טיפים לשנה החדשה - מריאנה אורבך - ורדה וזהו

יש כזה דבר

"גילו" את הדרך.
זו לא המצאה ואף אחד לא נעשה מליונר מזה.
למה?
כי בדרך הזו של ללמוד ולתמיד האדם עובד, חושב, מתלבט, מחליט.
אנשים אוהבים שעושים בשבילם, אומרים להם מה לעשות, מהווים גורו בשבילם.
מהסיבה הזו אנשים מצטרפים לקבוצה שעובדת על תפריטים, שקילה והלקאה עצמית על הורדתי, לא הורדתי - מורידים במשקל בעקבות המשמעת וה"פחד" משקילה בזמן שהם שם ולא מחזיקים מעמד אחרי שעוזבים את הקבוצה. דבר שיוצר תלות במנחה, קבוצה.
הדרך היחידה לעשות את זה פעם אחת ולתמיד היא ללמוד לזהות את המנגנונים בגוף של רעב ושובע. לתרגל את זה בצעדים קטנים. להתעקש ולעבוד עד שצורת אכילה כזו נכנסת להרגל.
באותה דרך לומדים לאכול מתוך בחירה ולא לאכול בגלל שאני עכשיו במסעדה או באירוע או בארוחת חג.
ואם אני במסעדה, אירוע, ארוחת חג אני לגמרי בוחרת את האוכל . האכילה היא רצונית ולא כי האוכל חזק ממני או כי לא נעים לי מה יגידו או מתוקים מפילים אותי כל תירוץ אחר.
למידה איטית, ירידה איטית ולאט לומדים לאכול כמו אדם רזה.
זו הכוונה ואפשר לעשות את זה.
 
למידה ושינוי דפוס התהנהגותי.

לא קל לאדם שרוצה לרדת במשקל לקבל ולהפנים את הרעיון שזה לאט לאט ולוקח זמן לשנות דפוסי התנהגות, הרבה יותר קל לאדם לתחום את עצמו לזמן מסוים ולכן קבוצות הרזיה הם דבר חם בשוק מצד
אחד ומצד שני מעטים הם אלה שמצליחים לשרוד שם לאורך זמן. אני בתהליך שונה הפעם והיום מסכמת שנה שלמה בתהליך ירידה של 7 קג. אז נכון שאם הייתי הולכת לקבוצת הרזיה הייתי יורדת בקצב
מהיר יותר אבל סביר להניח שלא הייתי שורדת שם לאורך זמן ומה שירדתי היה כבר עולה . לראשונה אני בהחלט בתהליך של שינוי ולמידה ואפילו לטובת הענין הזה החלטתי לוותר על נסיעה לחול מכוון שזה
מוציא אותי כל פעם מהמסלול וכל עוד אני לא מרגישה שאני בשליטה והאוכל עדין חזק ממני אני בחרתי לוותר על הנסיעה .
קשה מאוד להתמיד ולהיות סבלני אבל כנראה שבמקרה הזה הסבלנות בהחלט משתלמת ואני מאוד מסכימה עם הדרך שלך ורדה ומאוד מענין אותי איך הגעת לבד לתובנות.
 
יש כאלה שמצאו את הדרך, אך אף אחד לא יהפוך

למליונר מזה...
כי הדרך שאדם מסוים מצא, מתאימה בול לעצמו, ליכולות שלו, לחיים שלו, לאהבות שלו, לקשיים שלו, לתהליך שלו בחיים.
 
הכי בפשטות?

הכל מתחיל בראש- במחשבות שלנו והרגשות שנוצרים בעקבותיהן....מכאן כבר אפשר לכתוב מאמרים שלמים אבל זו לדעתי ההתחלה של הכל ומשם בלבד ניתן להצליח ולהתמיד בהצלחה זו לאורך זמן.

זה מן הסתם נכון לכל תחום...
(ומצטערת אם אכזבתי בתשובתי)
 

liza26

New member
אצלי זה יצר קצת התנגדות

להשקל יום יום - ממש לא. רק מוריד לי את המוטיבציה
למה שהמספר הזה ינהל לי את החיים
אני כבר שבועיים באכילה מודעת ומרגישה את זה בבגדים ובבטן אבל לא ירדתי גרם .
מצד שני אני מרגישה שיש לי איזו הקלה בגוף, אז מה ? אני אתן למשקל לנהל אותי? לא רוצה.
לא יודעת מה לגבי חטיפי בריאות
למדתי מאישה חכמה פעם שהאוכל כמו כל דבר בחיים- אם זה במידה - זה לא אמור להזיק.
בגלל זה אני לא אוהבת את עניני הגמילה מגלוטן וסוכר- למה להגמל? זה טעים לי ואני אוהבת את זה
אבל כאן נכנסת העובדה הקשה של ריסון עצמי. במקום לאכול חצי חבילת שוקולד אני אוכלת קוביה
ואם אני לא מצליחה לאכול קוביה , אני אוכל תמר או שקדים במקום.אבל הכוונה שלי היא לעבוד על עניין הריסון העצמי
 
לגמרי התנגדות

ויחד עם זה את רואה שזה לא שחור ולבן.
אני עם אותה אשה חכמה שלך - כל דבר במידה לא מזיק.
אני מוסיפה, יש לך את הזכות לבחור מה לאכול במידה.
במידה זו גם סוג של החלטה ובחירה.
הכוונה לאדם יש את הזכות על גופו ואין משהו חיצוני שיכול לבוא ולהכתיב לו, להגדיר אותו, למדוד אותו וכו'.
 
למעלה