פרוייקט פורום ראש השנה

פוקסי99

New member
מרק גרונות הודו

אצלנו מבשלים מהגרונות מרק בדיוק כמו מרק עוף רק מוסיפים גרונות במקום חלקי עוף, 2 בצלים ראש סלרי /שורש פטרוזיליה 2 בצלים שלמים 3 ראשי סלרי חתוכים לרבעים 3 קישואים חתוכים לפרוסות 2 גזרים חתוכים לפרוסות 10 כוסות מים 3 כפות אבקת מרק עוף כפית מלח(מכוון שאבקת המרק מלוחה לאחר כ1/4 שעת בישול טועמים ומוסיםים עם צריך) כפית פלפל שחור ו2 גרונות הודו חתוכים לגלילים של כ5 ס"מ(לבקש מהקצב שיחתוך עבורכם) מי שאוהב גוון מזרחי להוסיף 2 כפיות חוויג' למרק מי שלא אוהב את החוויג' אבל אוהב חריף להוסיף בתחילת הבישול פלפל ירוק חריף 1/4 כפית כורכום 2 כפיות כמון הכל בסיר בתחילת הרתיחה להוריד את הקצף להנמיך לאש נמוכה עד אשר הבשר מתרכך לקראת סוף הבישול להוסיף 1/2 חבילה פטרוזיליה פוקסי לגרונות ההודו יש טעם מיוחד והמרק יוצא נהדר בתמונה מרק גרונות הודו
 

פוקסי99

New member
מרק כתומים

אצלנו מבשלים מהגרונות מרק בדיוק כמו מרק עוף רק מוסיפים גרונות במקום חלקי עוף, 2 בצלים ראש סלרי /שורש פטרוזיליה 2 בצלים שלמים 3 ראשי סלרי חתוכים לרבעים 3 קישואים חתוכים לפרוסות 2 גזרים חתוכים לפרוסות 10 כוסות מים 3 כפות אבקת מרק עוף כפית מלח(מכוון שאבקת המרק מלוחה לאחר כ1/4 שעת בישול טועמים ומוסיםים עם צריך) כפית פלפל שחור ו2 גרונות הודו חתוכים לגלילים של כ5 ס"מ(לבקש מהקצב שיחתוך עבורכם) מי שאוהב גוון מזרחי להוסיף 2 כפיות חוויג' למרק מי שלא אוהב את החוויג' אבל אוהב חריף להוסיף בתחילת הבישול פלפל ירוק חריף 1/4 כפית כורכום 2 כפיות כמון הכל בסיר בתחילת הרתיחה להוריד את הקצף להנמיך לאש נמוכה עד אשר הבשר מתרכך לקראת סוף הבישול להוסיף 1/2 חבילה פטרוזיליה פוקסי לגרונות ההודו יש טעם מיוחד והמרק יוצא נהדר בתמונה מרק גרונות הודו
 

פוקסי99

New member
חזה עוף ממולא חזה אווז מעושן

מספר חתיכות של חזה עוף לא דפוקים פרוסות חזה אווז מעושן מעט חרדל ביצים מבולבלות הייטב קמח ופרורי לחם אני משתמש בפרורית זהב פלפל שחור מעט אבקת מרק מעט כמון חותכים את חזה העוף לחצי אבל לא עד הסוף שנקבל משהו דומה לפרפר מטגנים מעט את חזות האווז מכניסים חתיכה של חזה האווז בין שני חלקי האווז את החלק העליון של הפרפר מורחים החרדל סוגרים ומכים עם פטיש שניצלים לשטח מעט מבלבלים את הביצים עם פלפל שחור מלח וכמון שופכים קמח לצלחת מוסיפים מלח ואבקת מרק(כפית גדושה) ומערבבים הייטב שופכים פרורי לחם לצלחת נוספת מחממים את השמן חום בינוני(אחרת נקבל קליפנ נוקשה מהר מידיי והטעמעם הנהדרים של חזה האווז המעושן לא יעברו ויודגשו* מצפים את השניצל הממולא בקמח מהקמח מעבירים לביצה לאחר שתערובתהביצה ניגרה הייטב לצלחת מעבירים לפרורי הלחם ומשםלמחבת כאשר בקצות השניצל רואים תחילה של צבע חוםבהיר הופכים בתאבון
 

פוקסי99

New member
חזה עוף ממולא בטטה

חזה עוף כמה שיותר דק(ניתן לדפוק הייטב) 3 בטטות מבושלות בזיליקום קצוץ דק 3 שיני שום כתושים מלח פלפל שחור למעוך הכול הייטב למחית להניח את חזה העוף לשים כף בערך לגלגל ולסגור עם קיסם לגלגל בקמח לגלגל בביצה טרופה לגלגל בפרורית ולטגן לי יצא בערך 15 יחידות מכמות המילוי
 

פוקסי99

New member
קובה דלעת

קובה ברוטב חמוץ מתוק/פוקסי99 הבצק 300 גרם סולת כפית מלח 1/4 1 כוסות מים ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות המילוי 250 גרם בשר טחון 2 בצלים חתוכים דק דק חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק מספר עלי נענע קצוצים דק כפית שטוחה מלח פלפל שחור לערבב טוב טוב הרוטב שמן לטיגון (1/4 כוס) בצל גדול חתוך דק 1/2 קילו דלעת 4 כפות רסק עגבניות פלפל שחור מלח 2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון 10 גבעולי נענע מספר גבעולים של פטרוזיליה לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית. להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי. ניתן להחליף את הדלעת בבמיה. מילוי הבצק להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי. מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק, משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול. בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק. ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור. ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר. אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת
 

פוקסי99

New member
דג ברוטב ירוק

כ750 גרם דג נסיכת הנילוס 8 שיני שום חתוכות גס פלפל ירוק חריף מהגדולים חתוך לטבעות רוחב 1/2 חבילה כוסברה(למי שאוהב כוסברה אפשר אפילו חבילה שלמה) אתוכה גס 4 פלפל אדום מתוק(או גמבה) חתוך לרצועות פפריקה מתוקה מעט כורכום מלח 3 תפוחי אדמה חתוך לרוחב בעובי של 1/2 סמ' לטגן בשמן חצי מכמות השום ,הגמבה, הכוזברה והפלפל החריף להוסיף פפריקה מתוקה ומעט כורכום להוסיף את תפוחי האדמה ומים שיגיעו לחצי גובה המצרכים(כאשר נוסיף את הדגים הם יגירו מים והרוטב צריך להיות סמיך) הפלפל והשום חתוכים לבשל חצי בישול עד אשר תפוחי האדמה יהיו לא קשים אבל לא רכים(בתהליך הבישול הסופי הם יהיו רכים למאכל) לאחר חצי הבישול להוסיף מעל תפוחי האדמה את הדגים לשפוך מעליהם את החצי השני של הפלפל השום והכוזברה להוסיף עוד מעט כורכום ופפריקה לקח מהרוטה בכף ולשוך מכל הדגים לסגור את הסיר לעוד כרבע שעה עד אשר הדגים מוכנים ותפוחי האדמה רכים
 

פוקסי99

New member
חריימה

לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק) ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן(ומכאן השם) ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב, אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה לאחר שהשוםהזהיכ מעט מוסיף כף של פפריקה מתוקה ו2 כפיות פפריקה חריפה וכמון מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות ומגיש. ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר. לידיעה! בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות. בשיטה השניה שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה(אחרת השום מקבל טעם מר) מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף(הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל) מוסיפים פלפל שחור כפית םםריקה אדומה מלח כפית כמון מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית מוסיפים כוס מים ובוחשים מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות מבשלים 20 דקות על אש קטנה לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות
 
קרפלך/כיסונים/ורניקס במילוים שונים

קרפלך/כיסונים/ורניקס במילוים שונים מקור: חברה של אימא שלי - בסיה (אימא אווזה) מרכיבים לבצק: 70 ג"ר חמאה/מרגרינה 1 כוס מים 2 עד 2.5 כוסות קמח 1/2 כפית מלח אופן הכנת הבצק: ממיסים את החמאה במיקרו מוסיפים מים ומלח ומערבבים מוסיפים 2 כוסות קמח ומערבבים היטב. אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח. הבצק יוצא רך. יש אינסוף אפשרויות למליות. אני עשיתי: מלית דובדבנים: קופסת דובדבנים מסוננת מלית כבד קצוץ: כבד קצוץ עם הרבה בצל מטוגן ניתן לעשות גם במילוי פירה תפ"א עם בצל מטוגן. וגם עם גבינות מלוחות או מתוקות. אופן הרכבת הכיסונים: לוקחים רבע מהבצק ומרדדים לעלה דק עם כוס קורצים עיגולים שמים מלית ומעדכים את הקצבות בשלב הזה ניתן לבשל את הכיסונים או להקפיא. הבישול הוא מאוד מהיר, כמה דקות. ניתן להוציא כיסון אחד ולבדוק אם כבר מוכן. מקפיאים כך: לוקחים קרש חיתוך גדול ושמים עליו שקית. על השקית מסדרים את הקיסונים במרווחים אחד מהשני. כששכבה ראשונה מלאה, שמים על הכיסונים שקית נוספת ועושים שכבה נוספת. שמים את הקרש עם הכיסונים למקפיא. כשהכיסונים לגמרה קפואים (בדר"כ למחרת) מחלקים לשקיות ורושמים את התאריך וסוג המלית. בישול של כיסונים קפואים: אין צורך להפשיר. להרתיח מים עם מלח. ולהוסיף את הכיסונים אופציה נוספת(בהמלצת סתיו): לבשל כיסוני בשר במרק. טיפ: את כיסוני דובדבנים אחרי בישול לסנן ולהטביע במיץ קר מאוד של הדובדבנים לכחצי שעה עד שעה לספיגת הטעמים. להגיש עם שמנת או קרם פרש. בתאבון תהנו
 
אבטיח כבוש

אבטיח כבוש מקור: אימא אווזה החומרים: 1/2 אבטיח 2 שיני שום פרוסות 2 ליטרים מים 3 כפיות גדושות מלח 1 כף גדושה סוכר 2 כפות חומץ שמיר ההכנה: להוריד את קליפת (החלק הירוק) האבטיח ולהשאיר קצת מהחלק הלבן. לחתוך לקוביות גדולות. את קוביות האבטיח לסדר בצפיפות בצנצנת. לערבב בכלי נפרד: מים , מלח , סוכר וחומץ ולשפוך לתוך הצנצנת עם האבטיח. את יתר החומרים לשים מעל האבטיח. לסגור היטב. כעבור יום-יומיים על השיש אפשר לעביר למקרר. מאוד מתאים לימי הקיץ החמים. בתאבון תהנו
 

הפתעה100

New member
../images/Emo19.gifדג סלמון ברוטב חמוץ מתוק

חומרים: 4 חתיכות דג סלמון 7 שיני שום 1/4 כוס רוטב סויה 1/4 כוס רוטב מייפל 1 כף דבש 3 כפות מיץ לימון טרי 4 בצל ירוק 1 כף חמאה קורט חרדל שמן זית פלפל לבן אופן ההכנה: 1.שוטפים את הדג. מפזרים עליו פלפל ומשרים אותו בתוך מיץ לימון במשך חצי שעה. 2.מוצאים את הדג מהמשרה ,שוטפים ומנגבים. בתוך מחבת שופכים שמן זית ומטגנים במשך 2 דקות בכל צד. 3.בתוך סיר ממיסים את החמאה ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ ואת השום הכתוש . 4.בכלי נפרד מערבבים את הרוטב סויה+רוטב מייפל+דבש+חרדל, עד שזה הופך לתערובת אחידה. 5.שופכים את התערובת לתוך הסיר עם החמאה המומסת,הבצל והשום ומערבבים היטב. 6. מניחים את הדגים בתוך תבנית פיירקס ומכניסים לתנור(גריל) למשך 10 דקות. 7.מוצאים את הדג,מניחים על צלחת הגשה ו"מציפים" אותו ברוטב שהכנו. בתאבון!
 

Master Stav

New member
../images/Emo71.gif מנות עיקריות../images/Emo71.gif

אנא שרשרו לפה את ההצעות למנות העיקריות לסעודת ראש השנה
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif מפרום

האמת היא שלא פשוט להכין את המפרום, זה דורש הרבה כלים ונקיונות, ובנוסף כשלוש שעות לעמוד על הרגליים.....כי להכין סיר קטן פשוט לא שווה......אבל הטעם שווה את הכל. אז הנה המתכון במלואו שיהיה בהצלחה ומקווה שתהנו מפרום מבית אמא - bigjack לקציצות: 2-1 קג` בשר טחון 2 ביצים 2-1 חב` פטרוזיליה 2 פרוסות עבות של חלה מושרות במים וסחוטות בצל גדול קלוף קינמון מלח פלפל שחור שמן לטיגון קמח מצה או פרורי לחם לציפוי הקציצות: קמח 4 ביצים (לפחות) 1 רסק עגבניות קטן מלח לתבשיל: עגבניות בצל תפוחי אדמה חציל ארוך וצר ראש סלרי (עם הגבעולים והעלים) 2 קופ` רסק עגבניות קטנות מלח פלפל קינמון שמן ההכנה: בסיר גדול ורחב מסדרים שכבות של פרוסות ירקות לפי הסדר: בצל, מעל עגבניות, מעל תפוחי אדמה ומעל חציל, בין השכבות ממליחים ומפלפלים מעט. פורסים תפוחי אדמה וחציל לפרוסות בעובי של כ 2-3 סמ` ובכל פרוסה עושים חתך באמצע כמעט עד הסוף שיהיה מעין סנדוויץ שהסוף שלו דבוק, ממליחים את הפרוסות לריכוך. במג`ימיקס שמים את חומרי הקציצות חוץ מהבשר וקמח המצה(פטרוזיליה, בצל, חלה רטובה, ביצים ותבלינים) מעבדים עם להב מתכת עד ליצירת עיסה מוסיפים אותה לבשר ולשים הכל בידיים, במידה והתערובת רטובה מידי מוסיפים מעט קמח מצה או פרורי לחם. לוקחים מעט תערובת בשר ביד ומגלגלים לקציצה עגולה (בגודל כדור פלאפל גדול) ודוחפים אותו באמצע של פרוסת תפוח אדמה, וכך את כל תערובת הבשר לפרוסות הירקות. (ניתן גם לעשות קציצות ללא ירקות, או למלא בפרחי כרובית, תחתית ארטישוק, קישוא עגול, בצל ועגבניה.). מחממים מחבת עמוקה עם שמן. מערבבים טוב את הביצים עם קופ` רסק עגבניות וממליחים. מקמחים את הקציצות, טובלים בתערובת הביצה, מטגנים בשמן חם עד שמשחים למטה והופכים. כשהקציצה מושחמת יפה מסדרים אותן בשכבות על הירקות בסיר כאשר אלו עם תפוחי האדמה בתחתית, מעליהן הקציצות הריקות ולמעלה עם החציל. בסיר קטן מחממים ככוס משמן הטיגון (לא חובה אבל מומלץ) עם 2 קופ` רסק עגבניות מלח פלפל שחור והרבה קינמון (כ 2-3 כפות מינימום) מערבבים טוב ומוסיפים לאט כליטר מים רותחים, שופכים באיטיות את הרוטב על הקציצות ואם צריך מוסיפים מעט מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה הקציצות. מלמעלה מסדרים את גבעולי ראש הסלרי ומפזרים מעט פלפל שחור , מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית (שירתח כל הזמן) כ-3 שעות עד שרוב הנוזלים נספגים. (מומלץ לבשל על פלטה לגז למניעת שריפת התחתית). הולך עם קוסקוס יבש מהסוג הדק, או עם אורז לבן וירקות כבושים טוניסאים. המון עבודה אבל הטעם שווה את הכל.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif צלי בקר ביין אדום

מבוסס על מתכון שראיתי בתכנית של חיים כהן. בדרך כלל אני לא אוהב יין בבישול אבל כאן זה יצא מאד טעים במקור התבשיל עם יין לבן, אני הכנתי עם יין אדום. צלי בקר ביין אדום - bigjack מצרכים: שמן זית 1/2 1 ק"ג צוואר בקר (או שייטל), חתוך לקוביות גדולות מלח ופלפל 2 בצלים, חתוכים לעיגולים 1 בקבוק יין אדום 3 עלי דפנה צרור טימין ואורגנו 2 עגבניות קלופות, ללא הזרעים, קצוצות 1 ק"ג גזר צעיר, קלוף וחתוך לגפרורים אופן ההכנה : מחממים כרבע כוס שמן בסיר ומשחימים את קוביות הבשר בכמה פעמים, בסבלנות. מעבירים את הבשר לצלחת ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. מוסיפים את הבצלים לסיר ומאדים אותם עד שהם שקופים. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים חצי בקבוק יין, מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את עלי דפנה, צרור טימין ואורגנו, מלח ופלפל, היין הנותר והעגבניות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. מטגנים את הגזרים במעט שמן זית במחבת, מוסיפים מעט סוכר ומטגנים עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם לסיר הבשר ומבשלים עוד חצי שעה. מגישים עם סלט מעלי חסות, מתובל במיץ לימון, מלח ופלפל
 

bigjack

New member
../images/Emo15.gif עוף ופרוסות תפוחי אדמה מתובלים בתנור

עוף ופרוסות תפוחי אדמה מתובלים בתנור - bigjack מצרכים: 8 ירכי עוף (רק המשולש ללא הפולקע) או כרעי עוף 1 קג` כנפי עוף ללא השפיץ מחולקות לשתי חתיכות 8 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרוחב לפרוסות בעובי של 1 סמ` 10 שיני שום קלופות חצי כוס שמן תירס או קנולה (אפשר גם שמן זית אבל אני בכוונה רציתי "טעם של פעם") חצי כוס מי ברז 4 כפות גדושות פפריקה מתוקה 1 כף כורכום 2 כפות תערובת תבליני טוסקנה (קניתי ב"לגעת באוכל") 2 כפות תערובת עשבי תיבול לצ`ימיצ`ורי (גם מ"לגעת באוכל") פלפל שחור גרוס מלח למי שאין את תערובות עשבי התיבול יכול להשתמש בכל עשבי התיבול היבשים או הטריים שאהובים עליו. אופן ההכנה: שמים בקערה גדולה את כל המצרכים ומערבבים היטב, אני מכניס את הקערה לשקית ניילון ומהדק את הקצה תוך כדי סיבוב, ואז מנער ו"משקשק" את הקערה עד שהכל מתערבב כמו שצריך. משהים את הקערה מכוסה במקרר לכמה שעות טובות לספיגת הטעמים, מסדרים בתבנית התנור את תפוחי האדמה והשום בתחתית ומעל את חלקי העוף, צולים במצב "גריל" על 200 מעלות למשך 45 דקות, כל 10-12 דקות הופכים עם מלקחיים את חלקי העוף, מוציאים את העוף מהתבנית והופכים בעדינות עם מרית רחבה את פרוסות תפוחי האדמה, מעבירים את התנור למצב "טורבו" וממשיכים לצלות אותם עוד 15-20 דקות עד שהם מתחילים להשחים מלמעלה. המלצה קטנה וחשובה....תעשו לי טובה ובחימום חוזר תשתמשו בתנור או בטוסטר אובן כי המיקרו פשוט הורס את האוכל.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif קדירת אוסובוקו ירקות וניוקי

קדירת אוסובוקו ירקות וניוקי - bigjack מצרכים: 1.5 קג` נתחי אוסובוקו (אני השתמשתי בבשר לבן) 1 קג` כנפי עוף נקיות וחצויות ללא השפיץ (לא חובה.....אני אוהב) 50 גר` שומן כבש חתוך לקוביות קטנות 200 גר` בשר שפונדרה 2 בצל גדול חתוך לרצועות 2 גזר חתוך לקוביות או "גפרורים" 4 קישואים חתוכים לקוביות 6-8 שיני שום קצוצות גס חצי שקית אפונה קפואה (אני משתמש בעדינה) 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות חופן כוסברה קצוצה 2 כפות חוואייג` למרק 1 כף קינמון 1 כף פלפל שחור גרוס או טחון מעט שבבי צ`ילי 1 כף פלפלצ`ומה טריפוליטאית או פפריקה חריפה מלח לפי הטעם מעט שמן זית 1 חבילה ניוקי קפוא או טרי ההכנה: מאדים בסיר גדול שעמיד לתנור בצל, גזר, קישואים, שום ושומן כבש במעט שמן זית, מוסיפים את חלקי הבשר והעוף וממשיכים לבשל כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה והתבלינים ומערבבים טוב, מוסיפים את הכוסברה, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מערבבים ומביאים לרתיחה, מכניסים את הסיר מכוסה לתנור ב-200 מעלות לשעה , מוסיפים את הניוקי ומכסים אותו בנוזלים ומבשלים עוד שעה בתנור, מורידים את הטמפ` ל-120 מעלות ופותחים מעט את המכסה של הסיר, ממשיכים לבשל עוד חצי שעה. מגישים עם אורז לבן.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif תבשיל שקדי עגל ובשרים

תבשיל שקדי עגל ובשרים - bigjack אם מכינים את התבשיל רק עם שקדי עגל (מעדן) ללא הבשר והרגל, זמן הבישול מתקצר ל-30-40 דקות בלבד. מצרכים: 4-5 רגל בקר 0.5 קג` שפונדרה 0.5 קג` שקדי עגל 50 גר` שומן כבש חתוך לקוביות קטנות חצי חבילה לקט ירקות של סנפרוסט 2 בצל גדול חתוך לרצועות 2 קופסאות שעועית לבנה ברוטב שמן זית 3 כפות חוואייג` למרק 1 כפית צ`ילי יבש גרוס ("אשכנזים" יכולים לוותר) 1 כף כורכום מלח פלפל שחור טחון ההכנה: מחממים שמן זית בסיר לחץ. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשרים ומערבבים כ-10 דקות. מוסיפים את הירקות, התבלינים ומערבבים. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד שבשר הרגל רך. מוסיפים את השעועית, ואם חסר מים מוסיפים. מבשלים עוד חצי שעה. מפזרים בהגשה כוסברה קצוצה למעלה ומגישים עם אורז לבן או קוסקוס
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif צלי אוסובוקו ושפונדרה בבירה

מתכון מאד מאד מומלץ צלי אוסובוקו ושפונדרה בבירה - bigjack מצרכים: 2 פרוסות אוסובוקו גדולות 1 קג` שפונדרה חתוך עם העצמות 2 בצל גדול חתוך לפרוסות 6-8 שיני שום קצוצות גס 3-4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים 3-4 גזר חתוך לקוביות גדולות או כוס גזר גמדי קפוא 1 כוס פטריות חתוכות טריות או קפואות 1 כף טימין 1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה 1 כף אורגנו טרי קצוץ 1 כף זעטר טרי קצוץ 2 כפות פפריקה מתוקה 2 כפות רוטב לסטייק של היינץ או רוטב ברביקיו מלח פלפל שחור גרוס שמן זית 2 בקבוקי בירה גולדסטאר או גינס ההכנה: מטגנים את הבצל והשום בסיר רחב ומערבבים עד להזהבה, מוסיפים את נתחי הבשר ומערבבים עד להזהבה, מוסיפים תפוחי אדמה, פטריות, גזר ותבלינים ומערבבים היטב, מוסיפים את הבירה עד לגובה הבשרים והירקות...אם חסר אפשר להוסיף מים, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית כ-3-4 שעות ומידי שעה מערים מעט את הסיר. מגישים עם אורז לבן או פירה.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif שוק טלה בתנור

מומלץ מכל הלב שוק טלה בתנור - bigjack מצרכים: 1 שוק טלה במשקל 3-4 קג` 10-12 שיני שום קלופות וחתוכות לרבעים לאורך 2-3 כפות רוזמרין טרי - יבש 2-3 כפות טימין טרי - יבש 2-3 כפות פלפל 4 עונות גרוס (או פלפל שחור גרוס) מלח גס שמן זית בנדיבות 4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצאים או רבעים 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים 1 ראש שום עם קצוות השיניים חתוכות 2 כפות ריבת משמש חצי כוס מים רותחים אופן ההכנה: בעזרת סכין פרוק דק וחד יוצרים נקבים לעומק השוק ומכניסים לתוכם רבעי שיני שום, מפזרים עשבי תיבול, פלפל גרוס ומלח ומרטיבים טוב בשמן זית, מעסים טוב את הנתח עם שמן הזית והתבלינים משני הצדדים, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכל הלילה, מוציאים מהמקרר ומעבירים לתבנית האפייה, מוסיפים תפוחי אדמה, בצל וראש שום ומערבבים בשמן המתובל של המרינדה, עוטפים את קצה השוק בנייר אלומיניום כדי שלא ילכלך את מסילות ודפנות התנור (ככה גם יותר קל להפוך) מכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות על מצב גריל ל-10 דקות לכל צד, מכסים את כל הנתח בנייר אלומיניום וצולים שעתיים וחצי בטמפ. של 180 מעלות ללא טורבו, מורידים את נייר האפייה ומברישים את השוק בריבת שעורבבה עם המים הרותחים, מעבירים שוב למצב גריל וצולים עוד 10 דקות עד להשחמה טובה. כל חצי שעה מומלץ להבריש את הנתח בנוזלים שבתבנית ולהפוך אותו לצד השני. מומלץ לפרוס לפרוסות דקות עם סכין חד (סכין פילוט מעולה לזה)
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif צלעות טלה בריבת תאנים

צלעות טלה בריבת תאנים על ירקות בתנור - bigjack מצרכים: 1.5 קג` צלעות טלה מחולקות לצלעות בודדות (12-15 יחידות) 5-6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים באורך 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים באורך 1 ראש שום שלם עם הקצה חתוך 4-5 כפות שמן זית 1 כף פפריקה מתוקה חצי כפית פלפל 4 עונות גרוס (או פלפל שחור גרוס) 1 כפית כמון טחון 1 כפית חוואייג` למרק 1 כף עלי טימין טריים 5-6 כפות נדיבות של ריבת תאנים מלח גס אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה ומשהים לשעה במקרר, מעבירים את הירקות לתבנית התנור ומכסים בנייר אלומיניום, צולים 45 דקות על 180 מעלות ואז הופכים בזהירות את הירקות בתבנית, מסדרים את צלעות הטלה מעל הירקות ושופכים את שארית המרינדה מעל הכל, מכסים טוב בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור על 200 מעלות ללא טורבו לשעה, מורידים את נייר האלומיניום ומעבירים את התנור למצב גריל, צולים כ-10 דקות על צד אחד, הופכים וצולים עוד 5 דקות על הצד השני. נשמע אולי ארוך אבל זה ממש כלום עבודה יחסית למעדן שיוצא.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif צוואר כבש ועוף ללא עצמות ממולאים

צוואר כבש ועוף ללא עצמות ממולאים באורז ובשר - bigjack מצרכים: 1 צוואר כבש 1 עוף ללא עצמות 1 בצל גדול קצוץ 6-7 שיני שום קצוצות 4-5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים עבה 2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים 1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים 1 ראש שום שלם עם הקצה העליון חתוך 1 כוס אורז מבושל 10 דקות ומסונן 300 גר` בשר בקר טחון חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה חצי חבילה כוסברה קצוצה חצי חבילה שמיר קצוץ חופן קטן על נענע קצוצים 2 כפות צנובר קלוי על מחבת 2 כפות שברי שקדים לבנים קלויים על מחבת שמן זית 1 כף כמון טחון 2 כפות פפריקה מתוקה 2 כפות סומק 1 כף כורכום 3-4 כפות רכז רימונים או רכז תאנים 1 כפית זעפרן מושרה במעט מים רותחים מלח פלפל שחור גרוס 1 כף עלי טימין חוט ומחט ו-או קיסמי שיניים אופן ההכנה: יוצרים חתך לאורך העצמות של צוואר הכבש ליצירת כיס למילוי, תופרים את פתח הצוואר של העוף ובאיזור הירכיים מקטינים בתפירה את הפתח, מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להשחמה במעט שמן זית, מוסיפים שום ובשר טחון ומערבבים כל הזמן עד לשינוי הצבע של הבשר, מוסיפים את האורז, הצנובר והשקדים, הפטרוזיליה, כוסברה, שמיר ונענע הקצוצים, מתבלים את תערובת המילוי במלח, פלפל שחור גרוס, 1 כף סומק וזעפרן, מערבבים טוב את תערובת המילוי וטועמים לבדוק אם צריך לתקן תיבול, ממלאים את צוואר הכבש ואת העוף ותופרים בסבלנות לסגירת כל הפתחים, אפשר לדחוס את המילוי כי האורז חצי מבושל ולכן כמעט ולא יתפח. מערבבים בקערית שמן זית, 1 כף סומק, 2 כפות פפריקה, 1כף כורכום, רכז תאנים, מלח ופלפל שחור גרוס, מסדרים בתבנית אפייה את תפו`א, בצל, כרובית ושום, מברישים מעט מתערובת התבלינים על הירקות ומפזרים מעליהם את הטימין, מצפים את צוואר הכבש והעוף הממולאים בתערובת התבלינים מכל הכיוונים, מניחים את צוואר הכבש עם השומן למעלה ואת העוף על הירקות בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום, צולים שעה וחצי מכוסה על 200 מעלות ללא טורבו, מורידים את הכיסוי וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה על מצב של גריל עד להשחמת הכבש והעוף.
 
למעלה