חנוכה מתקרב ובא - רוצים לביבות הפעם

bali

New member
מנהל
אני לא מכירה כאלה אבל אם תכתבי איך קוראים להן

יהיה אפשר לחפש מתכון לכאלה אם את רוצה.
 
ספינג` - סופגניה מרוקאית

ספינג` - סופגניה מרוקאית אורן גירון, שף ובעל ביה"ס "עושים בישול", מכין ספינג` - סופגניות מרוקאיות, על פי מתכון מסורתי. צפו כאן במתכון הוידיאו רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 813" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל! השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון. החומרים: 4 כוסות + 4 כפות (600 גרם) קמח (עדיפות לקמח לחם קשה) 35 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) שמרים יבשים 1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר 1/2 כפית (10 גרם) מלח 2 ביצים 400 מ"ל מים מיץ מתפוז אחד 150 מ"ל שמן קנולה לסירופ: 1 ליטר מים 2 כוסות + 6 כפות (500 גרם - חצי חבילה) סוכר מיץ ו"סרט" מלימון אחד שלבי ההכנה: 1. להכניס את כל מרכיבי הבצק למיקסר מצויד בוו גיטרה וללוש כ-7 דקות עד לקבלת בצק דביק וחלק. לכסות ולהתפיח להכפלת נפח. 2. לסירופ: להכניס את כל המרכיבים לסיר רחב ולהרתיח. לשמור חם. 3. לחמם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות 4. לסיר עם הסירופ לטבילה של 1 דקה. 5. מגישים מיד. מחפשים מתכונים נוספים לחנוכה? לחצו כאן למתכון ללביבות אפונה של איילת לטוביץ' לחצו כאן למתכון לצ'ורוס - סופגניה דרום אמריקאית של אורן גירון
 
צ`ורוס - סופגניה דרום אמריקאית

צ`ורוס - סופגניה דרום אמריקאית אורן גירון, שף והבעלים של ביה"ס "עושים בישול", מדגים מתכון להכנת צ`ורוס - קינוח מעולה של סופגניות מקסיקניות, שיכול להוות גיוון לסופגניה הקלאסית רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 814" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל! השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון. החומרים: 80 גרם חמאה 300 מ"ל מים 1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גר') סוכר 1 כוס + 3.5 כפות (175 גר') קמח 4 ביצים שמן לטיגון עמוק סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו 200 מ"ל חלב 100 גרם שוקולד מריר 100 מ"ל שמנת מתוקה אופן ההכנה: 1. שמים בסיר קטן את החמאה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח והסוכר. 2. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט. 3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות, עד לצינון התערובת. 4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה. 5. מחממים שמן לטיגון עמוק. 6. ממלאים שק זילוף בתערובת, מותחים מעל הסיר חוט שפגאט ומזלפים לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח. 7. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק
 
סופגניות קלאסיות עם טוויסט

כשמתחילים להכין סופגניות, תמיד מתחילים במתכון בסיסי. גם פה יתחלק המתכון לבצק הבסיסי, תהיה גם וריאציה בריאה יותר של סופגניות אפויות, וטוויסט מלוח נהדר. כמות: 30-40 סופגניות החומרים: לבצק הבסיסי 1 ק"ג קמח (עדיפות לקמח לחם קשה) 35 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) שמרים יבשים 1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר 1/2 כפית-כפית (15 גרם) מלח 4 חלמונים 2 ביצים כ-500 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף 100 גרם חמאה רכה למילוי המתוק ריבה טובה למילוי אבקת סוכר לקישוט אופן ההכנה: 1. להכניס את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למיקסר, וללוש כ-7 דקות. להוסיף את החמאה וללוש עוד 3-4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק. 2. לכסות ולהתפיח להכפלת נפח. 3. לחלק את הבצק למנות במשקל 60 גרם, ולכדרר על משטח מעט משומן. להניח על תבנית משומנת, לכסות ולהתפיח על הכפלת נפח. 4. לחמם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות ולטגן את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד. להעביר לנייר סופג. 5. לערבב את הריבה למרקם רך, להכניס לשק זילוף מצויד בצנתר ולמלא את הסופגניות. לעטר באבקת סוכר ולהגיש. סופגניות אפויות: לחלופין, ניתן לאפות את הסופגניות בחום של 180-200 מעלות ל-15 דקות. במקרה הזה כדאי להבריש את הסופגניות בחמאה מומסת לפני האפיה, ולאפות עד להזהבה. לסופגניות מלוחות מוסיפים לבצק: 2 שיני שום כתושות עלים מ-5 ענפי טימין ½ כפית פלפל שחור למלית מלוחה: 200 גרם גבינת עיזים (פרומעז, סנט מור) 80 גרם זיתים שחורים מסוג "קלמטה
 

bali

New member
מנהל
400 מ"ל מים זה שתי כוסות סטנדרטיות

לא גדולות.
 

bali

New member
מנהל
לצערי אני לא מכירה כאלה סופגניות...

אם אתקל בהן או במתכון להן אני אביא לכאן.
 

ira m

New member
לביבות בטטה

החומרים הדרושים : ללביבות 4 בטטות ¾ כוס קמח 1 כף סויה מלח פלפל לרוטב: 1 שמנת חמוצה 4 כפות מיונז שן שום כתושה עירית קצוצה אופן ההכנה 1.קולפים את הבטטות וחותכים לריבועים קטנים ומבשלים עד שהופכים להיות רכים, מסננים ומסירים למקרר לשעתיים שלוש. 2.מוצאים את הבטטות מהמקרר ומועכים למחית ,מוסיפים קמח, סויה, מלח, פלפל ומערבבים היטב. 3. מוסיפים שמן למחבת ,נעזרים בשתי כפות כדי להעביר את המחית מכף אחד למחבת בגודל לביבה ומטגנים. 4. מערבבים את כל חומרים הרוטב , מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים. 5. בתאבון....
 

ira m

New member
לביבות תפו"א

החומרים הדרושים - 4 תפוחי אדמה 2 ביצים בצל שן שום כפית שמנת חמוצה 4 כפות קמח מלח פלפל אופן ההכנה 1. לגרד את התפוחי האדמה ולהוציא את הנוזל. 2. לקצוץ דק דק מצל ושום ולהוסיף לתפוחי האדמה . 3. לערבב את כל שאר החומרים יחד עם תפוחי האדמה ,לעשות כדור שטוח ביד ולמחבת, לטגן מס' דקות על כך צד עד שיהיה מוכן. 4.לשים על נייר סופג אחרי הטיגון. 5.בתאבון.
 

ira m

New member
לביבות גבינה ("סירקניקי ")

הקדמה - מאכל רוסי טעים מאד ,מזכיר את המאכלים הטעמים של בית סבתי. ניתן לגוון ולהוסיף לגבינה - צימוקים/תפוחי עץ חתוכים דק/דובדבנים שבורים. החומרים הדרושים - 500 גר` גבינת "טיב טעם" (עדיף לקנות "טבורוג" בחנויות של הרוסים) 1 חב' סוכר וניל 1 ביצה 4 כפות קמח תופח 2 כפות סוכר קורט מלח שמן קנולה אופן ההכנה 1. מערבבים את כל החומרים . 2. מחממים מחבת עם שמן . 3. נעזרים ע"י 2 כפות כדי להעביר את העיסה מהכף למחבת ,משטחים בעדינות על המחבת ומטגנים על אש קטנה כ 5-7 דקות ,עד שתופס צבע ,הופכים לעוד 5-7 דקות. 4.מצננים , ניתן להגיש עם שמנת חמוצה או/ו ריבה או/ו ממרח שוקולד ,כל מה שעולה לרוחם. 5. בתיאבון..... מקור: סבתא
 

פיפרמנט

New member
שאלה בקשר לשמרים../images/Emo207.gif

ראתי שהשקית שמרית שלי פג התוקף היום .. /: שאלתי : אם אני אכין משהו ממנה היום עד מתי המאפה יהיה עדיין טוב לאכילה? כל המתכונים האלה נתנו לי חשק ...
 

bali

New member
מנהל
אם השמרים בסדר עדיין אז אין מה לדאוג

התוקף הוא בעיקר למכירה. המוצרים אמורים להחזיק עוד כמה ימים אחרי הקנייה. תבדקי שהשמרים טובים - שימי קצת שמרים, קצת סוכר וקצת מים חמים (אבל לא רותחים) בכוס, תערבבי טוב ותני לזה לעמוד 10 דקות. אם זה תוסס הם בסדר ואפשר להשתמש בהם בלי חשש.
 
להכין בלילה עם קמח מים טיפה סוכר או לפי הטעם

טיפה מלח וביצה או שתיים [תלוי כמב בלילה מכינם. לערבב היטב שיהיה קצת נוזלי כמו בצק לבלינצ'ס. לחתוך בננות בשלות לתןך הבלילה, לערבב ולהוציא עם כף כל פעם בננה עם בלילה ולהחיך למחהת עם שמן בחום בינוני. להפוך עם מזלג וכף נקיים וכשמיתקשה בשני הצדדים להמיח על צלחת מרופדת בנייר סופג. לאכול טרי טרי מייד אחרי הטיגון.
 

bali

New member
מנהל
זה אמור להיות לביבות בננה?

חסרה כותרת ברורה למתכון
 
לב|ס ג ו ל ו ת ע צ ו מ ו ת ל ח ג ח נ וכה

ס ג ו ל ו ת ע צ ו מ ו ת ל ח ג ח נ ו כ ה בס"ד ס ג ו ל ו ת ע צ ו מ ו ת ל ח ג ח נ ו כ ה ל נ ש י ם סגולה לזיווג (בחג החנוכה)
כל יום לאחר הדלקת נרות חנוכה סגולה עצומה לנשים :
לשבת חצי שעה ליד הנרות הדולקים - לא לעשות מלאכה , להסתכל על הנרות ולהתפלל , לשאוב מהנרות את האור הגנוג , בימי בראשית היה אור גנוז שאדם הראשון השתמש בו לראות מקצה העולם עד הקצה השני , אחרי חטא האדם הראשון הקדוש ברוך הוא גנז את האור והשאיר חלק בשמש, חלק בתורה וחלק בצדיקים הגדולים שלומדים תורה , ולכן גנז את האור והשאיר חלק בשמש , חלק בתורה וחלק בצדיקים הגדולים שלומדים תורה , ולכן אפשר להבין מדוע צדיקים כמו הבעל שם טוב, אור החיים הקדוש , באבא מאיר אבוחצירא ועד , יכלו לראות מקצה העולם עד הקצה השני , אנחנו מקבלים מתנה את האור הגנוז בכל שמונת ימי החנוכה , לעתיד לבוא כשיגיע משיח צדקנו במהרה בימינו ה` יתברך יחזיר לנו לתמיד את האור הגנוז,
מצווה מן המובחר להדליק נרות חנוכה בשמן זית ובפתילות,
יש לומר מזמורי תהילים לפי הסדר הבא ליד הנרות :
מזמור צ` לקרוא את הפסוק האחרון שבמזמור "ויהי נועם ..." ומזמור צא` לקרוא את כל המזמור , לומר אותם ביחד 7 פעמים בקול ופעם אחת בשקט {ביחד 8 פעמים }
מזמור ל`לקרוא פעם אחת את כל המזמור,
מזמור לג`לקרוא פעם אחת את כל המזמור .
מזמור סז`לקרוא פעם אחת את כל המזמור ,להשתדל לקרוא את המזמור בצורת המנורה,
מזמור יט`לקרוא פעם אחת את כל המזמור,
מזמור ק` לקרוא פעם אחת את כל המזמור ,
מזמור קלג`לקרוא פעם אחת את כל המזמור ,
להוסיף עוד פרקים קיא' ,קיב, קכד ,קנ,
בסוף כל המזמורים יש לומר:
"אנא בכוח גדלות ימינך תתיר צרורה , קבל רינת עמך שגבנו טהרנו נורא, נא גיבור דורשי ייחודך כבבת שמרם , ברכם טהרם רחמי צדקתם תמיד גמלם , חסין קדוש ברוב טובך נהל עדתם , יחיד גאה לעמך פנה זוכרי קדושתך , שוועתנו קבל ושמע צעקתנו יודע תעלומות, ברוך השם כבוד מלכותו לעולם ועד"
במשך התפילות להסתכל על הנרות ולשאוב את האור הגנוז אחרי התפילות זאת שעת רצון גדולה ועצומה
להתפלל לרפואה , זיווג , פרנסה טובה ולכל הישועות
נר ראשון , נר שמיני וראש חודש שחל בחנוכה - לא לעבוד בכלל,
נר שמיני של חנוכה - סגולה להתפלל לזרע של בר קיימא, צריך לעשות תנאי בפרוש שאינה מקצה את השמן למצוות נרות חנוכה אלא כשעור המצווה {חצי שעה מזמן הדלקתם }
ואז אפשר להשתמש בשמן לכל הדעות , את השמן שנשאר כל יום מהרנות שכבו לשים בצנצנת ולשמור - סגולה לרפואה שלמה ולמחלת השושנה - למרוח על מקום החולי , את הפתילות לשים בשקית ולשמור לפסח - לשרוף אותם עם החמץ, רצוי מאוד בחג סוכות הבא -לתלות שמן זית בסוכה , להשאיר אותו עד סוף החג - שישאב את כל קדושת האושפיזין ובשמן זה סגולה עצומה להדליק נרות חנוכה
להקמא שכינתא מעפרא למען ה` יתברך
בקרוב גאולה שלמה בביאת משיח צדקנו ובנין בית מקדשנו
ותפארתנו במהרה בימנו כי אתה שומע תפלה
 
למעלה