מכורה ל 2 פלפלים ירוקים-אדומים חריפים כל יום

hammer2014

New member
מכורה ל 2 פלפלים ירוקים-אדומים חריפים כל יום

לפני שנים היה לי ידיד תימני שההורים שלו עשו סחוג תימני ומאז התמכרתי לסחוג החריף.
אין לי כוח לעשות סחוג לפי מתכון, אבל כל יום אני מגרדת 2 פלפלים (ירוקים ולפעמים אדומים אם הפלפל בשל מספיק) חריפים ועגבניה אחת, ואוכלת את זה בכף כאילו אני אוכלת קורנפלקס עם חלב בקערה.
ההורים שלי היו מתווכחים איתי שזה לא בריא לי כי זה חריף מידי.
גילו לי כבד שומני ומהסיבה הזאת רופאה הפנתה אותי לדיאטנית שנתנה לי תפריט שכתוב בו כוס ירקות ביום (מחולק לחצי בצהריים עם חזה עוף והחצי השנה של הירקות בערב עם טונה).
אז אני מאמינה שלכוס ירקות נכנסים גם 2 פלפלים חריפים ואני מאמינה שבגלל שפלפל ירוק-אדום חריף נחשב לירקות, אז מותר לי לאכול 2 פלפלים חריפים.
האם לדעתכם מותר לי לאכול 2 פלפלים ירוקים כל יום (הנפש שלי מתה על זה) ?
אימא שלי אומרת שאפילו פלפל אחד ליום זה הרבה מידי בשבילי בגלל הרגישות של הכבד (כבד שומני).
כמה מקסימום של פלפל חריף לדעתכם מותר כל יום לאכול לאנשים כמוני עם רגישות לבעיות בכבד (בגלל הכבד השומני) ?
 

אופירA

New member
מנהל
לא יודעת מה הידע הרפואי של ההורים שלך

ואם אין להם ידע רפואי, אל תתייחסי כלל למה שהם אומרים.
פני לרופאים - שאלי את הדיאטנית בפשטות, אם מותר לך לאכול כל יום 2 פלפלים חריפים ועגבניה אחת. אני לא רואה שום סיבה רפואית שאסור לך. להיפך.

כבד שומני יש לכל מי שסובל מהשמנת יתר גדולה. האם את סובלת מהשמנת יתר?
בקשי מהרופאה הסבר מה זה כבד שומני, וכן מהדיאטנית. וגם תשאלי את הדיאטנית למה לא לאכול יותר מאשר כוס ירקות ביום. בד"כ ממליצים לאכול 7-8 מנות ירק/פרי ביום, אז למה רק כוס?

אני לא מבינה איזו רגישות יש בכבד שומני, לא שמעתי על כך מעולם משום רופא. ולמה לדעת אמא שלך חריף לא טוב ל"רגישות" הזו. יש לי הרגשה (הלוואי שאני טועה) שאמא שלך מדברת שטויות בלי שום מושג על מה שהיא מדברת.
 
למעלה