ארוחת ערב

הבצל לא מטוגן? נשמע לי נחמד להכין אורז בטוסטר אובן

מאז שלמדתי שאפשר להכין אורז עם עוף באותה תבנית בתנור אני אישה מאושרת הרבה יותר.
 

MotheRonit

New member
אפשר להכין קרקרים

2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
כפית מלח
&nbsp
לערבב לכדור אחיד
לרדד על נייר אפייה עם שמן זית
&nbsp
לפזר מעל תוספות (אצלנו חזק שומשום ו/או) זעתר
לרדד עוד קצת את התוספות לתוך הבצק
&nbsp
אני יוצרת עיגולים עם כוס או מרובעים עם סכין לא חדה
&nbsp
אופה על 180 עד שמזהיב ומתייבש
&nbsp
להוציא ולזלול עם ממרחים
 

winterfell

New member
תודה לכולכן!!


לא יצא לי לענות ביומיים האחרונים, אבל קראתי את ההודעות, ובכל מקרה, תודה לכולן!
הכנתי כדורי פנקייק במולטי, המבוגרים אמרו שטעים מאוד. לילדון לקח יותר זמן להתרגל לרעיון, אבל בסוף הסכים לטעום ואישר.
מחר ננסה אורז בתנור, נראה לי.
&nbsp
אה, והיום קיבלנו מחברים כיריים חשמליים של להבה אחת.
אי אפשר לבנות על זה לאורך זמן, אבל זה מוריד את רמת הלחץ.
יאי!
 

BluishSky

New member
אפשר להכין אורז גם במיקרו, בפיירקס עם מכסה

אני אוהבת להכין אורז לבן עם ירקות:
כוס אורז פרסי
2 כוסות מים
2 כפות שמן זית
כפית מלח
לזה אפשר להוסיף שליש-חצי כוס עדשים כתומות (רק כתומות כי האחרות דורשות בישול מוקדם ואני עצלנית
)
וכל ירקות הסנפרוסט שתעלי על דעתך (אני שמה ערבוב של כל הנ"ל):
אפונה
גרגירי חומוס
ברוקולי/כרובית (פשוט "להטביע" כמה חתיכות בתוך ערימת האורז)
שעועית ירוקה/אדומה
גרגירי תירס
&nbsp
שופכים הכל לפיירקס, מערבבים טוב, דואגים שהמים מכסים את הכל (ואם לא, מוסיפים קצת מים) ושמים במיקרו - אחרי 10 דקות מוציאים, מערבבים ואז כל חמש דקות מערבבים עד שהמים נספגים באורז. בדר"כ כמות כזו לוקחת לי קצת פחות מ-25 דקות.
&nbsp
* יותר עדשים ויותר חומוס יעשו את האורז יותר יבש. הכרובית והברוקולי מוסיפים רטיבות.
 

בלונד23

New member
שאלה לגבי השמן

חייבים שתי כפות? כשאני מבשלת אורז על הכיריים אני שמה מקסימום כפית שמן (לטיגון לפני הבישול). נראה לי המון שמן על כוס אורז אחת, לא?
 

BluishSky

New member
אני לא יודעת.

תראי, זה לא יוצא לי שמנוני בכלל (ואני אחת שמפריע לה טעם שמנוני באוכל) - יוצא מהמתכון הזה אורז "אחד-אחד" (כמו שפרסים אוהבים
).
אני מניחה שפחות שמן זה יותר יבש.

מצד אחד, שווה לנסות להפחית (נגיד לכף וחצי) ולראות מה יוצא.
מצד שני, יש לציין שזה מה שהיה במתכון המקורי מאמא, ואמא שלי היא האדם הכי מצמצם שמן, שומן וסוכר שאני מכירה ביקום (כל עוגה עוברת אצלה תהליך דיאטה מיוחד...)

אולי הבעיה בהגדרה של "כף"? מדובר בכפות שטוחות, לא עמוקות.
 

בלונד23

New member
אני לא עושה כלום במיקרו, באמת למה?

אני עובדת קשה - בכיריים או באפייה. נראה לי שזה בגלל מייל שקיבלתי פעם שהיה כתוב שם שהמיקרו משנה את כל הערך התזונתי של המזון לרעה. משהו בקרניים האלה.
קראתי שניסו לחמם מים, סתם מים במיקרו, אחרי שהמים התקררו כל בעלי החיים לא התקרבו למים האלה. לא יודעת אם זה נכון, אבל כל פעם שאני באה לחמם משהו במיקרו (כל יום...) קצת מבאס לי בגלל זה.
&nbsp
סיבה נוספת שהסיר לאורז למיקרו הוא מפסלטיק. ופלסטיק ידוע בתור פולט חומרים רעילים בטמפ' גבוהות. ראיתי תוכנית על אדם שהתחיל לאכול חודש רק מתוך קונטיינרים מפלסטיק, בסוף החודש ערכו לו בדיקות רעלנים בדם והכול היה מלא רעלנים.
&nbsp
בקיצור הראש שלי נכנס חזק לערוץ 8 והזוועות שיש שם. בדיוק קניתי טוסטר אובן מהסיבה הזאת (לא תמיד בא לי להפעיל תנור בשביל משהו קטן).
 

kramerkaren

New member
יש לי כלי ייעודי למיקרו

ולגבי השאר....כל אחד ומה הוא מוכן לחיות איתו.
&nbsp
 

בלונד23

New member
גם לי יש... אך הוא מפלסטיק

היום כל כלי כמעט מפלסטיק, גם החד"פ האלה מהסופר, כתוב עליו מיועד למיקרו. זה לא אומר שזה בריא... עדיף לבשל במיקרו בזכוכית.
&nbsp
 

BluishSky

New member
מעניין

אולי אנסה פעם ואראה מה יוצא עם המתכון הזה בלי שמן.
 
למעלה