הכנתי פחזניות - למה הם לא תפחו?? :(

רבקי7

New member
הכנתי פחזניות - למה הם לא תפחו?? :(

יצא עוגיות חמאה רכות מבפנים וקשות בתחתית ומאוד כבדות . האעם מצוין, אבל הצורה רחוקה מהליות פחזנייה. תנו לי בבקשה מתכון מדויק , אני חייבת להכין שוב היום . תודה, רבקי :)
 

bali

New member
מנהל
שימי פה את המתכון שעשית ונראה מה לא בסדר בו

אני יוצאת עכשיו לסידורים אבל יותר מאוחר אשים לך מתכון לפחזניות שמצליח לי תמיד.
 

bali

New member
מנהל
פחזניות של קרין גורן

פחזניות קרין גורן מתכון באדיבות ak5 וגם הערות מתכון בסיסי, מתוך הספר "מאפים" מבית "על השולחן" של קארין גורן המהוללת (מופיע בעמ' 188) - הוספתי הערות משלי... חומרים ל- 20 פחזניות או 15 אקלרים (הערה - יוצאות 20 פחזניות ממש-ממש גדולות - למי שלא אוהב, ניתן הכין מהכמות 25-27 קטנות יותר) 1 כוס מים (240 מ"ל) 100 גר' חמאה 1/2 כפית סוכר 1/4 כפית מלח 1 כוס קמח (140 גר') 4 ביצים 1 כמות מלית לציפוי : 200 גר' שוקולד מריר + 30 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות או זיגוג קרמל או אבקת סוכר או כל זיגוג אחר שאוהבים 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. 2. מביאים לרתיחה מלאה בסיר - מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים עד שאין גושים. ממשיכים לבשל 1-2 דק' עד שהבצק מתגבש לכדי כדור חלק ונפרד מדפנות הסיר. 3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים 2 דקות במהירות בינונית לצינון הבצק. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי עיבוד עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לשים לב - לא מוסיפים ביצה לפני שקודמתה נבלעה בתערובת הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד, והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. 4. הכנת הפחזניותואפייתן - מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (אין צורך לשמן). מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ (הערה שלי - עשיתי עם פיית זילוף משוננת ויצא מצויין). מזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ (פחזנית) או פסים ברוחב 2 ס"מ ואורך 8-10 ש"מ (לאקלר). 5. אופים 20 דקות הדגש|בלי לפתוח את התנור בשום אופן. אחרי 20 דקות, פותחים מעט את דלת התנור כדי לאפשר לאדים לצאת ולפחזניות להתייבש, כך 5 דקות נוספות. מוציאים את הפחזניות מהתנור ומצננים מעט. מחוררים כל פחזנית בתחתית ליציאת האדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטן (את האקלר מחוררים דוקא בצד). מקררים את הפחזניות 6. ממלאים ומצפים - מעבירים את המלית לשקית זילוף עם פייה בקוטר 1/2 ס"מ בערך (אני שמתי מלית פודינג וניל - קלאסי...), משחילים את הפייה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה. 7. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו - מערבבים וטובלים את כיפות הפחזניות בציפוי. ניתן להגיש מייד, לשמור במקרר (שלי כבר 3 ימים במקרר ומצויינות), ניתן גם להקפיא (עם או בלי מילוי)
 
למעלה