שרשור עוגות - המקום לכתוב מתכון לעוגה האהובה

Mנטה

New member
צריכה המלצות לעוגת יומולדת, לא שוקולדד

מלבד זה שהיא צריכה להיות לא-שוקולד, היתי רוצה שגם הקרם למעלה לא יהיה שוקולד ואז אני תוהה איך בכלל לקשט.
מישהי מבינה בזה?
נאמר לי שהילדים בגן אוהבים עוגת תפוזים, לא מכירה מתכון טוב לעוגה כזאת.
זוכרת שכאן ממליצים על עוגת מיץ? מה זה?
בקיצור, הצילו!
 
אצלנו הקטן הזמין עוגת וניל

ומאז רק עוגות וניל עם ציפוי של אבקת סוכר וחלב לצורך דבק לכל הקשוטים.
תמיד נטרף עד הפרור האחרון
 

giraffelle

New member
ציפוי

1 פודינג אינסטנט, 1 שמנת לקצפת, 1 כוס חלב - להקציף הכל במשך שתי דקות.
גם פשוט וגם נורא טעים.
 
עוגת שמנת קינמון!!

שסק5 מכינה לגן וזה מעולה!! לדעתי של קרין גורן. אני אשאל אוצה.
עוגת מיץ הכנתי כמה פעמים. מאד מוצלח. אעלה מתכון מחר כשאני אהיה מול מחשב.
את השמנת מקשטים בקצפת עם פודינג וניל. יאמי.
את המיץ לא טרחתי לצפות. היא דביקה למעלה ודף סוכר נדבק אליה. אבל תכלס גם סתם קצפת תעבוד.
עוד הצעה זה לאפות עוגת מיץ שטוחה (מעט בלילה בתבנית גדולה) ואז לחתוך בחותכן עוגיות פרפר או משהו ולקשט. או להגיש הר מיני מאפינס. אבל זה המון עבודה....
 

שסק5

New member
שמעתי שקראו לי - אז באתי


אני מאלה שמסרבות להכין עוגת שוקולד ליום הולדת בגן.
מסתבר שגם הגננות וגם הילדים שמחים על השינוי...

אז האופציות שהכנתי עד היום:
1. עוגת גזר של ניקי ב.
2. עוגת שמנת קינמון - המתכון מצורף בלינק, לילדים אני מוותרת על האגוזים בשכבת הקינמון/סוכר חום
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=544&ArticleID=6668

בגזרה של קרין גורן יש את עוגות הגבינה המעולות :
1. עוגת ספירלה - שגם מספיק יציבה כדי להיות בסיס לקישוטים
2. עוגת הזברה - שדווקא עכשיו קיץ תהיה נחמדה - מקפיאים אותה ומפשירים קצת לפני ההגשה והיא יוצאת סוג של עוגת גלידה מבחינת הילדים
כדי להפוך את זה לקל יותר - במקום לייצר זברה את יכולה להניח פתי בר בתחתית, לשים את תערובת הגבינה ולכסות עם פתי בר למעלה ואז זה ממש יוצא כמו קסטה וטעיםםםםם להפליא
 

שסק5

New member
שכחתי - הציפוי

את יכולה פשוט לערבב כפית שתיים של ריבה או סילאן עם טיפה מים כדי לגרום לזה להיות נוזלי ולמרוח על העוגה.
זה דביק מספיק, מתוק ו... לא שוקולד


כמובן שגם קרם פודינג (בדיוק לפי ההוראות שעל האריזה) יכול לעזור
 

kramerkaren

New member
עוגת השמנת, בלי הקינמון, היא עוגת הבסיס

הטובה ביותר שיש. באמת. וניסיתי מליונים. עוגה מעולה מעולה מעולה.
לפי המוזה (וקהל האורחים) אני מוסיפה פנימה דברים. החל משוקולד צ'יפס, תפוחים וקינמון, פירות יער, אגוזים, נוטלה, כרמל, ממרח לוטוס, אפרסקים ועוד אבל גם כעוגה בלי הדברים בפנים פשוט הבקרה של עוגה. בלילה מדהימה.
 

mitmit11

New member
שאלה לגבי תוספת התפוחים וקינמון

תפוחים - רסק מוכן או פרוסות תפוח?
מערבבת לתוך הבלילה או מפזרת אחרי חצי כמות נגיד?
 

kramerkaren

New member
תלוי במצב רוח שלי....

לפעמים אני אשים רק למעלה, פרוסות דקות, מסודרות יפה,
לפעמים אני קוצצת תפוח מקולף, מערבבת עם סוכר חום וקינמון, ועושה שכבה בלילה, על זה את התערובת, עוד בלילה ובלמעלה עוד קצת סוכר חום וקינמון (אני לוקחת שיפוד או קיסם ומערבלת את הלמעלה טיפה)
לפעמים אני לקוחת רסק ופשוט מערבלת ישירות לבלילה. שימי לב שאם את שמה רסק תפוחים אפשר להפחית בכמויות השמן, צריך לגגל ולראות באיזה יחס.
עוגת השמנה היא עוגה שאי אפשר לטעות איתה, מה שלא תעשי - יהיה מוצלח!
 
הנה המיץ

4 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 כוסות קמח + כפית וחצי א. אפיה
3/4 כוס שמן
שקית סוכר וניל (או תמצית וניל, לא ממש צריך פה עוד סוכר)
כוס מיץ תפוזים

לערבב הכול, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. בערך 40 דקות. חום בינוני? לא יודעת. החום הרגיל שאופים עליו עוגות

כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים (בנוסף לזה שגלום בעיסה), לקרר.
 

Mנטה

New member
הכנתי אותה, מאוד טעימה

קצת מתוקה לי מדי, אבל הילדים טרפו.
מה שכן, עם הקרם (שמנת, פודינג, חלב כמו שהמליצו כאן) קצת הסתבכתי, צריך הרבה יותר לדייק בקישוטים מאשר בשוקולד, הפדיחות בולטות יותר
)
 
אני שמחה שהילדים אהבו!

מתיקות זה עניין של טעם. להבא תדעי שבעודה הזאת את אוהבת להוריד קצת מתיקות. הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס לפי המתכון שקרן ממליצה עליו (של אופנהיימר9, שמתי חצי כוס -פחות-סוכר ממה שכתוב ועדיין מתוק לי בטירוף.
 

טאקי ממ

New member
למה לא פשוט עוגת ביסקוויטים

עם קצפת למעלה? מנסיוני, ילדים מתים על זה...
ביסקוויטים, טבולים בחלב,
תערובת גבינה לבנה, אינסטנט פודינג, שמנת מתוקה וכוס חלב
בשכבות
על זה קצפת
אפשר לקשט בשבבי שוקולד, עדשים, פירות, מרשמלו, סוכריות קטנות...
 
לגבי עוגת ביסקוויטים ועוד

אני שמחה מעל שכבת שוקולד כציפוי ואז אפשר לקשט כמו עוגת שוקולד יומולדת. וכגננת אומר- ברכה! בהחלט הילדים ואנחנו מתלהבים מ-א-ד! כשיש עוגת יום הולדת שהיא לא שוקולד- נמאס!
השנה ילדה הביאה עוגת קשת (שכבות בפנים עם צבע מאכל (טבעי) וזה היה טעים ומהמם, הבנתי שזה מתכון של קרין גורן.
ממליצה מאד למי שהילדים שלה, מוכנים לזה ולא מקובעים (כמו הילדות הפרטיות שלי, מי אמר הסנדלר הולך יחף ולא קיבל?
)
 

MotheRonit

New member
יש לי שני מתכונים שילדים טורפים.

שתי הבלילות מתאימות לתבנית שקעים (12) או אינגליש קייק (1)


**** עוגה בננה-תפוז
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/12300/
הערות שלי:
1. אני אופה בתבנית אינגליש קייק
2. אם אין בעית כשרות, מחליפה את השמן בחמאה
3. גם אם עושה חלבי (עם חמאה) לא לוותר על תפוז (ולא חלב) הוא משדרג את הטעם מאוד מאוד מאוד מאוד
4. אני שמה בכוס 1 שקית סוכר וניל ומשלימה בסוכר רגיל לכוס 1
5. אפשר בלי חשש לוותר על השוקולית/קקאו ולהשאיר את העוגה פירותית בלבד
6. "לשבת" על העוגה ובשונה מבדרך כלל לא לחכות שהקיסם יצא יבש, אלא מעט רטוב - הנוזלים שומרים על העוגה עסיסית וחבל לפספס את המרקם המעולה הזה.
> את העוגה הזאת טרף ילד שמעידים עליו (כולל אני) שאם זה לא בצבע הנכון (זאת אומרת שוקולד) הוא לא יטעם בכלל. גם טעם. גם אמר "טעים אבל לא כל כך אבל טעים מאוד"
ובפועל אכל שתי חתיכות והיה בדרך לשלישית.

****** עוגת גזר
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/cakes-with-oil/1701/

הערות:
1. אני אופה בתבנית אינגליש קייק
2. אני שמה בכוס 1 שקית סוכר וניל ומשלימה בסוכר רגיל לכוס 1 - לטעמי לא צריך יותר מכוס סוכר.
3. אם אין בעיות כשרות, אני מחליפה את השמן בחמאה
4. מניסיוני כוס גזר מרוסק זה שני גזרים גדולים או שלושה קטנים. (אני חותכת אותם לקוביות קטנות ויחד עם הביצים מכניסה לקערה ומרסקת עם בלנדר מוט ולאחר מכן מוסיפה את שאר המצרכים)
> גם זה נטרף למרות שפה נאמר לו שיש בפנים שוקולד מתחבא. אבל כיום אני בטוחה שכבר לא יהיה צריך לעבוד עליו על מנת שינסה ויגלה שטעים.



ועל שניהם מלמעלה מתאים ציפוי וניל.
 

mitmit11

New member
עוגת תפוזים מעולה


עוגת תפוזים
הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית 26" עגולה
• 4 ביצים (להפריד)
• 1 כוס מיץ תפוזים
• קליפה מגורדת מתפוז בינוני ושטוף
• 1/3 כוס שמן
• 1 שקית אבקת סוכר וניל
• 2 כוסות קמח
• 2 כפיות אבקת אפיה (אם משתמשים בקמח תופח - לא צריך)
• 1/4 1-1 כוסות סוכר
להכין קצף חלבונים חזק. בקערה נפרדת לערבב את כל שאר החומרים. לקפל את קצף הביצים לתוך התערובת ולמזוג לתבנית.
לאפות 45 דקות בחום בינוני (175')
חצי שעה אחרי שהעוגה יצאה מהתנור יש לחורר אותה בעזרת מזלג ולשפוך עליה עוד קצת מיץ תפוזים.
אפשר לצפות בקרם שוקולד סטנדרטי או במיכל שמנת מתוקה מוקצף עם כף סוכר

אם את רוצה קצפת צבעונית אז להקציף עם צבע מאכל (אבקה ולא נוזלי). אפשר על הכל או רק חלק ולזלף צורות, נקודות וכו'.
 
למעלה