מחפשת מתכון ל"צנימי פירות יבשים"

bali

New member
מנהל
מה זה בדיוק הצנימים האלה?

הכוונה לעוגה שעשויה מהמון פירות יבשים וקצת בתק מסביב, שפורסים דק דק ומייבשים בתנור? אני אבדוק אם יש לי מתכון לעוגה כזו. נדמה לי שהיה מתכון כזה בפורום פעם.
 

bali

New member
מנהל
ביסקוטי פירות יבשים

ביסקוטי פירות יבשים חומרים לתבנית אינגליש-קייק אחת: 7 כפות קמח 5 כפות סוכר 1 כפית אבקת אפייה קמצוץ ציפורן 1 כפית קינמון 3 ביצים 400 גרם תערובת אגוזים ופירות יבשים קצוצים לקוביות/חתיכות קטנות אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים את החומרים היבשים לקערה, מוסיפים ביצים, אגוזים ופירות יבשים. מערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית אינגליש-קייק משומנת ואופים כ-20 דקות. מצננים ומשחררים מהתבנית. פורסים את הכיכר הכי דק שאפשר ומכניסים שוב לתנור לייבוש עוד 5-10 דקות בחום נמוך.
 

bali

New member
מנהל
ברח לי הקרדיט - המתכון של מירי זוהר

מתוך קובץ מתכוני פירות יבשים שהביאה לכאן homets הנה הקישור לקובץ הקובץ יועלה גם לקישורים תחת מתכוני חגים ---> טו בשבט
 

bali

New member
מנהל
תיקון טעות - המתכון בקישורים תחת מתכוני חגים.

 

bali

New member
מנהל
אין הבדל כזה גדול ביניהם

הטעם תלוי יותר בבחירה שלך באגוזים ופירות יבשים שאת אוהבת.
 
../images/Emo124.gif מצאתי מתכון של קרין גורן

עוגיות צנימי פירות יבשים דקיקות אלה עוגיות עמוסות בה-מון פירות יבשים ואגוזים, שמה שמחזיק אותם יחד הוא מעט בצק פשוט-פשוט (סוכר-ביצים-קמח), שמשמש רק בתור "דבק". אופים את התערובת בתבנית אינגליש קייק ואז פורסים לפרוסות דקיקות דקיקות, ומייבשים בתנור על חום נמוך עד שמתקבלים צנימים. חשוב לא לייבש את העוגיות בחום גבוה יותר מהמצוין במתכון, אחרת הבצק משחים ומאבד את עדינות טעמו, והפירות היבשים נחרכים. חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק (והמון עוגיות): 4 ביצים 2 שקיות סוכר וניל 3 כפות סוכר קמצוץ מלח 1 כוס קמח 4 כוסות תערובת פירות יבשים ואגוזים קלויים (זה המיקס שאני מכינה בדרך כלל): משמשים מיובשים קצוצים, תאנים מיובשות קצוצות, קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות גס, חמוציות מיובשות, אגוזי לוז קלויים וקלופים, אגוזי מלך, שקדים קלויים מחממים תנור ל-150 מעלות טורפים יחד ביצים עם סוכר וניל, סוכר ומלח. מערבבים פנימה קמח עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים עד שהם מצופים בבצק. יוצקים ל2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות ואופים כ-20 דקות עד להתייצבות (אבל לא להשחמה). מצננים לחלוטין (חשוב! אחרת קשה לפרוס). פורסים בעזרת סכין חד מאוד, לפרוסות דקות ביותר (1-2 מ"מ) ומשכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מייבשים בתנור (עדיף טורבו) שחומם ל-120 מעלות עד שהפרוסות קשיחות ויבשות, כ-25 דקות. מצננים ושומרים בכלי אטום.
 
למעלה