../images/Emo124.gif מצאתי מתכון של קרין גורן
עוגיות צנימי פירות יבשים דקיקות אלה עוגיות עמוסות בה-מון פירות יבשים ואגוזים, שמה שמחזיק אותם יחד הוא מעט בצק פשוט-פשוט (סוכר-ביצים-קמח), שמשמש רק בתור "דבק". אופים את התערובת בתבנית אינגליש קייק ואז פורסים לפרוסות דקיקות דקיקות, ומייבשים בתנור על חום נמוך עד שמתקבלים צנימים. חשוב לא לייבש את העוגיות בחום גבוה יותר מהמצוין במתכון, אחרת הבצק משחים ומאבד את עדינות טעמו, והפירות היבשים נחרכים. חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק (והמון עוגיות): 4 ביצים 2 שקיות סוכר וניל 3 כפות סוכר קמצוץ מלח 1 כוס קמח 4 כוסות תערובת פירות יבשים ואגוזים קלויים (זה המיקס שאני מכינה בדרך כלל): משמשים מיובשים קצוצים, תאנים מיובשות קצוצות, קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות גס, חמוציות מיובשות, אגוזי לוז קלויים וקלופים, אגוזי מלך, שקדים קלויים מחממים תנור ל-150 מעלות טורפים יחד ביצים עם סוכר וניל, סוכר ומלח. מערבבים פנימה קמח עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים עד שהם מצופים בבצק. יוצקים ל2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות ואופים כ-20 דקות עד להתייצבות (אבל לא להשחמה). מצננים לחלוטין (חשוב! אחרת קשה לפרוס). פורסים בעזרת סכין חד מאוד, לפרוסות דקות ביותר (1-2 מ"מ) ומשכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מייבשים בתנור (עדיף טורבו) שחומם ל-120 מעלות עד שהפרוסות קשיחות ויבשות, כ-25 דקות. מצננים ושומרים בכלי אטום.