פרוייקט פורום ראש השנה

Ring of Kerry

New member
../images/Emo113.gifקישואים ממולאים ברוטב עגבניות וסילאן

השילוב של הסילאן הציפורן וההל, נותנים טעם וריח משגע. ניתן למלא גם חצילים קטנים ע"פ מתכון זה, עגבניות (קשות) ובצלים.. המצרכים: 1. 10 קישואים בינוניים 2. בשר טחון 250 גרם 3. בצל בינוני קצוץ 4. 5 שיני שום קצוצות דק 5. רבע כוס שמן זית 6. חצי כוס אורז שטוף 7. שתי קופסאות רסק עגבניות (קטנות) 8. תבלינים: נענע יבשה, הל טחון, פלפל, מלח, ציפורן טחון וכמון 9. כף סילאן (דבש תמרים) 10. כוס וחצי מים רותחים אופן ההכנה: מנקים את תוכן הקישואים (עדיף להשתמש בחולץ ליבות תפוחים). לשטוף את הקישואים ולנגב בנייר סופג. אין לקלוף את הקישואים. הכנת המלית – במחבת יש לטגן את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, להוסיף את השום הקצוץ והצנוברים לטיגון קל נוסף. מוסיפים את הבשר הטחון והאורז השטוף ומטגנים עד שלא נותרים חלקים אדומים בבשר. להוסיף את התבלינים, ולשמור חלק גם לרוטב. לתת לתערובת להתקרר, ולמלא את הקישואים, לא עד הסוף, כיוון שהאורז מתנפח בזמן הבישול. בסיר רחב לחמם שמן זית, ולטגן את הקישואים קלות מכל הצדדים. בסיר קטן נפרד, יש לטגן בצל קצוץ, להוסיף לו את רסק העגבניות המים הרותחים והתבלינים, ולבשל כחמש דקות, יש להוסיף כף סילאן ואת הרוטב לצקת על הקישואים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ 10דקות. לאחר מכן להעביר לתבנית אפייה, ומפזרים על הקישואים נענע יבשה. יש לאפות בתנור בחום בינוני גבוה כ 15 דקות. להגיש חם. בתאבון!
 

ayeletba

New member
עוף בדבש בטטות ושזיפים על מצע קוסקוס/אהרוני

מהספר "אהרוני פותח שולחן" הכנתי מס' פעמים לראש השנה וממליצה בחום. מאכל גורמה. להלן המתכון עם הערות מנסיוני 3 בטטות מאורכות, קלופות וחתוכות לרבעים 12 בצלצלי שאלוט, או בצלים קטנים קלופים 12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים 6 כרעיים לרוטב: 1/3 כוס דבש 1/3 כוס רוטב סויה 3 כפות חומץ בלסמי 3 כפות שמן זית 2 ס"מ שורש זנגוויל טרי קצוץ דק (ויתרתי) 3 שיני שום קצוצות דק (שמתי יותר) 3 תרמילי הל, כתושים (שמתי הל טחון) 2 מקלות קינמון כף זרעי כוסברה, מעוכים קלות 2 עלי דפנה (ויתרתי) 5 גבעולי טימין (ויתרתי) כוס וחצי יין אדום יבש מלח ופלפל שחור מניחים בתבנית את הכרעיים עם העור כלפי מעלה, לצידם את הבטטות, לאחר מכן הבצלצלים ואז השזיפים (זה הסדר שאהרוני מציע, אני פיזרתי הכל סביב העוף) מערבבים את חמרי הרוטב, יוצקים לתבנית, מכסים בנייר כסף ומשהים מחוץ למקרר לפחות שעה . אופים בחום בינוני גבוה, כ-45 דקות מידי פעם מרטיבים את העוף ברוטב (אני אפיתי שעה וחצי עם נייר כסף ואז הסרתי את הנייר לעוד חצי שעה אפיה) מכינים קוסקוס לפי ההוראות, מניחים בצלחת הגשה קוסקוס מסביב העוף עם הבטטות והשזיפים ומעל רוטב. מקור המתכון:"אהרוני פותח שולחן"
 

פוקסי99

New member
קציצות בשר ברוטב

לקציצות 1/2 קילו בשר טחון בצל אחד גדול קצוץ כף פרורי לחם 2 שיני שום פטרוזיליה קצוצה כוסברה קצוצה מלח כמון פלפל שחור 1/2 כפית סודה לשתיה 2 ביצים לערבב הכול הייטב לחמם שמן במחבת להכין קציצות ולטגן לשים בסיר מעט שמן לזרוק פנימה בצל קצוץ כאשר מקבל צבע שקוף להוריד את האש להמתין שיתקרר מעט להוסיף פלפל חריף ברמועות פלפל שחור כמון ומלח. לטגן עוד כדקה להוסיף 2 כפות רסק עגבניות לבחוש הייטב לקבלת מרקם סמיך להוסיף כוס מים רותחים ולבחוש שוב להוסיף תפוחי אדמה חתוך לקוביות ועל תפוח האדמה מניחים את הקציצות מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה מתרככים ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול מעט כוסברה. בתאבון
 

פוקסי99

New member
קובה סלק

לטגן בסיר 1 בצל קצוץ להוסיף 3 סלקים בינונים פרוסים לפרוסות להוסיף 3 כוסות מים מלח מיצ מחצי לימון כפית סוכר ולהביא לרתיחה לבשל עד שהסלק מתחיל להיתרכך. מוסיפים את כדורי הקובה ולבשל על אש קטנה כ20 דקות להוציא קובה אחד לחתוך לחצי ולראות שהיא מוכנה, ניתן כדי לקבל מרק עשיר יותר לרסק סלק אחד בפומפיה ולהוסיף בתהליך הבישול בהצלחה
 

פוקסי99

New member
אינגרי חצילים טבשר

לשיפטה חצי קילו בשר טחון 2 בצלים מגוררים וסחוטים חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה 2 כפות שמן מלח, פלפל כפית בהרט מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות שמנמנות ומאורכות. לאנגריי חצילים קילו חצילים 2 בצלים גדולים פרוסים 5 עגבניות פרוסות בהרט מלח מיץ מלימון אחד 2 כפות סוכר לפרוס חצילים לפרוסות בעובי אצבע אפשר לטגן חצי טיגון או להבריש בשמן זית ולקלות מתחת לגריל משני הצדדים. מטגנים את הבצלים בשמן עם כפית בהרט בסיר מכוסה עד לצבע שחום זהוב מסדרים בסיר חצי מכמות הבצל המטוגן מעל הבצל את פרוסות החצילים על החצילים את יתר הבצל המטוגן על שכבת הבצל מסדרים את הקציצות ומעל הכל את פרוסות העגבניה בקערית קטנה מערבבים מיץ לימון,סוכר,מלח וכף רסק עגבניות מוסיפים חצי כוס מים ובעזרת כף יוצקים על התבשיל בסיר מביאים לרתיחה מקטינים את האש ומבשלים בערך 45 דקות, טועמים מתקנים תיבול הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק וטעים. מגישים עם אורז לבן טעים,טעים בתיאבון
 

פוקסי99

New member
עוף ממולא מחופש להודו

אני לוקח עוף שלם ללא קרעים בעור, מפריד את העור מהעוף מתחיל מהפתח הגדול למטה (שנעשה לשם הוצעת הקרביים), ובזהירות מפריד את העור לכיוון הצוואר. אותו הדבר כלפי שוקי העוף, מבשל אורז עם רסק עגבניות מרק עוף מוסיף גזר מגורד משני גזרים. נותן לאורז להתקרר מעט(אחרת העור יקרע מהחום בזמן המילוי) מעמיד את העוף על הצוואר בתוך סיר ממלא היטב את חלל העוף במילוי לאחר שהחלל מלא אני מחזיק ביד שמאל את קצה העור ודוחף מילוי בין העור לגוף העוף כלפי הצוואר ולאחר מכן כלפי השוק אותו הדבר בצד השני סוגר את קצוות הער עם קיסם עץ של שוארמה. מניח בתבנית עם החזה כלפי מעלה חותך פרוסות דקות של תפוח אדמה פרוסות עבות יותר של בטטה ועל כל זה רצועות דקות של בצל. מכין בקערית שמן זית חצי כפית חרדל פפריקה מתוקה כמון טיפה כורכום מערבב היטב ומורח את העוף את מה שנשאר מהרוטב שופך על הירקות במקרה והרוטב סמיך מוסיף עוד שמן זית שם 3 ראשי שום שלמים עם הקליפות בצידי העוף וענף או שניים של רוזמרין. בתנור בשליש התחתון ב200 מעלות. עד שמקבל צבע חום יפה מגישים אותו שלם עם הירקות ובגלל המילוי העוף נראה כמו תרנגול הודו חגיגי פוקסי
 

פוקסי99

New member
עוף בתנור בשיטה שלי

חותך אתהעוף עם סכין חדה במרכז החזה ושוטח אותו על התבנית מכין מרינדה משמן מעט חרדל כמון פלפל שחור פפריקה מתוקה גרוס מלח מערבב הייטב מורח את העוף מכל צדדיו ומשאיר מעט מהמרינדה בצלוחית מניח את העוף בתבנית כאשר לצידיו אני שם ענפים של רוזמרין וענפים של ריחן תימני משני צידי העוף על נייר האלומינים אני שופך מלח בישול בשני תלוליות. מחמם את התנור ל220 מעלות שם את התבנית כאשר העוף עם החלק הפנימי כלפי מעלה בשליש העליון של התנור לאחר כ20 הופך את העוף עכשין תראי שהמרינדה בצד חזה העוף נמסה לוקחים את המרינדה אשר נשארה בצלוחית ומורחים מחדש. מחזירים לתנור לעוד כ45 דקות שיטה זאת נכוון שביטלתי את חלל הבטן שמשמש כמבודד העוף בא במגע עם חום התנור בצורה הומגנית מתבשל מהר יותר ונשאר עסיסי. בו נומר שהיום שלושה אכלנו את העוף ןלא נשאר ה אפילו עצם פוקסי
 

פוקסי99

New member
עוף בקולה או בירה שחורה

כנפיים או 5 שוקיים 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות כוס קולה (אסור דיאט) כף גדושה אבקת מרק בצל לבחוש את אבקת המרק לתוך הקולה להניח את הכנפיים( או השוקיים) על תבנית אלומיניום מלבנית למזוג את הקולה על הכנפיים ותפוחי האדמה לתנור 200 מעלות כאשר העוף מקבל גוון חום יפה ותפוחי האדמה רכים לאכול ולהנות. אכלתי הערב והופתעתי מהטעם והפשטות כול טוב פוקסי ועם אתה מתעקש על בירה כך עוף שלם תכין ציפוי 2 כפות פפריקה אדומה כפית כמון 1/2 כפית כורכום כפית חרדל פלפל שחור 1/3 כוס בירה מלח ו1/4 כוס שמן תבחש הייטב ותמרח את העוף מבפנים ומבחוץ קח פחית בירה חצי מהכמות שפוך לכוס תקע את הפחית לחתך התחתון של העוף שים תבנית במסילה התחתונה של התנור תעמיד את העוף על הפחית כוון ל200 מעלות למשך כשעה
 
עוף צלוי עם תפוחי אדמה ובצל

עוף צלוי עם תפוחי אדמה ובצל מקור: אימא אווזה המצרכים: חלקי עוף לפי בחירתכם (אני שמתי קילו שוקיים ועוף אחד מחולק - ושיהיה טרי) 4 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים ל שמיניות (לא קילפתי) 2 בצלים גדולים ופרוסים לשמיניות רוטב: 2 כפות סילאן 2 כפות רוטב סויה 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית פילפל שחור (אפשר פחות למי שלא אוהב חריף) 1 כף תבלין גריל עוף 6 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח אופן הכנה: לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה גדולה ולהכניס לרוטב את העוף ותפ"א והבצל. לערבב היטב ולאפסן במקרר לפחות לכמה שעות (אני שמתי ללילה). לחלק ל 2 שקיות קוקי, כך שתפוחי אדמה ובצל למטה והעוף למעלה. אם נשאר רוטב בתוך הקערה, להוסיף לשקית. לאפות חצי שעה על 200 מעלות, ועוד שעה וחצי על 150 מעלות. ולאשאיר לחצי שעה בתנור אחרי האפיה. העוף יצא רך אבל שחום יפהיפה. תפוחי אדמה טיפונת מתקתקים ורכים, הבצל ממש הפך לריבת בצל. מומלץ בחום. בתאבון ותהנו
 
תבשיל פרגיות עם לבבות

תבשיל פרגיות עם לבבות מקור: אימא אווזה את המנה הזאת עשיתי לבמיוחד לבן הגדול שלי (בן 4) כי הוא אנמי, והרופאה אמרה שחלקי פנים עשירים בברזל. כשהוא אכל את הלבבות הוא אמר לי: אימא הפטריות שעשית היום מאוד טעימות מה אני אתווכח איתו שזה לא פטריות? ההיפך, נתתי לו תוספת מה "פטריות". מצרכים: 3 בצלים חתוכים 1/2 קילו פרגיות חתוכות 1/2 קילו לבבות מלח פילפל שחור פפריקה מתוקה מעושנת שום פרוס כוס מים אופון ההכנה: 1. לטגן בצל עד להזהבה 2. במקביל לבשל את הפרגיות והלבבות במים רותחים עם כפית מלח כ 10 דקות. ולסנן מהמים. 3. להוסיף את הפרגיות והלבבות לבצל. ולבשל כחצי שעה. 4. להוסיף את שאר החומרים, לטעום ולשפר טעמים. טיפ: טעים מאוד עם פירה/אורז. בתאבון תהנו
 

הפתעה100

New member
עוף ברימונים ואגוזים

5 כרעיים עוף 1 בצל סגול קצוץ דק 2 בצלים ירוקים 1 כוס אגוזים טחונים חופן אגוזים שלמים,לקישוט כוס וחצי מיץ רימונים (רצוי טרי) מיץ סחוט מחצי לימון 3 כפות רסק עגבניות 1 כף סוכר (רצוי חום) 1/4 כפית קינמון 1/4 כפית כורכום מלח פלפל שמן לטיגון אופן ההכנה: מטגנים את העוף עד להזהבה. מוצאים את חלקי העוף,מניחים בצלחת ומפזרים עליהם את האגוזים הטחונים. באותה מחבת מטגנים את הבצל,תוך בחישה,מוסיפים את מיץ הרימון ,תבלינים,רסק עגבניות,סוכר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מכניסים את העוף לתוך התערובת ,מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה. בזמן הבישול (בערך שעה) בוחשים בעדינות ומוסיפים מים לפי הצורך. לפני ההגשה ,מפזרים מעל העוף את חופן האגוזים וגרגירי הרימון. בתאבון!
 

א פרח

New member
צלי פילה מדומה ביין ופיטריות שלי

צלי פילה מדומה ביין ופיטריות שלי נתח פילה מדומה שלם לבישול: בצל בינוני חתוך לקוביות גדולות שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לחתיכות כגודל הבצל. 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים גדולים. צרור פטרוזיליה שתוף צרור קוסברה שתוף. ראש שום קלוף שיניים שלמות. ככף גרגרי פלפל אנגלי ככף גרגרי חרדל 5-10 עלי דפנה שלמים. ככף גרגרי פלפל שחור. כרבע כפית בהרט. חצי כוס יין אדום. רבע כוס רכז רימונים. רבע כוס חומץ בלסמי. כ 4 כוסות מים. לרוטב הפיטריות: כחצי שקית פטריות שמפניון פרוסות (הייתי שמה שקית שלמה אבל זה מה שהיה) שמנת מתוקה/צמחית. אופן ההכנה: 1. את הבשר שותפים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג מורחים תוך עיסוי בשמן זית ואוטמים על מחבת פסים לוהט, חומם על אש גבוהה כ 10+ דקות לפני הנחת הבשר עליו. 2. את כל הירקות התבלינים ונוזלים לבישול מכניסים לסיר שטוח ורחב המתאים בגודלו לנתח הבשר השלם ומביאים לרתיחה. 3. לאחר שהבשר אטום היטב מכל צדדיו מכניסים לסיר, יכוסה עד חציו בערך, מכסים ומבשלים על אש קטנה מקפידים כי הנוזלים בסיר יבעבעו כל הזמן, את נתח הבשר הופכים כל חצי שעה בערך, זמן הבישול כשלוש שעות עד אשר הבשר רך. 4. בתום הבישול מוציאים את הבשר למגש מכסים ברפיון עם נייר כסף ונותנים להצטנן ולהתייצב מעט, פורסים לעובי של כס"מ ומסדרים במגש. 5. בינתיים מסננים את נוזלי הבישול מכל הירקות והתבלינים ומחזירים לסיר, מוסיפים את הפטריות ומביאים לרתיחה, מבשלים כ 20 דקות וטועמים, זה הזמן לשפר טעמים, מוסיפים את השמנת מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות. מוזגים את הרוטב על הבשר ומגישים. הוגש על מצע קוסקוס
 

Master Stav

New member
../images/Emo71.gifסלטים../images/Emo71.gif

שירשור הסלטים של פרוייקט ראש השנה
 

פוקסי99

New member
סלט כרוב וגמבה

קוצצים כחצי כרוב בינוני (אני קוצץ במנדולינה) גמבה אחת גדולה קצוצה לפסים בצל אחד קצוץ לפסים כרבע חבילה פטרוזיליה קצוצה שמן כשני כפות כפית חומץ וחצי כפית מלח לבחוש הייטב את השמן החומץ והמלח לשפוך על הכרוב הבצל והגמבה הקצוצים לערבב הייטב בעזרת שני כפות עץ להמתין כחצי שעה ולהנות
 

פוקסי99

New member
סלט גזר פיקנטי

5 גזרים חתוכים דק במנדולינה כמו גפרורים פלפל אדום חתוך דק לרצועות פלפל חריף חתוך דק דק 3/4 חבילה כוזברה קצוצה 3 כפות שמן 2 כפות לימון מלח לערבב הייטב בתאבון פוקסי
 

פוקסי99

New member
סלט סלק

מיץ לימון חומץ שמן סוכר פלפל שחור שום ואני מוסיף כוסברה קצוצה מבשל את הסלק עם הקליפה חותך לקוביות קטנות מערבב את כל חומרי הרוטב טועם ומתקן (לא רשמתי כמויות מכוון שכל אחד קובע את הטעם שהוא אוהב) שופך על קוביות הסלק ובוחש כל טוב פוקסי
 

פוקסי99

New member
סלט חצילים במיונז

שם את החציל על מגש התנור מפעיל את התנור במצב גריל מכניס את המגש הגבוה שאפשר מיד לאחר ההוצאה מהתנור מוציא את תוך החציל שם בצלחת מורמת באלכסון לפחות לשעה שופך את הנוזל המריר קוצץ עם קופיץ מעץ יחד עם השום מתבל עם 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח ומוסיף 3 כפות מיונז 1 שן שום כתושה מערבב הכל ביחד מתקבל סלט בצבע לבן נהדר ולדעתי כך רצוי לשמור במקרר אצלי הסלט מחזיק במקרר מספר ימים
 

פוקסי99

New member
סלט כרוב סיני

כרוב חתוך לרצועות דקות וארוכות לרוטב 1/3 כוס שצן רגיל 1/3 כוס חומץ 1/3 כוס רוטב סויה 2 כפות סוכר מעט פלפל שחור ומלח לטגן שומשום לטגן גרעיני חמניה ולפזר מעל ניתן גם להוסיף צנובר הכנתי את הסלט הזה לפני כשעה ממליץ לאחר הבחישה לטעום אני תיקנתי מעט בהוספת סויה ומיץ לימון
 

פוקסי99

New member
סלט וולדורף

6 תפוחי עץ גרנד שטופים הייטב לא מקולפים כ6-7 ענפי סלרי 2 קופסאות של אננס 2 כפות סוכר 1/2 כוס סירופ של האננס 3/4 כוס אגוזים שבורים(עדיף פקאן) לקישוט מפרות העונה מכינים קערה גדולה סוחטים מיץ מלימון אחד שופכים לקערה ומוסיפים מים עד לכ3/4 בגובה(זה כדי שתפוחי העת לא ישחירו) חותכים במנדולינה את תפוחי העץ לגפרורים ושופכים לקערה ומערבבים עם כף עץ כדי שיכוסו הייטב חותכים דק את הסלרי מנגבים היטב את קופסת האננס (מי מיודע מה עבר עליהם במחסן הסופר) פותחים ושופכים לכוס את הסירופ מקופסה אחד שופכים את האננס על קרש החיתוך וחותכים לקבלת חתכות קטנות יותר מכינים בצלחת 5 כפות מיונז 2 כפות סוכר(כאשר משתמשים באננס בסירופ כבד אין צורך להוסיף סוכר) חתי כוס מהסירופ ששפכנו מראש מהקופסה לבחוש הייטב לנקז את המים מהקערה לא לסחוט שארית הרטיבות על תפוחי העץ תוסיף גוון של חמיצות להוסיף את האננס ואת המיונז המתובל ולערבב בתנועות עגולות לטעום ולתקן במידת הצורך לעיתים בגלל טיב האננס הוא לא מורגש לטעמי אני פותח עוד קופסה ומוסיף בתחילה 1/4 קופסה עד קבלת הארומה והטעם הרצוי מעבירים לכלי ההגשה מוסיפים אגוזים שבורים ומקשטים כל העולה על נפשכם ובתאבון פוקסי
 

פוקסי99

New member
סלט טונה

2 קופסאות טונה 6 בצלים ירוקים כולל העלים 3 עלי כרפס חתוכים דק 4 ביצים קשות חתוכות לקוביות 5 מלפפונים במלח חתוכים דק מלח פלפל שחור 3 כפות מיונז. מועכים הייטב את הטונה עם מזלג שמים את כל החומרים בקערה מוסיפים את המיונז מוסיפים את המלח והפלפל השחור לוקחים שלוש כפות מהנוזלים של קופסת המלפפונים מערבבים בעדינות עם שני כפות עץ טועמים ומתקנים עם צריך פוקסי
 
למעלה