בטן נפוחה
שלום לך
הנפיחות בבטן יכולה להיות שילוב של רפיון בשרירים או אפילו עקב היפרדות (דיאסטזיס רקטי) - וזה משהו שאפשר לבדוק אצל פיזיותרפיסטית לשיקום רצפת האגן, שמלמדת תרגילים שמשפרים את המצב ומפעילים את שריר הבטן הרוחבי וגם מלמדת אילו תרגילים
לא לעשות.
בנושא של הגזים, יש את ה"חשודים המיידיים" שאפשר לראות אם שינוי בהם יכול להשפיע לטובה:
1. אי סבילות ללקטוז - הפתרון על ידי צריכת חלב דל לקטוז או משקה סויה
2. קטניות - הפתרון על ידי השריית הקטניות, החלפת המים במהלך ההשרייה, הרתחה ושפיכת מי ההרתחה ורק אז בישול. לחלופין, הנבטה עד שיוצא "זנבנב" קטן לבן מכל גרגר.
3. ירקות מצליבים - כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, צנון, צנונית וכו' - הפתרון על ידי מציאת הירקות בקבוצה הזאת שאת כן יכולה לסבול, ומקסימום, הימנעות.
ויש את המזונות האחרים, שההשפעה שלהם אישית.
למשל, מקובל להוסיף למזונות רבים מאוד את הסיב המסיס אינולין, כיוון שהוא משפר מרקם של מזונות רבים. אינולין הוא באמת דבר טוב, כיוון שהוא מהווה מזון לחיידקי המעיים - מה שנקרא "סיב פרה-ביוטי" אבל כאן בדיוק הבעיה, כיוון שיש אנשים שהאינולין גורם להם לגזים בלתי נסבלים. מזונות שיש בהם אינולין - הגבינות הלבנות של טרה, גבינות כמו סימפוניה של שטראוס (אם אינני טועה), יוגורט אקטיביה של שטראוס, חלק מהגלידות (למשל "סקיני קאו"), חלק מהלחמים ("ברמן אקטיב"), חלק מדגני הבוקר וחלק מחטיפי האנרגיה. אני מזמינה אותך לבדוק אם משהו ממה שאת אוכלת מכיל אותם.
מזונות שמכילים אינולין באופן טבעי או סיבים שיכולים להשפיע באופן דומה הם עולש, בצל וכרישה.
יש עוד מזונות שיש בהם חומרים שחיידקי המעיים מחבבים ויכולים לגרום לגזים וכאן כדאי לך לבדוק עם עצמך.
בהצלחה רבה!
טובה.