פחזניות של קרין גורן
פחזניות קרין גורן מתכון באדיבות ak5 וגם הערות מתכון בסיסי, מתוך הספר "מאפים" מבית "על השולחן" של קארין גורן המהוללת (מופיע בעמ' 188) - הוספתי הערות משלי... חומרים ל- 20 פחזניות או 15 אקלרים (הערה - יוצאות 20 פחזניות ממש-ממש גדולות - למי שלא אוהב, ניתן הכין מהכמות 25-27 קטנות יותר) 1 כוס מים (240 מ"ל) 100 גר' חמאה 1/2 כפית סוכר 1/4 כפית מלח 1 כוס קמח (140 גר') 4 ביצים 1 כמות מלית לציפוי : 200 גר' שוקולד מריר + 30 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות או זיגוג קרמל או אבקת סוכר או כל זיגוג אחר שאוהבים 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. 2. מביאים לרתיחה מלאה בסיר - מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים עד שאין גושים. ממשיכים לבשל 1-2 דק' עד שהבצק מתגבש לכדי כדור חלק ונפרד מדפנות הסיר. 3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים 2 דקות במהירות בינונית לצינון הבצק. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי עיבוד עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לשים לב - לא מוסיפים ביצה לפני שקודמתה נבלעה בתערובת הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד, והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. 4. הכנת הפחזניותואפייתן - מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (אין צורך לשמן). מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ (הערה שלי - עשיתי עם פיית זילוף משוננת ויצא מצויין). מזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ (פחזנית) או פסים ברוחב 2 ס"מ ואורך 8-10 ש"מ (לאקלר). 5. אופים 20 דקות הדגש|בלי לפתוח את התנור בשום אופן. אחרי 20 דקות, פותחים מעט את דלת התנור כדי לאפשר לאדים לצאת ולפחזניות להתייבש, כך 5 דקות נוספות. מוציאים את הפחזניות מהתנור ומצננים מעט. מחוררים כל פחזנית בתחתית ליציאת האדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטן (את האקלר מחוררים דוקא בצד). מקררים את הפחזניות 6. ממלאים ומצפים - מעבירים את המלית לשקית זילוף עם פייה בקוטר 1/2 ס"מ בערך (אני שמתי מלית פודינג וניל - קלאסי...), משחילים את הפייה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה. 7. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו - מערבבים וטובלים את כיפות הפחזניות בציפוי. ניתן להגיש מייד, לשמור במקרר (שלי כבר 3 ימים במקרר ומצויינות), ניתן גם להקפיא (עם או בלי מילוי)