בורקס מעלי פילו...

יעל י

New member
בורקס מעלי פילו...

למראית עין צריך להיות אחלה.
בצק פילו ללא שומן בכלל (למרות שצריך לשמן אותו בזמן העבודה) אז קניתי לנסות...
תשמעו-
מלא אבל ממש מלא - שומן. שמן או מה שזה לא יהיה,אפילו קפוא לסדר בתנית זה השאיר ידיים משומנות.
 
יכול להיות שקנית עלי פילאס

מאד דומה בשם ומאד שונה בסגנון.
פילאס מפוצץ שומן.
עלי פילו מאד עדינים, יבשים, מכילים מים וקמח בלבד ובזמן העבודה מכסים אותם במגבת רטובה כדי שלא יתייבשו ויתקשו במגע עם האוויר.
יש לך את האריזה לבדוק?
 

יעל י

New member
על האריזה היה כתוב"בורקס מעלי פילו"...

הכוונה לבורקס מוכן,לא עשיתי לבד מעלים.
אני יודעת מה ההבדל בין פילו לפילאס.
אולי באמת שווה את העבודה לקנות רק עלים ולעשות לבד.
 
הבנתי, עבודה בעיניים כמו תמיד

למה?
כי אנשים חושבים כמוך שבצק פילו מצויין בגלל שהאו ללא שומן.
המשווקים מבחינתם כתבו ועשו את עבודת השיווק.
אבל כדי ליצור את המרקם של הבורקס הם שמו שומן ומן הסתם מהסוג שיוצר הכי קריספיות שהוא גם הכי פחות בריא (מרגרינות למינהן המכילות שומן טרנס)
ואז הקונה התמים ראה בצק פילו ובעצם קיבל מוצר נחות בדומה לכל בורקס אחר המצוי על המדפים.
הדרך היחידה היא לקנות עלי פילו.
למרוח מעט שמן או חמאה מומסת בין הדפים.
להכין מילוי טעים ולאפות.
 

יעל י

New member
לגמרי אבל...

אם אני רוצה להכין כמות ולהקפיא,איך את ממליצה?

דרך אגב היה רשום ללא שומן טראנס.
 
תכיני וצקפיאי ללא אפיה.

תקפידי שיהיה מכוסה היטב שלא יתייבש בהקפאה וגם לא בשלב ההפשרה.
כשיפשיר, תמרחי בשמן או ביצה ותכניסי לאפיה רגילה.
מעולה ללא שומן טראנס ומה כתוב: שומן צמחי או שמן צמחי?
שמן צמחי זה אחלה.
שומן צמחי זה אומר שעבר תהליך הקשייה ונוצרו שמנים שהגוף לא יודע להתמודד איתם.
מכבסת מילים לשומן טראנס.
 
למעלה