אני מתחילה במה שקפץ לי לעין ואני מצטטת אותך:
"...האם זה בסדר שאמרתי לו: זה לא נעים לנו שאתה בוכה? אולי אני שוללת בזה את האפשרות להביע רגשות שליליים?..." לדעתי (האישית ביותר), זה לא בסדר להגיד "זה לא נעים לנו שאתה בוכה" (בניגוד ל-"זה לא נעים לי שאתה מרביץ"). למה? לא בגלל שאת שוללת את האפשרות להביע רגשות שליליים, אלא, בגלל שכאשר הוא ירגיש רצון לבכות ולצרוח הוא יתחיל לחשוב (כשהוא יהיה גדול) "אולי לא כדאי לי לבכות לידם כי זה עושה להם עצוב, ואני לא רוצה שהם יהיו עצובים בגללי". ואח"כ אנחנו מוצאים את עצמנו עם בני נוער שלא מביעים שום רגש ולא מדברים עם ההורים.
כמובן, שהלכתי מאוד רחוק עם הדברים, וכמובן, שזה לא יקרה מפעם פעמיים, ואפילו עשר שעושים את זה, וכמובן, שגם אני לצערי מוצאת את עצמי משתמשת בשיטה של "רגשות אשם" (וזה מה שזה עושה)-כי זה עובד טוב.
אז במקום להגיד לו פעם הבאה "זה לא נעים לי שאתה בוכה", את יכולה להגיד לו "אני מבינה שאתה
מאוכזב", "אתה
כועס שלא הרשינו לך עכשיו לנהוג?" וכו´. וכך את גם נותנת לגיטמציה לדרך ההבעה של הכעס והאכזבה, וגם משיימת את הרגשות, וכשהוא יהיה יותר גדול (ממש קצת.. עוד שנה בערך) הוא ידע להגיד לך איך הוא מרגיש בדיוק (אגב, זה לא חוסך את הבכי, אבל זה עוזר להבין...).

לגבי דחיית סיפוקים. לא הייתי מצפה מילד בן שנתיים (וגם 3 ו-4 ו-5, ואפילו מכמה מבוגרים) לדחות סיפוקים. זה דורש המון בגרות ולא כולם מסוגלים לעשות את זה (ובטח לא בגיל שנתיים) וזהו תהליך נרכש. לכן, לדעתי, כדאי לנסות לשלב בין "מה שחייבים לעשות עכשיו ואין ברירה" לבין "אני רוצה לשחק עכשיו".
אם באמת אין ברירה וחייבים לסוע עכשיו למקום מסוים - אז גם אם הילד כועס ובוכה- מכניסים אותו לכסא ומדברים איתו (אותה שיחה שהסברתי מלמעלה), ומבטיחים לו שהוא יוכל לשחק במועד מאוחר יותר. כדאי לנקוב בדיוק במועד וגם לעמוד בהבטחה (חשוב ביותר). הוא מצידו יעשה את העבודה שלו, ויבכה ויצרח ואחרי עשרות ואולי מאות פעמים של אותה פרוצדורה - הוא בסוף יפנים (ובטח הוא גם יגיע לגיל 17 ויהיה לו רשיון וגם אוטו משלו... והוא כבר לא יצטרך לבקש ממך רשות לשחק באוטו

).
מצד שני, אני מציעה בכל פעם לפני שמסרבים לעשות משהו שהילד רוצה לעשות, לחשוב טוב
"האם אני באמת חייב לסרב?" - האם באמת אי אפשר לאפשר לו עכשיו לשחק? מה זה משנה אם הוא משחק עכשיו או אח"כ ליד הבית (אני סתם נטפלת עכשיו לדוגמא שלך -קחי את זה באופן כללי)?
באופן אינטואיטיבי לא נראה לי נכון ללמד או לתת דוגמא של "דחיית סיפוקים" ע"י הפעלת כוח שרירותית - "נוסעים עכשיו, כי ככה אני אמרתי".וזו בעצמה דוגמא לאי דחיית סיפוק - "אני רוצה לנסוע עכשיו אז נוסעים" והדגש הוא על
אני רוצה ולא על
אני חייב.

ודבר אחרון וחשוב לא פחות. אני בניגוד לבעלך לא חושבת שהוא קיבל את המסר שהבכי משתלם, אלא, שאימא ואבא מקיימים הבטחות.
ועוד דבר לגבי תחושות בטן קשות (שיש לכולנו מדי פעם בגלל דברים שאנחנו עושים) - מה שהיה היה. לא כדאי לחשוב על זה שוב ושוב כי הגלגל כבר לא יחזור אחורה. אבל כן כדאי להסיק מסקנות ולחשוב איך לנהוג בפעם הבאה.
ולגבי הצבת גבולות - זה כבר דיון שלם בפני עצמו.