יש ספר שיצא לפני 20 שנה ואולי יש מהדורה חדשה
בתקופה שלימדתי ביולוגיה בתיכון.....הצוות היה מביא קטעים מהספר כדוגמה לשימוש הזוי בנושא של אנזימים ועיכול.
בעקרון, כל שיטה שבה תשימי לב למה שאת אוכלת תאפשר לך ירידה במשקל.
עצם זה שבארוחה אחת תוכלי לאכול פחמימות ובארוחה אחרת חלבונים כבר יגרום לכך שתאכלי אחרת.
למשל בארוחת צהרים לפי עקרון של הפרדת חלבונים ופחמימות - אי אפשר לאכול סטק ותפוחי אדמה.
אפשר לאכול בארוחה אחת סטק וסלט ירקות. בארוחה אחרת אפשר לאכול תפוחי אדמה וסלט ירקות.
ברור שמרזים.
אני מאד מאמינה בכך שחשוב להתייחס למה שאוכלים ולבחור את המזון ולעשות כל דבר עם תשומת לב ומחשבה.
מאד מפריע לי כאשר "מלבישים" על זה תיאוריות כאילו מדעיות והסברים על עיכול ואנזימים ומה זה גורם בגוף.
לגבי מה ששאלת - תעשי חיפוש לגבי הפרדת מזונות.
התחלתי לחפש בשבילך והתחלתי לקרוא וזה עשה לי רע - גיבוב ה"עובדות" המתוארות כהסברים לשיטה.
מהסיבה הזו לא מצרפת קישורים
ברצינות יעלי, אתמול חברה ספרה לי שאכלה במשך 10 ימים אורז מלא מבושל במים בלי מלח וירדה 5 ק"ג ומאז היא מרגישה מצויין.
שאלה אותי מה דעתי.
את מבינה איפה הדברים עומדים.
יש מליוני רעיונות "מעניינים" שמסתובבים בשוק, תבחרי את הדרך שנראת לך ככזו שתתאים לך ותוכלי לחיות איתה לאורך זמן. אחרת את נכנסנת למסלול של יו-יו.
מה דעתך?