לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1167311,673 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור העוגות הבחושות הגדול!'
שרשור העוגות הבחושות הגדול!
<< ההודעה הנוכחית
30/12/2007 | 23:29
34
1398
שרשור לכאן את כל המתכונים האהובים עליכם לעוגות בחושות וכמובן תמונות אם יש

ערב טוב!
נטלי
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת תפוזים סולת וקוקוס של ארומה'
עוגת תפוזים סולת וקוקוס של ארומה
31/12/2007 | 11:56
188
החומרים הדרושים
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
¾ כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
4 ביצים
¾ כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
גרידה מקליפה של תפוז אחד

לסירופ :
1 כוס מים
¾ כוס סוכר
½ לימון סחוט



אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-150°c.
מקציפים חלבונים עם סוכר.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים שמן חלמונים ותפוזים.
להוסיף חומרים יבשים לחלמונים ולערבב עם החלבונים המוקצפים.
להעביר לתבנית , להוסיף מעט קינמון באמצע (לא חובה) ומלמעלה ולאפות (150°c) כ- 30 דקות או עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.

להרתיח מים סוכר ולימון (או קצת מיץ תפוזים) ולצקת על העוגה , באופן שווה, כשהיא חמה.  
הערות
אם הסירופ לא כל כך נספג, לדקור את העוגה עם קיסם או סכין וככה הסירום יחלחל פנימה יותר בקלות.



אפשר להשתמש בקלמנטינות במקום תפוזים.





מקור: ארומה

עוגה מצוינת ולחה לחה לחה - טעימה מאוד!

נטלי
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגה כושית של קרין גורן'
עוגה כושית של קרין גורן
31/12/2007 | 12:01
1371

עוגה כושית שילדים אוהבים של קרין גורן

החומרים

1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
לציפוי:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד חלב (אפשר חצי חצי עם שוקולד מריר לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק)

ההכנה

טורפים יחד את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.



הכמות המתקבלת
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ


אני קישטתי בגנאש שוקולד מריר וציירתי עם שוקולד לבן מומס.

נטלי

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים ויין בחושה'
עוגת תפוחים ויין בחושה
31/12/2007 | 12:45
71
עוגה טעימה, קלה להכנה ועסיסית.

עוגת תפוחים ויין בחושה

2 כוסות תפוחים ירוקים לא קלופים  חתוכים לקוביות קטנות (יוצא 2 תפוחים בינוניים)
100 גרם צימוקים
כף קינמון
חצי כוס יין אדום מתוק (שמתי יין אדום יבש והוספתי כף סוכר)
2 כפות קוניאק                


3 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס שמן                      

2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה                


אופן ההכנה:

להשרות את התפוחים והצימוקים בתערובת של היין, הקוניאק והקינמון למשך חצי שעה.
להקציף את הביצים השלמות יחד עם שמן וסוכר.
לקפל לתוך הביצים את הקמח ואבקת האפייה המנופים.
להוסיף לתערובת הבצק את התפוחים והצימוקים יחד עם הנוזלים שבקערה ולערבב עד שאחיד.

לשמן תבנית קפיצית מס' 26 או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ולהעביר את התערובת לתבנית.
לאפות בערך חצי שעה בחום 175 מעלות, עד שקיסם עץ יוצא יבש.  (אצלי זה לקח קצת יותר מחצי שעה)

כשהעוגות מתקררות, לפזר אבקת סוכר. (אני פיזרתי לפני האפייה קצת סוכר וניל על כל עוגה במקום אבקת סוכר אח"כ).


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת שזיפים או פירות קיץ של אהרוני'
עוגת שזיפים או פירות קיץ של אהרוני
31/12/2007 | 12:47
866
עוגת שזיפים או פירות קיץ של אהרוני

מאת ישראל אהרוני, אהרוני פותח שולחן

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

12  שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
1 ושלושת רבעי כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול
1חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית


+ מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
+ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח.
+ משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'בחושה אגוזים וקינמון'
בחושה אגוזים וקינמון
31/12/2007 | 13:52
90
בחושה אגוזים וקינמון
החומרים
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
1 וחצי כוסות סוכר (כ300 גר')
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
2 וחצי כוסות קמח (350 גר')
1 שקית אבקת אפיה (10 גר')
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
1 כוס רוויון (240 מ"ל)

1, מחממים את התנור ל180 מעלות
2, מעבדים חמאה, סוכר, ותמצית וניל  במיקסר לתערובת
    קרמית ואוורירית.
    מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה, עד שהקודמת
    לא נבלעה לחלוטין בתערובת)
3,  מנפים יחד קמח, מלח, א, אפיה, וסודה לשתיה,
     מנמיכים את  מהירות המקסר למינימום, ומוסיפים את  תערובת הקמח
     לסירוגין עם הרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח
    מעבדים  רק!!! עד שמתקבלת תערובת אחידה
4,  מערבבים חצי כוס סוכר כוס אגוזי פקאן קלויים
     וקצוצים גס יחד עם העוגה מתוך ששת מתוקים של קרין גורן
כף קינמון
     מערבבים הכל יחדיו
     ומוסיפים לתערובת במקסר לעוד ערבוב קל עד שהתערובת אחידה,  לא יותר!!!!!!!
5,  יוצקים ל2 תבניות אינגליש קיק  ואופים 35-40 דק'
     או תבנית קוגלהוף כ50 דק'
     יש לזכור שאם אופים בתבניות סיליקון , יש להוסיף 10 דק', ולפעמים יותר
     העוגה מוכנה כאשר שיפוד יוצא עם מעט פרורים לחים

בהצלחה


למען גילוי נאות העוגה מתוך ששת
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת אפרסקים בחושה'
עוגת אפרסקים בחושה
31/12/2007 | 14:22
3278
עוגת אפרסקים בחושה מצופה בשוקולד צ'יפס לבן וקינמון - התוספות מוסיפות המון ולא לוותר.
מקור:פירגה

עוגה מאד עדינה ורכה. אפשר לאכול חמימה עם כפית.

לפני האפייה, מניחים על העוגה את חצאי האפרסקים כמו שהם –גדולים- אחד ליד השני במרום העוגה ולא מטביעים אותם פנימה. מניחים  כשהכיפה כלפי חוץ.  
במשך האפייה האפרסקים "צונחים" לתחתית .  

לשים בקערה:
4 ביצים – לטרוף  במזלג
להוסיף כוס מסירופ השימורים (יצא בדיוק כוס) ואת האפרסקים בינתיים שמים במסננת לניקוז נוזלים.
2\1 1 כוסות סוכר
סוכר וניל---ליקר----קינמון
כוס שמן
3 כוסות קמח פחות 2 כפות גדושות
שקית אבקת אפיה
לע ר ב ב  
לצקת לתבנית עגולה 24 משומנת
לסדר את חצאי האפרסקים שלמים  מעל לעוגה – לא להטביע אותם להשאיר בולטים.
לפזר קינמון+סוכר חום+לצפות בשוקולדצ'יפס לבן
לאפות בחום 175 –תנור שחומם מראש- 30 דקות.
אחרי 30 דקות להניח ברפיון ניר כסף
להמשיך לאפות עוד כ-20 דקות עד שהעוגה מוכנה  --  ייתכן יותר זמן.
לבדוק בשיטת הקיסם בכמה מקומות . וגם בעזרת כריות האצבעות שהעוגה אפויה היטב.
לצנן היטב לפני ההגשה ולפזר אבקת סוכר
תהנו


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת הסהרונים המדהימה כפולה'
עוגת הסהרונים המדהימה כפולה
31/12/2007 | 14:26
127
עוגת שוקולד \אגוזי לוז   הפוכה    טעימה מאד--בהמלצה pirge  

                      הכינה וצילמה: אילהטל

עוגה בחושה----    רטובה נימוחה משוקולד\לוז -----.


2 חבילות חמאה   -   ס"ה 200 גרם    
6 ביצים ש ל מ ו ת
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קמח רגיל   (ל א  ת ו פ ח .....)
200 גרם שוקולד מריר מגורר על מגררת גסה
3 כפות קוניאק
150 ג' אבקת סוכר
150 ג' אגוזי לוז (עגולים) לא מלוחים -  שיהיו קלויים....
מערבבים בקערה:
סוכר ,   חמאה,    ביצים אחת אחרי השניה לבחוש אחרי כל ביצה,
מוסיפים שוקולד מגורר וקמח.
יוצקים לתבנית משומנת    27X33  
אופים  בחום  175   כ-45 דקות.

מיד כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת יבשה

אם העוגה מתעקשת לצאת, מניחים על התבנית ההפוכה מגבת רטובה והעוגה תצא בקלות.
לקרר מעט.
לערבב בכוס :
3 כפות קוניאק     150 ג' אבקת סוכר  -     יוצא   ממרח כמו  מרקם של טחינה.
מורחים על פני כל  העוגה בעזרת כף.
מפזרים באופן שווה את האגוזים ולוחצים אותם מעט פנימה לתוך העוגה .רק מעט.
חותכים ושמים בספלוני ניר.
הנימוחות של העוגה והטעמים הנפלאים שמתמזגים בה  --- משאירים טעם של
עוד.

ועכשיו למי שרוצה להכין את צורת הסהרונים  -  לא חובה כמובן אבל מיוחד מאד...

לוקחים כוס רגילה מזכוכית
בוחרים מאיזה צד של העוגה מתחילים--לא חשוב איזה.
מדמיינים בעיין צורת סהרון ושם לוחצים את   ח צ י    הפיה של הכוס--כמובן רק חצי פיה.
לדוגמא:
אם תשימו את כל הפיה של הכוס על דופן העוגה- – תקבלו סתם עיגול—ואם תשימו רק חצי פיה של הכוס תקבלו את הסהרון הרצוי.


אחרי שיש לנו סהרון אחד על פני העוגה.

ממשיכים לדמיין בעין---- בהמשך של הסהרון הראשון----

את הסהרון השני---ושם מצמידים שוב את  ח צ י  הפיה של הכוס.
וכך על פני כל העוגה.

גודל הסהרון כאמור יוצא חצי מפתח הכוס.
תהנו,מפירגה




קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת גזר סילאנית עם שוקולדצ'יפס'
עוגת גזר סילאנית עם שוקולדצ'יפס
31/12/2007 | 14:27
46
עוגת גזר סילאנית/דבשית –בחושה ונפלאה
מקור:פירגה

עוגה משובצת בשוקולצ'יפס טעימה ביותר ומומלצת בחום

לשים בקערה:
2 כוסות גזר מקולף שעבר גירור במגררת דקה---- או "כתישה" עדינה במג'ימקס------------
הגזר נשאר חתיכות מגוררות ולא דייסתי.
כוס נס קפה (מים פושרים+2\1 כפית נס קפה)---לערבב.
2 ביצים טרופות במזלג
2\1 כוס שמן קנולה
4 כפות סילאן/דבש
כוס סוכר
כפית קינמון
כוס שוקולדצ'יפס מריר----- או כוס תמרים יבשים קצוצים קטן
2 כפות ליקר תפוזים –לא חובה אבל מוסיף המון ארומה
4\1 2 כוסות קמח—לא להוסיף יותר קמח.
שקית אבקת אפיה
מערבבים הכל עם כף
משמנים תבנית עגולה מספר 24 ויוצקים הבלילה
אופים 50 דקות בחום 175
סוגרים את החימום בתנור
מניחים ניר כסף ברפיון על פני העוגה
משאירים בתנור סגור ומכובה עוד שעה עד שעה וחצי.
אוכלים את העוגה חמימה/פושרת/או קרה
המלצה מאד חמה כי טעים,לחלוחי ונימוחי
תהנו

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת פשטידה מגבינה ושוקולד'
עוגת פשטידה מגבינה ושוקולד
31/12/2007 | 14:29
57


עוגת  שיש גבינה שוקולדהו pirge   [מצורף קובץ jpg]   ו 18:50 | 21/01/07  


שיש פשטידה גבינה ושוקולד מריר      

מאת:  פירגה

תבנית עגולה 26 משומנת

2 מיכלי גבינה לבנה 5%
2\\1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
כוס קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
כף קוניאק או רום
2 כפות קורנפלור
150 גרם מרגרינה רכה

ממיסים 50 גרם מרגרינה ומערבבים היטב ללא גושים עם הגבינה
מוסיפים 2\\1 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, את הקורנפלור, ביצה אחת
מערבבים לבלילה אחידה.

מכניסים למיקרו בקערה מתאימה 100 גרם מרגרינה וממיסים.
כשמומס, מוסיפים  200 גרם קוביות שוקולד וממיסים שוב.
מוסיפים 2 ביצים שנשארו ותמצית רום או קוניאק
מוסיפים גם כוס קמח תופח.
מערבבים היטב היטב למסה אחידה.


יוצקים 4\\3 מהשוקולד לתבנית ומיישרים.
מעל יוצקים את כל הגבינה ומיישרים.
יוצקים את 4\\1 כמות השוקולד שנשארה,  בגושים קטנים מעל לגבינה ומיישירים בעזרת כף.
אפשר לראות דוגמת שיש שוקולד וגבינה ואין צורך לכסות הכל.

אופים בחום 175 כ-40 דקות.

גם אם העוגה רוטטת מעט,יש להוציא מהתנור ולתת לה להתייצב על השיש.

העוגה מוגשת בטמפרטורת החדר או מחוממת שניות ספורות במיקרו.

מי שרוצה ישבור 50 גרם קוביות שוקולד וימיס אותם על העוגה החמה מיד בצאתה  מהתנור - ליישר וזהו.......
תהנו
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'כושית דבשית בציפוי שמנת מייפל'
כושית דבשית בציפוי שמנת מייפל
31/12/2007 | 14:31
41
כושית דבשית בציפוי שמנת מייפל
עוגת חג (ראש השנה) עסיסית במיוחד שוקולדית נפלאה - נפלאה לכל השנה
מקור:פירגה

לשים בקערה:
כוס קקאו
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
4\1 1 כוסות סוכר
2 ביצים
4\3 כוס דבש נוזלי
כוס שמן
לערבב היטב ולהוסיף:
4\1 1 כוסות מים רותחים
לערבב היטב לתערובת אחידה

לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה הנוזלית
אפיה בחום 175 עד שמוכן.לבדוק בשיטת הקיסם-אחרי כשעה במידה ועדיין רכה,יש לכסות ברפיון בניר כסף ולאפות עוד כ-10 דקות

מיד כשמוציאים מהאפייה מצפים:
מיכל שמנת מתוקה
4\1 כוס סירופ מייפל
מבשלים לסף רתיחה ומצפים באופן שווה-העוגה מוצפת בנוזלים ויש לצנן היטב לפני שפורסים.
מקשטים כיד הדמיון
בבקשה
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'כושית בפרג'
כושית בפרג
31/12/2007 | 14:33
69
כושית בפרג- עסיסית במיוחד – המון המלצות
מקור:פירגה


לתבנית חד פעמית  30X22 או עגולה קפיצית מס' 24. לשמן את התבנית.
המצרכים:
כוס קקאו
כוס פרג טרי טחון (יש לקנות רק במעדניות ולטחון במקום --שומרים בפריזר עד להכנה)
כוס קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
אפשר להוסיף: כף רום\קוניאק\ליקר
לציפוי:
2\1 מיכל – עד מיכל שלם של שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות

לקישוט: שבבי שוקולד / סוכריות צבעוניות/ קוקוס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים.
לפי בחירה מוסיפים כף ליקר/רום/קוניאק.
אופים כ 45 דקות בחום 175 מעלות.
לציפוי:
מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה.
מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה.
מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה.
לקרר היטב.
לקשט בסוכריות או שוקולד צ'יפס או קוקוס.
תהנו


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'כושית בקוקוס'
כושית בקוקוס
31/12/2007 | 14:34
81
טעימה ולחה כושית בקוקוס
מקור:פירגה


לתבנית משומנת חד פעמית  30X22 או עגולה קפיצית מס' 24.
המצרכים:
כוס קקאו
כוס קוקוס טחון
כוס קמח רגיל—בסוף אם צריך להוסיף עוד 2-3 כפות.
שקית אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
אפשר להוסיף: בכף רום\קוניאק\ליקר
לציפוי:
2\1 מיכל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות

לקישוט: שבבי שוקולד / סוכריות צבעוניות/ קוקוס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים.
אם רוצים מוסיפים כף ליקר/רום/קוניאק.
אופים כ 45 דקות בחום 175 מעלות.
לציפוי:
מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה.
מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה.
מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה.

לקרר היטב.
לקשט בסוכריות או שוקולד צ'יפס או קוקוס.
תהנו

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים סילאנית - מדהימה'
עוגת תפוחים סילאנית - מדהימה
31/12/2007 | 14:37
78
עוגת תפוחים סילאניתו/דבשית pirge / אוכל חלבי   [מצורף קובץ jpg]   ו
09:39 | 12/04/07

עוגת תפוחים בדבש\סילאן ואגוזים


מקור העוגה:פירגה.
בקערה:
4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות
100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס--------לחג אוסיף גם קיצוצי תמרים יבשים
כף קינמון
3 כפות יין אדום מתוק----לחג אחליף לגראנד מרנייה
רבע כוס סילאן או דבש  
2 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל –  ועוד 2 כפות.
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל.
לערבב הכל בכף.                            (העוגה בחושה)
לשמן תבנית 26 ולצקת את הבלילה.
לפני האפיה-לזרזף סילאן על פני העוגה-לא הרבה
ולהכניס לאפיה בחום 175.   שעה ולפי הצורך להוסיף כל פעם 5 דקות.
לבדוק בעזרת קיסם עץ.
לקרר היטב לפני הפריסה.
העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה.
תהנו
נהדר לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים.

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת תפוזים ענקית גבוהה -אפשר גם שיש'
עוגת תפוזים ענקית גבוהה -אפשר גם שיש
31/12/2007 | 14:39
315
עוגת תפוזים מאחת המחברות
הישנות מאד/פירגה

3 תבניות אינגליש קייק                   או תבנית 28 עגולה
גודל: 30 ס"מ אורך   10 ס"מ רוחב
העוגות יוצאות גדולות ותפוחות.



6 ביצים שלמות
4\3 כוס שמן
2 כוסות סוכר
כוס מיץ תפוזים
2\1 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מעט ליקר פירות/תפוז

אופן ההכנה:



מקציפים את הביצים שלמות
מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף
מוסיפים באיטיות—(עדיין במיקסר)  את השמן והמיץ לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה

יש אפשרות להוריד חלק מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו/שוקולית
לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז

אפיה בחום 175 כ-40 דקות
ציפוי: לפזר אבקת סוכר
או--------.........

קרם לעוגה:  להקציף מיכל שמנת מתוקה+4\3 כוס מיץ תפוזים+שקית אינסטנט פודינג+2 כפות סוכר

תהנו


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת קוקוס קלמנטינה'
עוגת קוקוס קלמנטינה
31/12/2007 | 14:42
47
עוגת קוקוס קלמנטינה -עוגת החורף שליו pirge   ו
10:27 | 16/11/05

מאת:פירגה
מתאימה לעונת הקלמנטינות שלנו.



העוגה לחה ועסיסית-מתוקה-וריחנית מאד.


עוגת קוקוס קלמנטינות
מקור:פירגה
תבנית משומנת ------בגודל    27X33



לשים בקערה גדולה:
כוס וחצי קוקוס
כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
לבחוש ביחד. ולהוסיף:
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגורען
2 ביצים שלמות
חצי כוס מים חמים
לערבב היטב עד למיזוג החומרים. לערבב היטב היטב.

הבלילה מאד דלילה,וזה בסדר. אין צורך לשנות דבר.

ליצוק לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה  ח ו ם. צריך להקפיד שהצבע יהיה חום ולא בהיר.
לצקת מיד כשהעוגה חמה סירופ מ-
כוס מיץ קלמנטינות מורתח/או פושר ומעורבב  עם חצי כוס מייפל/סוכר

תהנו מעוגה בטעם של עוד ועוד ועוד......


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת קוקטייל פירות'
עוגת קוקטייל פירות
31/12/2007 | 14:44
52
קוקטייל פירות וקוקוס---עוגה בחושה
מקור:פירגה

ניתן להחליף את הקוקטייל---- לכוס מיץ+כוס פירות העונה

תראו מה שהכנתי  מקופסת שימורי פירות גדולה שנמצאה מיותמת במזווה.


שמים בקערה גדולה:
4 ביצים טרופות קלות במזלג
את כל תכולת הקוקטיל –כולל הנוזלים—(820 גרם)
אפשר להוסיף חופן צימוקים מעורב באגוזים .   ( או קופסה קטנה של חתיכות פירות מסוכרים)
2\1 1  כוסות סוכר
2 סוכר וניל  \ כפית  קינמון\ גרודת לימון\תפוז
2 כפות ליקר פירות לטעם  -  לא חובה
כוס קוקוס
כוס שמן
4 כוסות קמח תופח
מערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה.

יוצקים על ניר אפיה בתבנית 27X33 ע מ ו ק ה.
אפיה בחום 175 כ-45 דקות.
טעים עם גלידה\קומפוט\מרק פירות\סלט פירות
תהנו.



קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת קוקוס בנגיעות שוקולדה-פירגה'
עוגת קוקוס בנגיעות שוקולדה-פירגה
31/12/2007 | 14:45
57
עוגת שיש קוקוס בנגיעות שוקולדה

2 תבניות משומנות-אינגליש קייק או תבנית עגולה 26 או מלבנית

אפשר להכין את העוגה בלי תוספת  שוקולד ולהוסיף נטיפי שוקולדצ'יפס

מקור:פירגה

בקערה גדולה:
2 כוסות קוקוס
2 כוסות חלב(ניתן להמרה במים מהברז)
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
וניל לטעם
כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
4\3 1 כוסות סוכר
לערבב בכף עץ לתערובת אחידה

לצקת לתבנית 4\3 מהבלילה
או לפחות 4\3 1 כוסות

לבלילה שנשארה בקערה
להוסיף:

150 גרם שוקולד מריר מומס היטב
ולערבב טוב טוב.

לצקת בכפית גושים על פני כל העוגה באופן שווה
וליישר .

להכניס לאפיה בחום 175 כ-40 דקות או יותר לפי הצורך.
לבדוק בשיטת הקיסם או האצבעות שהעוגה מוכנה
אם לא,יש להמשיך לאפות כמה שצריך.

לאבק באבקת סוכר או להגיש עם סירופ שוקולד


אם העוגה משחימה מדי אחרי 30 דקות יש לכסותה בניר כסף עד תום האפיה.

תהנו

קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת קוקוס בנגיעות ריבת חלב'
עוגת קוקוס בנגיעות ריבת חלב
31/12/2007 | 14:47
87
עוגת קוקוס בנגיעות ריבת חלב


2 תבניות משומנות-אינגליש קייק או תבנית עגולה 26 או מלבנית

אפשר להכין את העוגה בלי תוספת ריבת חלב ולהוסיף רק שוקולד צ'יפס—לא חובה

מקור:פירגה       הוכן וצולם ע"י: akninm1

בקערה גדולה:
2 כוסות קוקוס
2 כוסות חלב(ניתן להמרה במים מהברז)
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
וניל לטעם
כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
4\3 1 כוסות סוכר
לערבב בכף עץ לתערובת אחידה

לצקת לתבנית 4\3 מהבלילה
או לפחות 4\3 1 כוסות

לבלילה שנשארה בקערה להוסיף:
2 כפות  ג ד ו ש ו ת  ממרח ריבת חלב
ולערבב טוב טוב.

לצקת בכפית גושים על פני כל העוגה באופן שווה
וליישר .

להכניס לאפיה בחום 175 כ-40 דקות או יותר לפי הצורך.
לבדוק בשיטת הקיסם או האצבעות שהעוגה מוכנה
אם לא,יש להמשיך לאפות כמה שצריך.

לאבק באבקת סוכר או להגיש עם סירופ ריבת חלב.


אם העוגה משחימה מדי אחרי 30 דקות יש לכסותה בניר כסף עד תום האפיה.

תהנו
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'אין על עוגות בחושות! בכי קלות להכנה'
אין על עוגות בחושות! בכי קלות להכנה
31/12/2007 | 14:48
1
70
הכי מהירות, הכי טעימות, תמיד מצליחות, והכי חשוב, הולכות הכי בקלות ליד הקפה בשיחת חברות. הן תמיד יכולות להוות בסיס לשידרוג של עוגה, עם קצת קרם או ציפוי ויש עוגה "מרשימה" . כמה שרשורי עוגות בחושות:
http://www.tapuz.co.il/food/artinfo.asp?CID=60&SID...
וגם
http://www.tapuz.co.il/food/artinfo.asp?CID=60&SID...
וגם
http://www.tapuz.co.il/food/artinfo.asp?CID=60&SID...
וגם
http://www.tapuz.co.il/food/artinfo.asp?CID=60&SID...
וגם
http://www.tapuz.co.il/food/artinfo.asp?CID=60&SID...

ושנה אזרחית מוצלחת
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'כל הכבוד לערוץ האוכללורד'
כל הכבוד לערוץ האוכללורד
31/12/2007 | 14:53
9
לצפיה ב-'עוגת קוקוס'
עוגת קוקוס
31/12/2007 | 14:49
55
עוגת קוקוס

2 תבניות אינגליש קייק או תבניות אחרות.

אפשר להכין את העוגה עם שוקולד צ'יפס–--------העוגה בחושה

מקור:פירגה

בקערה גדולה:
2 כוסות קוקוס
2 כוסות חלב(ניתן להמרה במים מהברז)
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
וניל לטעם
כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
-4\3 1 כוסות סוכר
לערבב בכף עץ לתערובת אחידה


לצקת את הבלילה שבקערה לתבנית משומנת  (2 אינגליש קייק,או כל תבנית אחרת בגודל 26 או מלבנית)


לבדוק בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה ובמידה ועדיין לא מוכנה להמשיך לאפות.
להכניס לאפיה בחום 175 כ-40 דקות או יותר לפי הצורך.
לאבק באבקת סוכר או להגיש עם סירופ שוקולד

אפשר להכין סירופ:
4\1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר לחמם מעט ולצקת חם על העוגה
לפזר קוקוס.


אם העוגה משחימה מדי אחרי 30 דקות יש לכסותה בניר כסף עד תום האפיה.

בבקשה
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'שיש שוקולדה'
שיש שוקולדה
31/12/2007 | 14:51
2
101
עוגת שיש בחושה עם שוקולדהו pirge / בישול לילדים   [מצורף קובץ jpg]   ו
13:56 | 22/02/07

עוגת שיש משוקולד   במאמרים

זו עוגה לבנה פשוטה ובחושה  "שהתעשרה"  עם תוספת של 2 חפיסות שוקולד מריר.

הלכתי על המהיר והבחוש   .  ללא הקצפות .
  
מקור:פירגה

לשים בקערה:
2\\1 כוס שמן קנולה
3 ביצים
כוס סוכר
2\\1 כוס מיץ\\חלב עדיף שמנת מתוקה או חמוצה
וניל \\ רום לטעם\\קליפת תפוז
2\\1 2  כוסות קמח תופח
לערבב
לצקת 4\\3 מהבלילה  לתבנית משומנת מספר 24 עגולה—וליישר.
ליתר להוסיף:
2    חפיסות  (200 גרם)  שוקולד מריר שהומסו במיקרוגל (לא הוספתי כלום) רק לשים לב לא לשרוף. לבדוק מדי פעם.  
אם אין שוקולד,תשתמשו בשוקולד השחר/נוטלה=200 גרם

לערבב ולצקת על הבלילה הלבנה

ליישר את הבלילה השחורה על הלבנה    .
עם קיסם עץ לעשות 2    או 3 ערבובים קלילים וזהו.....
אפשר לנעוץ כמה חצאי אגוזים.
לאפות בחום 175 כ-40 דקות.
לבדוק בשיטת הקיסם.
אפשר לפזר אבקת סוכר או שוקולית.
תהנו.


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'פירגה תרשי להוריד בפנייך את הכובע'
פירגה תרשי להוריד בפנייך את הכובע
31/12/2007 | 17:01
1
58
לצפיה ב-'קרנושי ומירהל'ה,העוגות נראות טעימות'
קרנושי ומירהל'ה,העוגות נראות טעימות
01/01/2008 | 20:01
30
לצפיה ב-'כל המתכונים הועלו למאמרים '
כל המתכונים הועלו למאמרים
31/12/2007 | 21:13
32
לצפיה ב-'גם לי יש קצת, המושלמת לקפה של קרין גורן'
גם לי יש קצת, המושלמת לקפה של קרין גורן
01/01/2008 | 11:21
2
146
לצפיה ב-'אפשר מתכון?'
אפשר מתכון?
02/01/2008 | 07:41
1
14
לצפיה ב-'היי, את המושלמת לקפה אני לא יכולה לתת, שמירה'
היי, את המושלמת לקפה אני לא יכולה לתת, שמירה
02/01/2008 | 13:03
63
על זכויות  יוצרים, היות והספר הוא די חדש והמתכון הנוכחי עוד לא פורסם. אך לעומת זאת פורסם באתר שלה מתכון של בחושה שמנת וקינמון, שהוא מאד מאד מאד דומה לזו.......ניסיתי והוא גם מאד טעים


החומרים הדרושים
4 ביצים
2 מיכלים שמנת מתוקה
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
2 שקיות (2x10 גרם) סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
למלית:
1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

(או קופסת שימורי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות)


אבקת סוכר, לקישוט

ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
יוצקים שליש מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד קיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.


הכמות המתקבלת
3 תבניות אינגליש קייק

בהצלחה
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגה נקטרינה הפוכה גם של קרין גורן'
עוגה נקטרינה הפוכה גם של קרין גורן
01/01/2008 | 11:23
4029
לצפיה ב-'בחושה שוקולד גם של קרין גורן'
בחושה שוקולד גם של קרין גורן
01/01/2008 | 11:25
553
לצפיה ב-'אפרסקים של פירגה,,,,,, רק בלי הקינמון והשוקול'
אפרסקים של פירגה,,,,,, רק בלי הקינמון והשוקול
01/01/2008 | 11:26
213
לצפיה ב-'הבחושה עם סירופ מייפל נו ניחשתם, של קרין גורן'
הבחושה עם סירופ מייפל נו ניחשתם, של קרין גורן
01/01/2008 | 11:27
247
לצפיה ב-'והאחרונה חביבה עוגת קוקוס וסולת עם סירופ מתוק'
והאחרונה חביבה עוגת קוקוס וסולת עם סירופ מתוק
01/01/2008 | 11:29
112

הודעות אחרונות

14:15 | 01.07.19 אורחים בפורום
16:51 | 17.06.19 שרון א77
15:38 | 28.03.19 hofnoan
10:53 | 07.02.19 רונן שטיין
05:23 | 21.01.19 הים רגוע
06:50 | 07.01.19 אורחים בפורום
06:54 | 01.01.19 ש י א 1
18:43 | 26.12.18 אורחים בפורום
08:08 | 09.12.18 אורחים בפורום
16:35 | 06.12.18 טרי13
09:58 | 05.12.18 עדיקים

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ