יש לי שני מתכונים שילדים טורפים.
שתי הבלילות מתאימות לתבנית שקעים (12) או אינגליש קייק (1)
**** עוגה בננה-תפוז
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/12300/
הערות שלי:
1. אני אופה בתבנית אינגליש קייק
2. אם אין בעית כשרות, מחליפה את השמן בחמאה
3. גם אם עושה חלבי (עם חמאה) לא לוותר על תפוז (ולא חלב) הוא משדרג את הטעם מאוד מאוד מאוד מאוד
4. אני שמה בכוס 1 שקית סוכר וניל ומשלימה בסוכר רגיל לכוס 1
5. אפשר בלי חשש לוותר על השוקולית/קקאו ולהשאיר את העוגה פירותית בלבד
6. "לשבת" על העוגה ובשונה מבדרך כלל לא לחכות שהקיסם יצא יבש, אלא מעט רטוב - הנוזלים שומרים על העוגה עסיסית וחבל לפספס את המרקם המעולה הזה.
> את העוגה הזאת טרף ילד שמעידים עליו (כולל אני) שאם זה לא בצבע הנכון (זאת אומרת שוקולד) הוא לא יטעם בכלל. גם טעם. גם אמר "טעים אבל לא כל כך אבל טעים מאוד"
ובפועל אכל שתי חתיכות והיה בדרך לשלישית.
****** עוגת גזר
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/cakes-with-oil/1701/
הערות:
1. אני אופה בתבנית אינגליש קייק
2. אני שמה בכוס 1 שקית סוכר וניל ומשלימה בסוכר רגיל לכוס 1 - לטעמי לא צריך יותר מכוס סוכר.
3. אם אין בעיות כשרות, אני מחליפה את השמן בחמאה
4. מניסיוני כוס גזר מרוסק זה שני גזרים גדולים או שלושה קטנים. (אני חותכת אותם לקוביות קטנות ויחד עם הביצים מכניסה לקערה ומרסקת עם בלנדר מוט ולאחר מכן מוסיפה את שאר המצרכים)
> גם זה נטרף למרות שפה נאמר לו שיש בפנים שוקולד מתחבא. אבל כיום אני בטוחה שכבר לא יהיה צריך לעבוד עליו על מנת שינסה ויגלה שטעים.
ועל שניהם מלמעלה מתאים ציפוי וניל.