כופתאות תפו"א ופרי הונגריות - סילבאש גומבוץ
מדובר בכופתאות מבצק תפו"א שדומה לניוקי קצת, ממולאות בפרי ומוגשות חם. גומבוץ פרי (סילבש גומבוץ) המצרכים: 1 ק"ג תפוחי אדמה רבע כוס שמן 1 ביצה 2 כוסות קמח בערך מעט מלח חצאי משמשים או רבעי שזיפים מעורבבים עם מעט סוכר, או משמשים/שזיפים מיובשים ללא חרצנים. חצי כוס פירורי לחם 50 גרם חמאה 2-3 כפות סוכר (אפשר חום או רגיל) אופן ההכנה: לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לחתיכות גסות ולבשל אותם עד שהם מתרככים כמו לפירה. למעוך את תפוחי אדמה למחית לא חלקה מדיי. ליצור גומה בפירה אחרי שהוא טיפה מתקרר, להוסיף את השמן והביצה ולערבב בלישה. להוסיף את הקמח לאט לאט עד שמתקבל בצק רך אבל נוח לעבודה. כמה שפחות קמח יותר טוב. ליצור מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג בערך, ולמלא אותם בחתיכת הפרי כמו שממלאים קובה (תוחבים אגודל לתוך הכדור ויוצרים גומה שמרחיבים, ממלאים בפרי, מכסים בבצק ומגלגלים שוב לכדור סגור הרמטית עד כמה שניתן). מקמחים את הכדורים ומניחים על משטח מקומח עד הבישול. במחבת גדולה ממיסים את החמאה לציפוי ומוסיפים אליה את פירורי הלחם והסוכר. מטגנים עד שהחמאה נספגת בפירורי הלחם. מניחים אותם בהיכון לכשהכופתאות יהיו מוכנות. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מכניסים אליהם 6-7 כדורים כל פעם, מבשלים עד שהם צפים + 2-3 דקות. מסננים את הכופתאות המוכנות וזורקים אותן למחבת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הכופתאות בפירורי הלחם עד שהן מצופות היטב. מגישים חם או בטמפ' החדר, רצוי עם מעט ריבת פירות אדומים חמצמצה ומעט שמנת חמוצה קרה מעל.