לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1178811,788 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'לפתיחת השבוע - שרשור קרמים, ציפויים וזיגוגים '
לפתיחת השבוע - שרשור קרמים, ציפויים וזיגוגים
<< ההודעה הנוכחית
02/11/2008 | 00:00
20
2501
שרשרו לכאן בבקשה מתכונים לקרמים, ציפויים וזיגוגים לעוגות ועוגיות, שאהובים עליכם.

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'רויאל אייסינג - זיגוג לציור על עוגות ועוגיות'
רויאל אייסינג - זיגוג לציור על עוגות ועוגיות
02/11/2008 | 00:06
7
337
זהו סוג של זיגוג לבן שניתן לצבוע בתבעי מאכל (רצוי צבעי מאכל בג'ל או באבקה) ואז לקשט איתו עוגות, עוגיות או לצייר איתו על בצק סוכר. רצוי לזלף אותו דרך קונוס קטן שמכינים מנייר אפייה וקוטמים את הקצה שלו.

לרויאל אייסינג בסיסי:

200 גרם אבקת סוכר קנויה ומנופה (חשוב שזו תהיה הקנויה כי היא טחונה דק דק)
1 חלבון ביצה טרי (לחוששים מחלבון ביצה, 3-4 כפות מים או חלב או סירופ תירס בהיר)
כפית או שתיים של מיץ לימון.

מערבבים את אבקת הסוכר וחלבון הביצה לקרם די סמיך. מוסיפים מיץ לימון עד שהקרם טיפונת יותר נוזלי.

מחלקים לכלים קטנים וצובעים כל חלק מהקרם בצבע אחר. דואגים לכסות את הקרם כל עוד הוא לא בשימוש כי הוא מתייבש באוויר.

אחרי שמקשטים עם הקרם מניחים את המאפה המקושט על השיש כדי שהקרם יתייבש. לשמור שהעוגה לא תקבל לחות אחרי הקישוט.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'בא ליציפוי על עוגת מייפל מה אני יכולה?'
בא ליציפוי על עוגת מייפל מה אני יכולה?
02/11/2008 | 13:57
1
95
אנחנו לא מתים על עוגות יבשות ובכל זאת בא לי עוגת מייפל
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'בד``כ הציפוי של העוגה הזו הוא המייפל'
בד``כ הציפוי של העוגה הזו הוא המייפל
02/11/2008 | 14:40
2
80
עצמו ומפזרים אגוזים קצוצים, סוכר וקינמון לפני האפייה.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'מייפלממש מהבקבוק?ולגבי הציפוי'
מייפלממש מהבקבוק?ולגבי הציפוי
02/11/2008 | 15:40
1
45
בכלל יש עוגה בחושה שאפשר לעשות לה ציפוי קרמי ואם כן איזו עוג ואיזה ציפוי?
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'לעוגת מייפל - ממש מייפל מהבקבוק.'
לעוגת מייפל - ממש מייפל מהבקבוק.
02/11/2008 | 23:21
51
כשהעוגה חמה פשוט שופכים עליה מייפל ישר מהבקבוק והוא נספג לתוכה. הוא גם מרטיב אותה ככה.

ולגבי עוגות וציפויים אחרים - האמת שקיוויתי שיכתבו פה עוד ציפויים, אבל אני יכולה להגיד שלרוב העוגות הבחושות מתאים ציפוי שוקולד או וניל.

מייד אצרף מתכונים לציפויים, וממליצה לך לגשת למאמרים -קישור בצד ימין של הדף, ושם יש קטגוריה שלמה של עוגות בחושות עם הרבה מתכונים.

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'בלי, אם יורשה לי רוצה רק להוסיף משהו לרויאל'
בלי, אם יורשה לי רוצה רק להוסיף משהו לרויאל
02/11/2008 | 21:44
1
102
אייסינג.
כמי שסולדת מביצים שאינן מבושלות, ישנו תחליף מעולה לרויאל - אבקת מרנג של חברת וילטון.
השימוש בה פשוט מאוד - יש לדלל אותה במים לסמיכות הרצויה, ועובדים עם המשחה המתקבלת בדיוק כמו עם רויאל.
לדעתי זה תחליף הולם למי שיש בעיה עם ביצים שאינן מבושלות.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'תודה על המידע הנוסף.'
תודה על המידע הנוסף.
02/11/2008 | 23:18
34
הבעיה (בירושלים בעיקר) היא שמאד קשה להשיג פה מוצרי ווילטון, ואם כבר מוצאים זה רק את צבעי המאכל שלהם.

נו שויין.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'גנאש שוקולד'
גנאש שוקולד
02/11/2008 | 23:42
160
גנאש שוקולד זה ציפוי שוקולד סמיך ומרוכז, שמתקשה בקירור למרקם פאדג'י (לא מתפצפץ בפה אבל לא נוזלי).

הגנאש הקלאסי הוא משוקולד מריר. אפשר להכין גנאשד גם משוקולד חלב או שוקולד לבן.

גנאש קלאסי:

1 מיכל שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)
200 גרם שוקולד מריר או חלב (אם בוחרים בשוקולד לבן צריך לשים ממנו 300-350 גרם כי הוא דליל יותר)
2-3 כפות ליקר כלשהו או רום או ברנדי (לא חובה אבל מוסיף).

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערית.
מרתיחים את השמנת ומוזגים אותה על השוקולד. מחכים 2 דקות ומערבבים עד שנוצר רוטב אחיד סמיך ומבריק. מוסיפים את הליקר אם רוצים ומערבבים היטב. מוזגים את הגנאש החם על עוגה שהתקררה כבר ומטלטלים את העוגה שהציפוי יהיהי אחיד על כולה. מקררים עד שהציפוי מתקשה.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'קרם וניל מהיר'
קרם וניל מהיר
02/11/2008 | 23:48
328
הכי פשוט שיש:

1 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

להקציף הכל ביחד לקרם סמיך ולמרוח בתוך ועל כל עוגה שאתם רוצים.

אפשר להחליף פודינג בטעם אחר - שוקולד או וניל עם פצפוצים וכ"ו.
לגרסת פרווה להחליף שמנת מתוקה בקצפת צמחית, וחלב בחלב סויה או תחליף חלב של ריצ'.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'ציפוי שוקולד פרווה (מקקאו)'
ציפוי שוקולד פרווה (מקקאו)
02/11/2008 | 23:52
2
145
4 כפות קקאו
5 כפות מים
4 כפות סוכר
50 גרם מרגרינה או מחמאה
1 שקית סוכר וניל

מבשלים את כל החומרים בסיר קטן עד שמתקבל רוטב אחיד והסוכר נמס. מוזגים את הרוטב החם על עוגה שהתקררה ומטלטלים את התבנית שהרוטב יימרח באחידות. מקררים עד שהקרם מתקשה.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'ציפוי שוקולד קרנאצ'י'
ציפוי שוקולד קרנאצ'י
03/11/2008 | 23:11
407
כמו בקרמבואים (מתכון של קרין גורן), מוסיפים כף שמן על כל 100 גר' שוקולד מריר שממיסים, או חמאת קקאו מומסת.

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'ציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן'
ציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן
03/11/2008 | 23:17
3
1722

4 כפות ריבת חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן

להרתיח שמנת מתוקה, לצקת על השוקולד ולהוסיף את ריבת החלב, לערבב הכל עד לקבלת ציפוי מבריק, במידת הצורך אם זה לא נמס בצורה אחידה ניתן לחמם ל-30 שניות במיקרו.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'סיוי יקרה, תודה על המתכונים '
סיוי יקרה, תודה על המתכונים
03/11/2008 | 23:19
1
72
שניהם נראים טעימייייים
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'ציפוי '
ציפוי
10/11/2008 | 09:20
133
ברצוני לקבל דעות נוספות ..
האם לדעתכם מתאים קרם ריבת חלב לציפוי
עוגת שוקולד?
הקרם נקרא מעולה .
תודה מראש.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'וכמובן הקלאסי ביותר- קרם פטיסייר'
וכמובן הקלאסי ביותר- קרם פטיסייר
03/11/2008 | 23:23
178
1 ליטר חלב (במידה ורוצים לעשות פרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חצי שמנת צימחית וחצי חלב סויה)
200 גר' (כוס) סוכר
100 גר' קורנפלור
5 חלמונים
מקל וניל או כף תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

3/4 מהחלב+ סוכר+ וניל= בסיר קטן עד רתיחה.
1/4 מהחלב+ חלמונים+ קורנפלור- לערבב לבלילה בקערה נפרדת.

כשהנוזל רותח בסיר, לעשות השוואת טמפ'- לקחת 2 מצקות מהרותח אל הבלילה הקרה לערבב ולהחזיר לסיר, רתיחה שנייה ועירבב כל הזמן עד הסמכה (זה לוקח בערך דקה), ניתן לשמור כמה ימים במקרר, כדאי להצמיד ניילון נצמד מעל כדי שלא יווצר קרום.

זהו קרם בסיסי שאפשר למשל למלא איתו בצקי שמרים למשל ולאפות.

אם את רוצה למלא קלתיות או פחזניות מבצק פריך כדאי מאוד להעשיר אותו בשמנת מתוקה.
מקציפים בנפרד 500 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים אל הקרם.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'ציפוי שוקולד '
ציפוי שוקולד
10/11/2008 | 09:28
149
ציפוי שוקולד פשוט וקל


100 גר שוקולד מריר
50 גר חמאה
5 כפות חלב

ממיסים הכל על להבה בחם נמוך

לעוגות פרווה מחלפה את החלב במים רותחים
ואת החמאה במרגרינה.
קינוחים ומנות אחרונות >>

הודעות אחרונות

12:29 | 08.08.19 פייסל הגדול
13:36 | 19.07.19 אורחים בפורום
14:15 | 01.07.19 אורחים בפורום
16:51 | 17.06.19 שרון א77
15:38 | 28.03.19 hofnoan
10:53 | 07.02.19 רונן שטיין
05:23 | 21.01.19 הים רגוע
06:50 | 07.01.19 אורחים בפורום
06:54 | 01.01.19 ש י א 1
18:43 | 26.12.18 אורחים בפורום
08:08 | 09.12.18 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ