וכמובן הקלאסי ביותר- קרם פטיסייר
1 ליטר חלב (במידה ורוצים לעשות פרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חצי שמנת צימחית וחצי חלב סויה) 200 גר' (כוס) סוכר 100 גר' קורנפלור 5 חלמונים מקל וניל או כף תמצית וניל אמיתית אופן ההכנה: 3/4 מהחלב+ סוכר+ וניל= בסיר קטן עד רתיחה. 1/4 מהחלב+ חלמונים+ קורנפלור- לערבב לבלילה בקערה נפרדת. כשהנוזל רותח בסיר, לעשות השוואת טמפ'- לקחת 2 מצקות מהרותח אל הבלילה הקרה לערבב ולהחזיר לסיר, רתיחה שנייה ועירבב כל הזמן עד הסמכה (זה לוקח בערך דקה), ניתן לשמור כמה ימים במקרר, כדאי להצמיד ניילון נצמד מעל כדי שלא יווצר קרום. זהו קרם בסיסי שאפשר למשל למלא איתו בצקי שמרים למשל ולאפות. אם את רוצה למלא קלתיות או פחזניות מבצק פריך כדאי מאוד להעשיר אותו בשמנת מתוקה. מקציפים בנפרד 500 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים אל הקרם.