שרשור עוגות השמרים הגדול

homets

New member
שרשור עוגות השמרים הגדול ../images/Emo212.gif../images/Emo212.gif../images/Emo212.gif

שרשור לכאן את כל המתכונים והתמונות של עוגות שמרים ובכלל שמרים שעשיתם
נטלי
 

homets

New member
קראצים למיניהם../images/Emo99.gif

השתמשתי בבצק של הנס ברטלה ומילאתי במילויים שונים: מלית אגוזים וקינמון: 200 גר' אגוזי מלך קצוצים 2 כפיות קינמון 60 גר' חמאה מומסת 100 גר' סוכר חום ההכנה: מערבבים הכל ומורחים על העלה שרידדנו דק. מלית שוקולד בננה ואגוזים: שוקולד למריחה (אני מעדיפה נוטלה) 2 בננות חתוכות לפרוסות 40 גר' חמאה 2 כפות סוכר חום 30 גר' אגוזי מלך או לוז לפי הטעם. ההכנה: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את הבננות והסוכר. מקרמלים את הבננות עד שנעשו רכות רכות. מורחים על הבצק את השוקולד למריחה, מפזרים מעל את תערובת הבננות ואגוזים. חוץ מזה אני אוהבת גם לעשות מלית שוקולד חלבה שהיא בעצם שוקולד למריחה ופיסות חלבה לפי הטעם מפוזרות מעליו.
זהו, כמובן שיש עוד מיליון מילויים כל אחד לפי מה שהוא אוהב
נטלי
 

homets

New member
דניש למיניהם

המתכון של הבצק הוא של ביה"ס, סורי
המילויים יכולים להיות כל המילויים של הקראנצים שהבאתי למעלה, וחוץ מזה יש גם מילוי של קרם פטיסייר עם תפוחים. נטלי
 

homets

New member
קרואסונים../images/Emo99.gif

אחת האהבות הגדולות שלי שהכי כיף להכין! נטלי
 

homets

New member
קרואסון שקדים

שהוא בעצם קרואסון חמאה רגיל ומוכן (!) חוצים אותו לאורכו, משרים בסירופ סוכר רגיל (1:1 מים וסוכר, להביא לרתיחה דקות ספורות וזה מוכן). ממלאים בקרם שקדים (מיד מתכון), סוגרים, מורחים קרם שקדים נוסף ומפזרים שקדים מדופדפים לא קלויים על הכל. אופים למשך 10-15 דק' ב190 מעלות או עד שהקרם זהוב. והנה המתכון לקרם שקדים: 100 גר' שקדים טחונים 100 גר' חמאה רכה 100 גר' סוכר 1 חלמון 1 כף קמח כף אמארטו (ליקר שקדים) מערבבים הכל במעבד מזון עד לקבלת תערובת משחתית. אני אוהבת להשתמש בקרם שקדים עם שק זילוף, הרבה יותר נוח להתעסק עם זה מאשר עם כפית
נטלי
 
עוגות שמרים

עוגת שמרים 1 ק"ג קמח 1 שקית שמרית 200 ג` חמאה 1/2 כוס חלב , טמפר` החדר 1 שלי 4 ביצים 3/4 כוס סוכר מלח לערבב היטב חמאה מומסת עם השלי והחלב. בקערה גדולה לערבב הקמח עם השמרים, להוסיף לקמח ביצים וסוכר ומערבבים היטב. כיסיתי את הקערה במגבת והכנסתי אותה למקרר לכל הלילה. הבצק תפח ותפח, ומק"ג אחד של קמח הכנתי 4 סוגים של מאפים. לא רק במלית, גם בצורה שלהם. מרדדים היטב את הבצק וממלאים במה שבא לכם בראש. אני השתמשתי בשוקולד השחר, במחית תמרים ומעליה שקדים גרוסים, ובקינמון וסוכר חום (אגב, את הורסיה האחרונה הכי אהבו בבית). להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני מינוס (כל אחד והתנור שלו) ל- 2.5 שעות. הריח שמתפשט בבית שווה את כל העבודה.
 

ק ר ן5

New member
גביניות שמרים

הגביניות הם מהבצק שמרים של פירגה שנקרא רטובה וטובה בצק מעולה!!
 

אירובי

New member
שמריםם

אחח שמרים זה החולשה שליייייייי. אני מכינה תמיד את הבצק מהספר של קרין גורן. ומילויים, כיד הדמיון: שוקולד וחלבה, שוקולד וקינדר, שוקולד ומקופלתל לבנה/חומה. ריבת חלב, שוקולד עם גליליות,פסק זמן. כל מה שרק אפשר.. הכנתי גם קאורסנים- גם מקארין גורן. ולחמים כמובן... תמונות בהמשך...
 

pirge

New member
תודה קרן,מתכון לשמרים רטובה וטובה והמון מליות

הרטובה והטובה גם כפרווהו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 13:13 | 22/11 מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה - פירגה - נהדרת גם כפרווה תמונה: הכינה וצילמה:ורד satr לבצק: חשוב ביותר לקחת קערה ענקית הבצק תופח למימדים 2 כוסות חלב /מיים 400 גרם מרגרינה/חמאה בלי מלח 4 ביצים 1 ק"ג קמח (לא יותר) קוביית שמרים לחים (50 גרם( 4\3 כוס סוכר מי שרוצה ימיר חצי מכמות החמאה בשמן ===== 4\3 (כוס שמן=200 גרם חמאה) סירופ מיד אחרי האפיה: חצי כוס עד כוס חלב/מים חצי כוס עד כוס סוכר וניל לטעם לחמם קלות ולצקת על העוגות עם כף ציפוי לבן: מורחים אחרי ההרטבה בסירופ כוס אבקת סוכר כפית חמאה מומסת 1 כפית תמצית וניל 1 כף שמנת מתוקה מערבבים את אבקת הסוכר החמאה והוניל מוסיפים את השמנת לתערובת חלקה שניתנת למריחה בכף על העוגות בעודן חמות. אופן הכנה: 1.בקערה גדולה ועמוקה לערבב את השמרים עם הסוכר עד שיתחיל לתסוס (עיסה) . 2. להביא לרתיחה את החלב/מים והמרגרינה. לכבות את האש.(שמן אין צורך לחמם) 3. להכניס את הביצים שלמות לעיסת השמרים ולבחוש. להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. לערבב לבצק דביק. 4. לעטוף בנילונית את הקערה ולהכניס למקרר ל-5 שעות להתפחה. 5. לערבב את חומרי המילוי. 6. אחרי ההתפחה, ליצור 8 כדורים שווים. 7. כל כדור לפתוח לעלה על משטח מקומח. למרוח מעט חמאה מומסת ולפזר מילוי אגוזים. לגלגל לרולדה. 8. ליצור 8 רולדות. כל 2 רולדות לעצב לצמה. להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. יוצא 4 רולדות בארבע תבניות. 9. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן. 10. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם. אפשר להקפיא את העוגות. ניתן להכין כל צורה של עוגת שמרים שעולה על הדמיון. וגם חלות. מאת: pirgeו 07/04/06 | 08:30 שלל מליות לשמרים או עלים או שק"מ או בצק לכרוכיות אחר.....וגם לאזני המן מלית אגוזים: 300 גרם אגוזים מרוסקים 125 מ"ל חלב רותח לערבב יחד להוסיף 150 גרם סוכר, 2 כפות פירורי לחם, 30 גרם חמאה מומסת, 3 כפות שמנת עתירת שומן, 2 חלמונים, חצי כפית קינמון, חצי כפית ציפורן, להקציף לקצף נוקשה את 2 החלבונים שנשארו לנו, ולקפל לתוך התערובת בעדינות 16:20 | 20/07/05 מלית תפוחי עץ לשמריםו pirge ו מלית תפוחים בסילאן 10 תפוחי גרנד קלופים חתוכים לקוביות בינוניות מבשלים כ-15-20 דקות -----ב-3 כפות סילאן מתוק+2 כפות סוכר חום. בוחשים מדי פעם עד שהתפוחים יתקרמלו מוסיפים כף קינמון+קליפת לימון+ כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים. מצננים. מורחים על העלה ריבה/ קונפיטורה מפזרים פירורי עוגיות/אגוזים קצוצים , צימוקים , חתיכות תמרים יבשים ואת המלית מלית נוטלה ממרח שוקולד נוטלה כ- 300 גרם 100 גרם חמאה / מרגרינה 3 כפות סוכר כף שוקולית כף ליקר שוקולד 4\1 כוס חלב כף אינסטנט פודינג שוקולד לערבל במיקסר מלית פרג שאני מתה עליה חשוב ביותר--- חשוב..... פרג --לקנות פרג טחון טרי במעדניות..(לא בסופר) פרג טחון טרי שומרים בפריזר---- מיד אחרי הקניה. על חצי קילו פרג. לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש. כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון ---וצימוקים אם רוצים. אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר מקופלת,או שוקולד צ'יפס , או להמיס עם החלב 100 גרם שוקולד מריר מלית שקדים לעוגת שמרים לא זוכרת את המקור הביאה נירה1 מחלבי כדאי להכפיל כמויות חומרים: 100 גר' חמאה/מרגרינה 1/2 כוס סוכר 1 קינמון 1 כוס שקדים קלופים שמים את השקדים בבלנד, טוחנים מוסיפים את הסוכר, החמאה והקינמון, ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים מלית נוטלה עשירה לערבב אותה כמות של נוטלה עם שמנת מתוקה (גם ריץ' פרווה) כמו למשל 200 שמנת ----- 200 נוטלה מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה----סוגרים אש. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם. ומכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי. אם הקרם מתקשה--להוציא בטמפרטורת החדר לשעה. מורחים כמובן בנדיבות. מלית קקאו לשמרים 200 גרם מרגרינה רכה 3 כפות קקאו כוס סוכר 2 כפות קינמון 3 כפות ברנדי או יין מתוק לערבל במיקסר לקרם.כדאי להוסיף כמה כפות שוקולד השחר מלית תמרים קינמון ובוטנים 1 כוס ממרח תמרים או קונפיטורה 4\1 כוס סוכר 2 כפות קינמון בוטנים גרוסים גס מלית קינמון: למילוי: חצי כוס דחוסה סוכר חום חצי כוס סוכר לבן כף וחצי קינמון מערבבים בקערה את הסוכרים והקינמון חבילה 100 גרם חמאה ללא טעם---- רכה מאד למריחה על העלים מרדדים עלה מלבני ומורחים בנדיבות---- חמאה מומסת מפזרים את הסוכרים והקינמון בנדיבות. ניתן לפזר תוספות של אגוזים גרוסים\צימוקים/שקדים למלית גבינה ופודינג וניל 750 גרם גבינת ריקוטה או מסוג טוב-טעם" 50 גרם צימוקים מושרים ביין או רום 4\3 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל / קינמון / קליפת לימון 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל לדלל מעט בשמנת חמוצה, או גבינה 5% בכמות של כף או שתיים. מלית טחינה סילאן אגוזים (ממרח חלבה) מורחים את העלה בשכבת טחינה דקה מכסים בשכבה של סילאן נדיבה מפזרים 2 כפות שוקולית כף או שתיים סוכר חום\לבן משלבים אגוזים או בוטנים קלויים לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולדצ'יפס לבן/מריר - לא חובה מלית טחינה וממרח תמרים 4\3 מיכל ממרח תמרים לערבב עם 3 כפות טחינה גולמית למרוח בנדיבות (הרבה) על העלה מעט קינמון לפזר: צימוקים,אגוזים,חלבה מלית אגוזים שוקולית למרוח בנדיבות חמאה על פני העלה לערבב כוס שוקולית עם כוס אגוזים שבורים ולפזר. תהנו ------
 

pirge

New member
קראנץ' שמרים שוקולדה - פירגה

אפשר לגוון במליות לפי בחירה צמות קריספיות/פירגה העוגות נפלאות--כל ביס מלא שוקולד מתמסמס. ---כשמן הן--קריספיות. מומלץ מאד מאד מתכון: צמות שמרים קריספיות מתכון-משפחתי/פירגה לבצק: קובית שמרים לחים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים 200 מיל' שמנת חמוצה 200 גרם מרגרינה רכה 3 חלמונים 3 כפות סוכר קורט מלח 4 כוסות קמח למילוי: לשים בקערת המיקסר ולערבב לקרם 200 גרם חמאה 4\3 כוסות סוכר 1 כף נס קפה 3 כפות קקאו קינמון לטעם / ליקר או רום/ להוסיף עוד 2-4 כפות ממרח נוטלה/השחר וחלבה מפוררת - לא חובה לציפוי מיד כשהרולדות יוצאות מהאפיה ועדיין חמות: 1/2 שקית אבקת סוכר 3 כפות חלב לבחוש על האש לממרח סמיך . אופן הכנה: לבצק: לקחת קערה גדולה . לערבב בקערה את קוביית השמרים עם השמנת החמוצה. להוסיף מרגרינה ולבחוש. להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 2\1 3 כוסות קמח . הכי הרבה 4 כוסות. ל א י ו תר. לכסות בניילון. למקרר ל-3 שעות לפחות. הבצק לא תופח במיוחד אבל צריך להיות במקרר. לחלק את הבצק ל- 4 מכינים 4 רולדות ממולאות קרם בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה ב א מ צ ע במקום שהתפר מתחיל מלמעלה (אפשר להשאיר 2 ס"מ לא מחוברים בקצה העליון.) מ-2 החלקים שוזרים צורת איקס. אחד על השני..... את המלית להביא תוך כדי שזירה שיהיה כלפי מעלה. מניחים את 4 הרולדות צפוף בתבנית אחת ליד השניה. אופים בתנור בחום של 175 מעלות עד שמוכנות. לבדוק אחרי 30 דקות. הערה חשובה: הבצק לא תופח במיוחד........אבל בכל זאת צריך להיות במנוחה במקרר. הקראנץ' יוצא נמוך וקריספי לא גבוה כמו עוגת שמרים רגילה--המלצה חמה. תהנו
 

pirge

New member
קראנץ' שמרים מתוקן (גלזורה לציפוי)

צמות קריספיות/פירגה העוגות נפלאות--כל ביס מלא שוקולד מתמסמס. ---כשמן הן--קריספיות. מומלץ מאד מאד מתכון: צמות שמרים קריספיות מתכון-משפחתי/פירגה תמונה: הכינה וצילמה:ניקי3 לבצק: קובית שמרים לחים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים 200 מיל' שמנת חמוצה 200 גרם מרגרינה רכה 3 חלמונים 3 כפות סוכר קורט מלח 4 כוסות קמח למילוי: לשים בקערת המיקסר ולערבב לקרם 200 גרם חמאה 4\3 כוסות סוכר 1 כף נס קפה 3 כפות קקאו קינמון לטעם / ליקר או רום/ להוסיף עוד 2-4 כפות ממרח נוטלה/השחר וחלבה מפוררת - לא חובה לציפוי גלזורה מיד כשהרולדות יוצאות מהאפיה ועדיין חמות: 2 כוסות אבקת סוכר 15 גרם חמאה רכה כפית תמצית וניל כף שמנת מתוקה הכנה: לערבב סוכר, וניל וחמאה. להוסיף שמנת מתוקה. (התערובת צריכה להיות נוחה למריחה, לא נוזלית מדי( אופן הכנה: לבצק: לקחת קערה גדולה . לערבב בקערה את קוביית השמרים עם השמנת החמוצה. להוסיף מרגרינה ולבחוש. להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 2\1 3 כוסות קמח . הכי הרבה 4 כוסות. ל א י ו תר. לכסות בניילון. למקרר ל-3 שעות לפחות. הבצק לא תופח במיוחד אבל צריך להיות במקרר. לחלק את הבצק ל- 4 מכינים 4 רולדות ממולאות קרם בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה ב א מ צ ע במקום שהתפר מתחיל מלמעלה (אפשר להשאיר 2 ס"מ לא מחוברים בקצה העליון.) מ-2 החלקים שוזרים צורת איקס. אחד על השני..... את המלית להביא תוך כדי שזירה שיהיה כלפי מעלה. מניחים את 4 הרולדות צפוף בתבנית אחת ליד השניה. אופים בתנור בחום של 175 מעלות עד שמוכנות. לבדוק אחרי 30 דקות. הערה חשובה: הבצק לא תופח במיוחד........אבל בכל זאת צריך להיות במנוחה במקרר. הקראנץ' יוצא נמוך וקריספי לא גבוה כמו עוגת שמרים רגילה--המלצה חמה. תהנו
 

מירלה37

New member
עוד קראנצים, במילוי ריבה וקוקוס, קקאו וקינמון

ושוקולית עם מקופלת
 
למעלה