../images/Emo48.gif../images/Emo210.gif../images/Emo187.gifעוגת דבש שכבות.
עוגת דבש שכבות עם קרם סולת. מתכון משפחתי=] מרכיבים לבצק: 1 ביצה 2 כפות דבש 2 כפות חלב 1 כוססוכר 1 כפית סודה לשתייה 50 גר' חמאה 500 גר' קמח. מרכיבים לקרם: 2 כוסות חלב 2 כפות סולת 1כוס סוכר 200 גר' חמאה. =-=-=-=-=-= אופן ההכנה: -באמבט אדים [לא יודעת אם קוראים לזה סיר מרים חחח תרגום חופשי מרוסית] ממיסים את כל החומרים לבצק מלבד הקמח. -לאחר המסה מלאה כשהתערובת חלקה וללא גושים מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. -לשים את הבצק, תוך ניצול כל הקמח. מקמחים את מבטח העבודה במידת הצורך אך להקפיד לא להוסיף יותר מדי. -מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים. -מכניסים ל20 דקות למקרר מכוסים במיילון נצמד. =מבשלים את דייסת הסולת מחלב וסולת בלבד. =מבשליםכ7-8 דקות ומורידים מהאש. =שמים את הדייסה לצינון. -לקמח את משטח העבודה ולרדד את כדורי הבצק אחד אחד לגודל הרצוי. *הערה*אני בדרך כלל לוקחת צלחת גדולה ומודדת לפיה את גודל השכבות. קחו בחשבון שאתם צריכים לחתוך מאוחר יותר בעזרת הכלי שבחרתם את השכבות כדי לקבל עיגולים יפים. כאמור אני בד"כלוקחת צלחת=] -אחד אחד מכניסים את שכבות הבצק המרודד לאפייה בתנור עד להזהבה. שימו לב שזה משרף ממש מהר אז להיות עם היד על הדופק. - מידעם ההוצאה מהתנור להניח את הצלחת ולחתוך מסביבה את השאריות, כי הבצק נעשה פריך עם הקירור. לשים שאריות בצד זה ישמש בהמשך לציפוי=] - לחזור על הפעולה של רידוד- אפייה חיתוך עם כל השישה..=] =לערבב את הסוכר ביחד עם החמאה ולאחר שדייסת הסולת התקררה להוסיף לחמאה את הסולת באיטיות תוך ערבוב מתמיד עד שנוצר קרם אחיד. חשוב שהסולת תהיה קרה אחרת יווצרו גושי חמאה והקרם לא יהיה טעים. עכשיו החלק הכייפי..D: לוקחים שכבה של עוגה מניחים ומורחים עליה שכבה נדיבה של קרם, וחוזר חלילה עד שכל השכבות מונחות אחת על השנייה ומרוחות בקרם. לבסוף מצפים את כל העוגה בקרם שנשאר, ואת השאריות שנשארו מחיתוך השכבות לעיגולים מרסקים לפירורים ומצפים את העוגה. למעלהניתן לגרד שוקולד או לשים צורות ממרציפן, או לעשות ככל העולה על רוחכם=] לתת לעוגה לעמוד לילה במקרר כדי שהשכבות יתרכחו ואז בתאבון!!!!! כל מי שמנסה נא לדווח על תוצאות~ שיהיה לכולם בתאבון=]