מתכון לאמפנדס../images/Emo97.gif
לא ממש לפסח, אבל אם תתעקשו לקמח מצות... הבצק- שק"ם {שמן, קמח, מים} מוסיפים קצת מלח לטעם. השו"ס זה המילוי. אז ככה: קג' בשר טחון על 3-4 בצלים נאים חתוכים לדיסקיות עם מל"פ וצ'ילי {רצוי שניים קטנים קצוצים, אם לא אז לפי הטעם מיבש}. מאדים בסיר עש שהבשר אפור. 4-5 ביצים קשות חתוכות לפרוסות - מהמכשיר "גיטרה". זיתים מגולענים. מרדדים את הבצק ל- 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים {אני משתמשת במכסה של קופסת דיסקים} שמים על כל עיגול פרוסת ביצה ושני חצאי זית, בשר וסוגרים לחצי. הסגירה יכולה להיות "טורקית" יענו "וולן" מלמלה עם האצבעות. או למהדרין "צמה"- מחזיקים ביד שמאל ומתחילים בפינה הרחוקה מהגוף. צובטים את הבצק ומדביקים מעל. לאפייה- מורחים ביצה טרופה. 180 מעלות עד שזהוב.