בעוד שבועיים חנוכה, והגיע הזמן להתכונן

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
בעוד שבועיים חנוכה, והגיע הזמן להתכונן

אז שרשרו לכן מתכונים לסופגניות מכלל הסוגים והמינים והעדות שאתם מכירים ואוהבים, לביבות, ושאר מאכלים לחנוכה. את השרשור, שבתקווה יהיה ארוך ועשיר, נשמור בקישורים ובטאגליינס לשימוש לחג הזה ולעתיד. אז יאללה, שרשרו
 

bali

New member
מנהל
סופגניות שמרים של אמירה

סופגניות של אמירה רכיבים: 1 כף שמרים יבשים 1 כוס חלב חמים 1/3 כוס סוכר +1 כפית 2 ביצים טרופות קלות 60 גר´ חמאה מרוככת 1 כף גרידת לימון 1 כף ברנדי 1/2 4 עד 5 כוסות קמח(אני השתמשתי בקמח ללחם) שמן לטיגון(אני השתמשתי בקנולה) אופן הכנה: בקערה גדולה ממיסים את השמרים וכפית הסוכר בחלב החמים ומניחים לתסוס ל-5 דקות. מוסיפים כוס אחת מהקמח ומתחילים לערבל, מוסיפים את שאר הסוכר, החמאה, הביצים, הברנדי וגרידת הלימון, ומתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה, אם עובדים עם מיקסר, כשהבצק מתחיל להפרד מדפנות הקערה, צריך להוסיף קמח כף אחר כף, עד שנפרד מהדפנות לגמרי, ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות. כשמכינים ידנית, ברגע שהבצק אינו דביק, מעבירים למשטח מקומח קלות, ולשים 5 דקות, להוסיף מעט קמח רק אם ממש דביק. משמנים קלות קערה נקיה, מגלגלים בה את הבצק, עוטפים בנילון נצמד, וכך אני מתפיחה.:מחממת במיקרו למשך דקה , 2 מגבות מטבח, את האחת מניחה מתחת לקערה ואוספת את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ, את השניה פשוט פורשת מעל הנילון הנצמד העוטף את הקערה. להתפיח במשך שעתיים, להסיר את הנילון הנצמד, ובעדינות ללחוץ עם האגרוף כדי לשחרר את הגזים, לעטוף שוב בנילון, לחמם שוב המגבות ולהתפיח ל-45 דקות. לאחר שהבצק תפח, להכין 2 תבניות ולרפד אותן בניר אלומיניום ובעזרת מגבת ניר או מפית, לשמן אותן קלות(בשום אופן לא במשטח מקומח, הקמח העודף נשרף בטיגון ושורף ומעכיר את השמן). אני מניחה את הסופגניות על משטח סיליקון (SILPATׂ,) מרוסס בתרסיס שמן. יוצרים מהצק כדורים יפים בגודל קלמנטינה קטנה, את הצורה היפה מקבלים על ידי איסוף הקצוות של פיסת הבצק לכיוון תחתית הסופגניה, וסגירת הקצוות בצורה נאה. מניחים את הסופגניות בתבנית, פורסים מעל ברפרוף נילון נצמד(לא להצמיד)לבדוק כל כמה זמן שהנילון לא נצמד, ומעליו מגבת מטבח מחוממת. מתפיחים למשך 45 דקות. מחממים שמן,(שיגיע לטמפ. 180-190 מעלות), אם אין טרמומטר, לחמם את השמן בלהבה הבינונית בעוצמה הכי גבוהה.בדיקה נוספת, על ידי ידית של כף עץ, מונחת בניצב בשמן, אם בועות עדינות מחוללות סביבה, השמן מוכן), בכל מקרה, לניסיון, תכניסו סופגניה אחת. את הסופגניה להכניס לשמן כשהחלק העליון שלה טובל בשמן, והתחתון למעלה.אני לא מכניסה יותר משתיים מקסימום 3 ביחד שלא ישבשו את הטמפרטורה., לכסות מיד במכסה למשך דקה, להסיר את המכסה וטגן עוד כדקה דקה וחצי, להפוך, ולהמשיך לטגן עוד שתי דקות לערך. להוציא בכף מחוררת לצלחת עם ניר סופג, למלא בריבה, לפזר אבקת סוכר, ובתאבון וחג שמייח!!!! אמירה הערות: הכדורים צריכים להיות לפחות פי 2 מהגודל המקורי, גם אם לוקח יותר מ-45 דקות. את הסופגניות להרים בזהירות מהמשטח ולהכניס בעדינות לשמן...
אפשר לאפות את הסופגניות במקום לטגן. להניח על נייר אפייה, לשמן מבחוץ ולאפות בחום בינוני עד שזהוב ואפוי.
 

bali

New member
מנהל
סופגניות מהירות ללא שמרים (סופגניות לבן)

סופגניות מהירות ללא שמרים 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח 2 ביצים 2 גביעי יוגורט 1/4 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל (שמתי שקית סוכר וניל) שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר 1. מערבלים יחד את כל החומרים לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומניחים לבצק לתפוח מעט. בינתיים מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק 2. בעזרת שתי כפות מעבירים נטיפי בצק אל השמן החם. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים שיזהבו יפה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מגישים עם אבקת סוכר נלקח מאתר בישולים של אוסם
 

bali

New member
מנהל
סופגניות עשירות של "שמרית"

סופגניות עשירות של שמרית להכנת כ-30 סופגניות קטנות 1 ק"ג קמח 1 קוביה * או שקית "שמרית" 1 שקית משפר לאפייה של "שמרית" (לא חובה) 100 גר' מרגרינה רכה 4 ביצים מס' 2 130 גר' סוכר ( 2/3 כוס) 1 כף שטוחה מלח 2 כפיות תמצית וניל איכותית 3 כפות ברנדי קליפת לימון מגוררת עד 1/4 1 כוסות מים פושרים שמן לטיגון, אבקת סוכר, ריבה איכותית. ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה וחלב. אופן ההכנה: שמים בקערת מיקסר את כל החומרים פרט למים, מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מהדפנות. משהים הבצק מכוסה להתפחה כ- 30 דקות. צרים כדורים (בגודל ביצה גדולה) ומניחים על מגש משומן עם רווחים ביניהם. מתפיחים שוב עד הכפלת נפח. מחממים בסיר שמן לטיגון (כ-5 ס"מ עומק השמן), מכניסים כף עץ לשמן ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, רק אז מרימים הסופגניות בעזרת כף שטוחה משומנת, מניחים בזהירות בשמן כשצידן העליון כלפי מטה . מטגנים כל צד כ-1/2 1 דקות עד להזהבה מניחים על מגש מרופד בנייר סופג, בעוד הסופגניה חמה מזריקים ריבה ובוזקים מעל אבקת סוכר. ניתן למלא בממרח חלבה, בריבת חלב, או לצפות בשוקולד מומס עם סוכריות צבעוניות. * בעת שימוש בקוביית שמרית, ממיסים הקוביה בחצי כוס מים פושרים בתוספת 1 כפית סוכר. יש להפחית חצי כוס המים להמסה מכמות המים שבמתכון.
 

bali

New member
מנהל
צ'ורוס - סופגניות ארגנטינאיות מבצק רבוך

סופגניות ארגנטינאיות מבצק רבוך (צ'ורוס) רכיבים: • 1 כוס מים • 100 גרם מרגרינה ללא מלח • 1 כוס קמח • 4 ביצים בינוניות • שמן לטיגון עמוק • 100 גרם אבקת סוכר לסירופ סוכר ממיסים ½ 2 כוסות סוכר ב 1 כוס מים ו2 כפיות מיץ לימון ומבשלים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ובהיר, מצננים. לרוטב שוקולד ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר בחצי כוס שמנת מתוקה, במשך דקה או שתיים. בוחשים היטב ומוסיפים לרוטב כף ליקר שוקולד, רום או ברנדי. טובלים את הסופגניות ברוטב השוקולד בעזרת מזלג. אופן הכנה: מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לבשל עד שהיא נמסה. מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים היטב בכף עץ, עד שכל הקמח נספג בנוזלים. ממשיכים לבשל 2-3 דקות, תוך ערבוב חזק, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מורידים מהאש, מוסיפים ביצה אחרי ביצה, תוך ערבוב חזק בין אחת לשניה. עד לקבלת בצק אחיד, סמיך מאוד וחלק לגמרי. מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק. מודדים כפית מהבצק ומטילים אל השמן החם בעזרת כפית שניה. מטגנים - מספר יחידות בכל פעם - עד שהבצק תופח והסופגניות מזהיבות מכל הצדדים. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, או טובלים בסירופ סוכר או רוטב שוקולד או מגלגלים מייד בסוכר וקינמון. דרך אחרת ליצירת הסופגניות : ממלאים שקית זילוף בעלת פייה עגולה או פיית כוכב בקוטר סנטימטר. מזלפים את הבצק ונעזרים בסכין, בין זילוף לזילוף, לחתוך לחתיכות בעובי סנטימטר, ישירות לתוך השמן. או מזלפים על ריבעי נייר פרגמנט טבעות בצורת כעך ומחליקים את הבצק עם הנייר לשמן ושולפים את הנייר עם מלקחיים. יש לשים לב לחום השמן - באם הסופגניות משחימות מהר מדי יש להנמיך מעט את הלהבה מקור: קשיו
 

bali

New member
מנהל
3 ורסיות ללביבות של בלוביי

3 ורסיות של לביבות של בלוביי מפורום מתכונים: לביבות1 4 תפוא בינוניים לגרד על פומפיה גסה ולסחוט. לתבל במלח ופלפל שחור. לטגן בשם חם מאוד,להפוך רק כשלגמרי השחים יפה ולטגן את הצד השני לביבות2 4 תפוא 1 בצל פטרוזיליה(אם רוצים) 1 ביצה 2,3 כפות קמח תופח. מלח,פלפל שחור לביבות 3 (לדעתנו הכי טעימות) 4 תפוא גדולים 2 קישואים 1 בצל קטן 2 ביצים 3,4 כפות גדושות קמח תופח מלח פלפל שחור אפשר להוסיף גזר מגורד לכל אחת מהווריאציות. להקפיד על שמן חם
 

bali

New member
מנהל
לביבות תירס ובטטה של פירגה

לביבות תירס בטטה של פירגה + תמונה מאת:פירגה קופסה תירס ללא נוזלים שטוף היטב ומסונן 2 ביצים טרופות במזלג 3/4 כוס קמח תופח בטטה קטנה ממש--- מגוררת כפית סילאן כפית אבקת מרק בצל בצל קטן קצוץ מטוגן בטפלון. מלח ופלפל שחור 1/2 גבוע שמנת חמוצה קופסה טונה קטנה - לא חובה לערבב לטגן במעט שמן מ-2 הצדדים עד להשחמה. אפיה על ניר אפיה משומן- אופים צד אחד הופכים מברישים שמן ואופים צד שני בעיני מטוגן יותר טעים -לשיקולכם הבריאותי תהנו.
 

bali

New member
מנהל
ספאנג' מרוקאי של אמא של WAN מפורום מתכונים

ספאנג'- דונאטס מרוקאי מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל כף וחצי שמרים יבשים 2 ביצים גדולות. 2 כפות קוניאק מים כ- 800מ"ל מים (כ-4 כוסות של 200 סי.סי)או כמו שאמא שלי אומרת כמה שנכנס שיהיה בצק דליל. 1 כף סוכר חצי כפית מלח- להוסיף בסוף אחרי שלשנו את הבצק עם השמרים ושאר המרכיבים. לזרייה- אבקת סוכר לזרייה. או אבקת סוכר מתובלת בקינמון ומעט ציפורן. נסו גם אבקת סוכר מתובלת בקצתFIVE SPICE יוצא מעניין.וטעים מאד מאד. הכנה: מתפיחים שמרים יחד עם כוס מים פושרים וסוכר. מערבבים ביצים יחד במזלג. מוסיפים הכל לקמח ולשים לבצק מאד מאד רך . כדי להמחיש כמה רך, אפשר ביד להקציף את הבצק. ולכן מומלץ להכינו ביד. אבל אם במיקסר. יש ללוש היטב, ולהקציפו . כשנרים חופן מהבצק הוא ינזל כלפי מטה כמו שרוך ארוך , אך לא יטפטף. זאת אומרת לא יתנתק מכף היד. להתפיחו מכוסה היטב בניילון נצמד. עד הכפלת נפח. יש להקציפו שנית . ושוב להתפיח. לפני הכנת הסופגניות, יש להקציף שנית. להכין קערה עם מים פושרים על ידנו. לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 190 מעלות שזו הטמפרטורה האידאילית לטיגון. לטבול כפות ידיים קלות במים ,לתלוש חתיכת בצק,לנעוץ בוהן ליצירת החור באמצע,להרחיבו מעט,ולהטיל את העיגול לשמן החם. לטגן עד הזהבה . להוציא למסננת. לאכול כשעדיין חם. לפזר מעל אבקת סוכר. הערות שלי: נפלא עם כוס תה מהביל משיבה, או נענע,אבל בחורף עדיף שיבה. אצלנו אכלו את זה עם סוכר ,הייתה צלחת מרכזית של סוכר , כל אחד לקח ספינג'ה, נגס טבל בסוכר,ולגם מהתה.. וזה היה יאמי. ההקצפה של הבצק הכרחית וחשובה ואין לדלג עליה. וכמו שאמא שלי אומרת הבצק צריך להיות "חפיף"כלאמר קליל.ואורירי. הקוניאק מצויין לדחיית השמן. ולכן לא תהיה ספיגה מרובה של שמן. כמו כן הביצים במתכון מהסיבה הנ"ל. הן צריכות להיות קלות . לסופגניה גדןולה קוראים ספינג'. ולקטנה- ספינג'ה. מקור:אמא של- WAN
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo124.gif מחכה למתכונים שלכם...

יאללה להפגיז!
 

michali35

New member
מחפשת סופגניות לעצלנים

אז כמו שכתוב בנושא, אני מחפשת סופגניות מהירות הכנה וגם משמינות פחות- כלומר, סופגניות ללא שמרים וללא טיגון (=אפייה). חיפשתי בלא מעט אתרי מתכונים וללא הצלחה (יש מתכונים עם שמרים וללא אפיה, או בלי שמרים ועם טיגון). מישהו מכיר מתכון כזה?
 

bali

New member
מנהל
אני לא מכירה כאלה ומהסיבה הבאה

כדי לאפות סופגניות צריך בצק יחסית יציב ומוצק. בצק ללא שמרים שמתאים לסופגניות הוא בד"כ בצק רך ויחסית נוזלי, ובצקים כאלה מתאימים לטיגון. בצקים לסופגניות אפויות צריכים להיות בצקים שבמידה מסויימת דומים לבצקים של לחמניות, רק במרקם וטעם קצת אחרים. בצקים כאלה תמיד יהיו בצקי שמרים. הפתרון אם את ממש לא רוצה להכין לבד סופגניות שמרים קטנות אפויות - לקנות סופגניות אפויות בקונדיטוריה טובה...
 

bali

New member
מנהל
לקוות תמיד מותר, ולפעמים זה גם עוזר ../images/Emo13.gif

 

bali

New member
מנהל
המתכון שנתתי לסופגניות של אמירה

בשרשור הזה - מישהי שאני מכירה עשתה את אותו בצק בדיוק, ובמקום לטגן שמה את הסופגניות להתפחה בתבנית עם נייר אפייה, מרחה את הבצק בקצת שמן (יש גם תרסיסי שמן שזה מאד נוח ולא משמין) ואפתה בחום של 180 מעלות עד שהסופגניות היו שחומות ותפוחות. היא אמרה שהיא מאד אהבה את התוצאה. כמובן שאחרי האפייה אפשר למלא בריבה או מה שרוצים ולשים אבקת סוכר מלמעלה.
 
למעלה