יצא מצויין)
3/4 כוס + 2 כפות (210 מ"ל) מים פושרים
ביצה
רבע כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית גדושה מלח
2 כפות (30 מל) שמן או חמאה מומסת (השתמשתי בשמן)

מכינים בצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים. מוסיפים מים, ביצה וסוכר. מעבדים לבצק חלק. רק לאחר מכן מוסיפים שמן ומלח. מעבדים 10 דקות לקבלת בצק חלק.
מעבירים לקערה משומנת ומשמנים מעט את פני הבצק למניעת התייבשות. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל 15 חלקים. מעצבים איך שרוצים (אני הכנתי לחמניות קשר) ומתפיחים את הלחמניות עד להכפלת הנפח (מכסים במגבת לחה או ניילון- אחרת הבצק מתייבש).

מברישים בביצה טרופה (הברשתי בחלב) ומקשטים בשומשום או פרג (אני קישטתי חלק במלח גס). אופים 15 דקות ב 180 מעלות עד שהלחמניות זהובות וקלות.

את חלקן אכלנו ישר כשיצאו מהתנור, ואת השאר הקפאתי.  הפשרתי משהו כמו חצי שעה בטמפ' חדר, ואז הכנסתי לתנור חם לעוד 3-4 דקות - יצא כמו חדש.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'קראנץ קינמון'
קראנץ קינמון
20/07/2009 | 09:21
21
מקור המתכון כאן.

חומרים ל-4 תבניות אינגלישקייק :
1 ק"ג קמח
3/4 כוס סוכר
2 כוסות חלב פושר
30 גר` שמרים טריים (השתמשתי בשמרים יבשים, 2 כפות על קילו קמח)
150 גר` חמאה מומסת ומצוננת (חיממתי את החלב והחמאה יחד במיקרו, לקבלת תערובת פושרת)
כפית מלח
2 ביצים

למלית :
50 גר` חמאה מומסת
כוס וחצי סוכר חום (השתמשתי בדמררה)
2 כפות גדושות קינמון
(במתכון המקורי גם אגוזים וצימוקים, אני ויתרתי)

אופן ההכנה :
1.מנפים את הקמח לקערה , מוסיפים את המלח ומערבבים היטב .
2.מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים היטב בתוך הקמח.
3.יוצרים גומה בקמח ושופכים את החמאה , הביצים והחלב.
4.לשים היטב לבצק חלק ומעט דביק כ-10 דק`.
5.מכניסים לקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים בצד להתפחה ל-90 דק`.
6.מחלקים את הבצק ל-4 חלקים .
7.מרדדים כל חלק כמה שאפשר לעלה דק יחסית.
8.על העלה מורחים בנדיבות מעט חמאה מומסת.
9. בקערה קטנה כוס וחצי סוכר חום ו-2 כפות קינמון. מפזרים בנדיבות .
10. השלב הבא הוא שלב "קיפול ספר" - מצמידים קצה אחד של הבצק לצד השני, מהדקים ומרדדים שוב לעלה דק.  מגלגלים בצורה צמודה מאוד לגליל.
11. חותכים את הגליל לאורכו בצורה שווה וכך שהמלית נחשפת.
12.שוזרים את שני החלקים [מעין בורג] כאשר החלק עם המלית בשני החלקים כלפי מעלה.
13.מהדקים קצוות ומעבירים לתבנית משומנת מעט עם ספריי שמן.
14.נותנים לקראנצים לנוח בצד עד הכפלת הנפח [45 דק` לערך].
15.אופים 40-45 דק` ב-180 מעלות עד שהם הופכים שחומים ותפוחים .

זיגוג :
בדק` האחרונות של האפייה לוקחים מים וסוכר ביחס של 1:1 ומרתיחים. כשמוציאים את הקראנצים מהתנור שופכים בנדיבות את המים עם הסוכר על הקראנצים.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'מאפה בריוש ונקטרינות'
מאפה בריוש ונקטרינות
20/07/2009 | 09:22
17
מתוך סודות מתוקים, קרין גורן:

לבצק:
3.5 כוסות קמח (500 גר')
0.5 שקית שמרית (25 גר')
1/3 כוס סוכר (70 כר')
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 כפית שטוחה מלח
200 גר' חמאה רכה

לפירורי בצק פריך:
1/3 כוס קמח (50 גר')
1/4 כוס סוכר (50 גר')
50 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית קינמון
2 כפות שקדים פרוסים

לנקטרינות:
6 - 7 נקטרינות פרוסות לפלחים
1/4 כוס סוכר (50 גר')
1 שקית סוכר וניל (10 גר')
לזיגוג: ביצה טרופה עם מים, לקישוט: אבקת סוכר

מכינים את הבצק ומתפיחים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
2. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מוסיפים את החמאה ומעבדים 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב וו הלישה.
3. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו).
מכינים את הפירורים:
4. במעבד מזון עם להב מתכנת מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים.
5. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש.
מרכיבים ואופים:
6. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
7. מעבירים בעדינות את הבצק מקערת התפיחה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה.
9. מערבבים את הנקטרינות עם סוכר וניל וסוכר רגיל, ומסדרים מיד על הבצק, לפני שמתחיל להפריש נוזלים. מפזרים מלמעלה את הפירורים.
10. אופים כ- 30 דקות (ללא התפחה נוספת) עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הנקטרינות מבעבעת והפירורים זהובים. מצננים מעט, פורסים לריבועים, ומגישים חמים.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'מאפה שמרים עם עגבניות מיובשות, זיתים וגבינות'
מאפה שמרים עם עגבניות מיובשות, זיתים וגבינות
20/07/2009 | 09:28
4
מתכון נהדר של אהרוני:

מצרכים:
לבצק:
500 גר' קמח
חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
כוס וחצי מים פושרים
2 כפות רוזמרין קצוץ דק

למילוי:
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ (לא חובה)
חצי כוס עגבניות מיובשות, מושרות במים סחוטות וקצוצות גס
חצי כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת גס (ועוד קצת לפיזור למעלה)
מעט פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר, לשים לבצק חלק כחמש דקות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים.
מכינים את המילוי:
שמים במחבת רחבה את שמן ומטגנים בו את השום, בצל ופלפל כשלוש דקות.
מוסיפים את העגבניות המיובשות ומטגנים דקה. מוסיפים את הזיתים לטיגון נוסף. מעבירים לקערה ומקררים. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
מרדדים את הבצק התפוח למלבן ארוך. שמים במרכזו תלולית מהמילוי, לכל אורכו, ומגלגלים לגליל מהודק. מכסים ומקררים היטב במקרר.  
חותכים את הגליל לגלילים קטנים באורך של כ-8 ס"מ.  מניחים את הגלילים הקצרים, עם צד חתוך כלפי מעלה, אלה ליד אלה בתבנית קפיצית בקוטר 24 מרוחה בחמאה. מכסים ומתפיחים שעה.
מברישים בחלמון מעורבב במעט מים, מפזרים מעל מעט גבינת קשקבל מגורדת דק ומעט פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לכ-40 דקות.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'בייגלה ירושלמי עם זעתר'
בייגלה ירושלמי עם זעתר
20/07/2009 | 12:07
10
25
בייגלה ירושלמי והזעתר כבר בפנים

המצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
ככוס וחצי מים פושרים

אופן הכנת הבצק כמו כל בצק שמרים קלאסי.
שמים את המרכיבים בקערת המיקסר כאשר את המים מוסיפים בסוף ובהדרגה, תוך כדי פעולת המיקסר. להוסיף מים עד שהבצק נוח למגע, לא דביק אבל גם לא יבש!!
ללוש את הבצק 10 דק` ולהתפיח שעה במקום חמים (הכל חמים בימים אלה והבצק תופח בקלי קלות).

לזעתר:
3 כפות זעתר טחון (שיש בו כבר מלח ומעט שומשום)
2-3 כפות שמן זית
לערבב היטב עד שמגיעים למרקם של משחה.

לחלק  את הבצק לשישה כדורים שווים ולרדד כל חלק למלבן באורך תבנית תנור (כ-30 ס"מ).  למרוח על הבצק  מתערובת הזעתר ולגלגל את הבצק.
להניח את הגליל כשהסגירה כלפי מטה על תבנית עם נייר אפיה, לכסות במגבת ולהתפיח שוב 1/2 שעה.

אני הכנתי כך 3 מהכדורים ומהשלושה האחרים הכנתי בייגלה ללא זעתר.

לוקחים כדור בצק, עושים במרכזו חור ולאט לאט מגדילים את החור עד שהבצק מקבל צורה של בגלה - זהירות שלא יקרע.
מניחים על תבנית אפיה ומכסים במגבת להתפחה של 1/2 שעה.

לפני ההכנסה לתנור, מורחים על הבייגלה ביצה טרופה ומפזרים המון שומשום.

לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דק`.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'YYY זה נראה מעולה! וקל להכנה'
YYY זה נראה מעולה! וקל להכנה
20/07/2009 | 15:21
7
4
אני חייבת לנסות את זה פעם על המשפחה שלי
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'שאלה- כמה זה כף שמרים יבשים, בשמרים טריים?'
שאלה- כמה זה כף שמרים יבשים, בשמרים טריים?
20/07/2009 | 16:08
1
84
לצפיה ב-'המרת שמרים'
המרת שמרים
20/07/2009 | 16:25
38
1 כף שמרים יבשים = 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית פירורי שמרית או חצי קוביית שמרים).
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'למה פעם? נסי השבוע '
למה פעם? נסי השבוע
21/07/2009 | 09:03
4
9
לצפיה ב-'אני אגיד לך למה '
אני אגיד לך למה
21/07/2009 | 15:38
3
8
כי אם לא יהיו מי שיאכלו את הבייגלה האלה, אני אוכל אותם בעצמי, ואתנפח כמו בלון

אז אני מחכה להזדמנות שבה אני יודעת בוודאות שהמשפחה תעזור לי בחיסול הטרור

אבל שמרתי את המתכון בתיקיית המתכונים שלי, והוא ינוסה בהקדם

בחזרה.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'מכירה מקרוב את הבעיה '
מכירה מקרוב את הבעיה
21/07/2009 | 17:39
2
3
יש לי עכשיו על השיש במטבח עוגה בחושה טעימההההההה ואני התחלתי דיאטה לפני שבועיים!!
את יכולה להסביר לי למה הכנתי אותה????
שתי חתיכות כבר אכלתי היום

טוב, אם כך את משוחררת!! תכיני רק כשהמשפחה בסביבה
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'תודה על האישור '
תודה על האישור
22/07/2009 | 00:12
1
4
בינתיים צפויה להיות ארוחה משפחתית מורחבת בשישי או שבת, אז הנה קיבלתי לי את ההזדמנות
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'וואי, בא לי למות.....'
וואי, בא לי למות.....
20/07/2009 | 13:22
6
איז תמונות, במיוחד הראשונה...
אוף, אני לא יכולה להכין מזה שום דבר כי אני לא אוכלת גלוטן....
באסה.......
איך בא לי עוגת שמרים...
פורום קטלני!!!
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'שבלולי פיצה'
שבלולי פיצה
21/07/2009 | 23:50
4
טרי טרי מהערב... מבוסס על המתכון הזה של ניקי ב.  אני הוספתי לבצק בזיליקום ושיניתי את המלית:

לבצק:
3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית
כפית סוכר
כף שטוחה מלח
כוס מים
אני הוספתי לבצק 3 קוביות בזיליקום קצוץ של דורות, אפשר לוותר, אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים

למילוי:
צנצנת ממרח עגבניות מיובשות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
זיתים קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק, לחלק לשניים.

2. לרדד לעלה, למרוח עגבניות מיובשות, לפזר מעל פרמזן וזיתים, לגלגל בעדינות.
להכניס להקפאה ל 30 דקות. לחתוך שבלולים, (לעשות אותו דבר גם עם החלק השני).

3. להבריש בביצה טרופה. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 10 - 15 דקות (אצלי לקח משהו כמו 18-20 דקות), עד שהתחתית מזהיבה.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'רוגאלך שוקולד'
רוגאלך שוקולד
24/07/2009 | 15:39
18
אחד האהבות שלי זה לשחק עם בצק וכאשר העוגיות בתנור והריח מתפשט בבית אין דבר יותר נפלא וטעים מזה...

רוגאלך שוקולד - הנס ברטלה

לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
300 מ"ל חלב חמים
כף וחצי שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1 כף מלח
200 גרם חמאה מרוככת
1 כפית תמצית וניל

להברשה:
1 ביצה בלולה + 3 כפות חלב

לסירופ:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
להרתיח בסיר קטן על להבה בינונית לכבות את האש ולצנן.

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שמים קמח הסוכר מלח שמרים וביצים ומערבלים היטב בעזרת וו הגיטרה במשך 3 דקות.
לעצור, להוסיף את החמאה המרוככת ואת כפית תמצית הוניל ולהמשיך לערבב בערך 5 דקות עד שהבצק מתאחד והופך גמיש
להעביר לקערה אחרת לכסות במגבת מטבח נקייה ולהתפיח במקום חמים בערך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוצאים אויר בעזרת אגרוף, ושוב מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומאפסנים במקרר ל-4 שעות (אפשר גם ללילה)

מוצאים את הבצק מהמקרר לשים בעזרת היד לכדור, מחלקים ל-5 כדורים קטנים,
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים בעזרת מערוך את הבצק לעלה דק
מורחים שוקולד נוטלה וחותכים את הבצק בעזרת חתכן פיצות או סכין חדה למשולשים
מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב אל הקצה ומניחים בתבנית אפיה משומנת
מברישים מתערובת הביצה והחלב על כל הרוגאלך ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות או עד שהרוגאלך הופכים להיות חומים זהובים
מוצאיםמהתנור ומברישים מהסירופ המצונן (אני אוהבת להבריש ולהחזיר ל-2 דקות אתהרוגאלך לתנור ואז שוב מוציאה ומברישה שנית בסירופ הסוכר).

הרוגאלך יוצאים מדהימים וטעימים!
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'לחמניות בריוש במילוי שוקולד חלב'
לחמניות בריוש במילוי שוקולד חלב
25/07/2009 | 12:10
38
לחמניית בריוש אישי ממולא בשוקולד חלב

20 יח' אישיות בגודל 50 גר'.

לבצק הבריוש:

500 גר' קמח לבן

12 גר' שמרים טריים

20 מ"ל חלב 3%

70 גר' סוכר

4 ביצים מספר 1

2 כפיות מלח (חשוב מאוד, לא לוותר!)

220 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

גרידת לימון מחצי לימון

גרגרים מחצי מקל וניל (או כפית תמצית וניל טהורה)

למלית הבריוש:

מטבעות שוקולד חלב קצוצות, כמה שצריך למלא כל בריוש.

חלמון טרוף + 2 כפות חלב

סוכר גבישי (לא חובה, אפשר לוותר)

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים, סוכר, חלב ו2 כפות קמח. טורפים בעזרת מטרפה ומשאירים לתסיסה ראשונית כרבע שעה.

מוסיפים את שאר החומרים מלבד החמאה, ומתחילים ללוש את הבצק כ5 דק'. בשלב זה, שהבצק נראה קשה ואחיד, מוסיפים בשלבים את קוביות החמאה הקרות. מוסיפים בכל פעם קצת, וממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא נהיה אחיד.

מניחים את הבצק בקערה גדולה, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לתפיחה ללילה.

לאחר שהבצק תפח, מוציאים מהמקרר, ומתחילים בשלב העיצוב.

מחלקים את הבצק ל20 כדורים שווים בגודלם. אני באופן אישי שוקלת את כדורי הבצק, אבל אפשר בהחלט לעשות זאת "לפי העין". שוטחים כל פיסת בצק למעין "פיתה", מכניסים פנימה כמה חתיכות שוקולד חלב (6-7 חתיכות שוקולד בגודל של שוקולד צ'יפס יספיקו), וסוגרים למעין שקיק קטן. מכדררים לכדורים, ומניחים בתבניות המתאימות לבריוש. לי אין תבניות מיוחדות לבריוש (כן כן), לכן אני אופה את לחמניות הבריוש בתבניות מאפינס עם עטרות נייר.

ממתינים לתפיחה מלאה של הבריושים, בחום המטורף שיש בחוץ זה לוקח כשעה (אל תשכחו שיש המן שומן בבצק, ולכן לוקח לו הרבה יותר זמן מבצק שמרים רגיל).

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מורחים את הבריושים התפוחים בתערובת החלמון – חלב, ומפזרים מעל כל אחד מעט סוכר גבישי שאינו נמס באפייה. אופים את הבריושים כ10-12 דק', עד שהם זהובים – שחומים למעלה ומריחים פשוט נפלא.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
קינוחים ומנות אחרונות >>

הודעות אחרונות

12:29 | 08.08.19 פייסל הגדול
13:36 | 19.07.19 אורחים בפורום
14:15 | 01.07.19 אורחים בפורום
16:51 | 17.06.19 שרון א77
15:38 | 28.03.19 hofnoan
10:53 | 07.02.19 רונן שטיין
05:23 | 21.01.19 הים רגוע
06:50 | 07.01.19 אורחים בפורום
06:54 | 01.01.19 ש י א 1
18:43 | 26.12.18 אורחים בפורום
08:08 | 09.12.18 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ