ביקור ב-"מקום בסג'רה"

MrCheff

New member
ביקור ב-"מקום בסג'רה"

כתבתי יותר מוקדם השבוע, על המסעדה הזו כדוגמא למסעדה כשרה וטובה. לא הייתי בה כשנה, אבל היום יצא לי לבקר בה שוב. אשתי והקטנטונת שלי, מבלות כבר שבוע וחצי אצל ההורים של אשתי. הם גרים בצפון, כך שאני מבלה די הרבה על קו ת"א-פ"ת-צפון (הם גרים בישוב דתי באזור טבריה). היום הגעתי לבקר והודעתי לאשתי שלכבוד יום ההולדת שלי (שהיה לפני חודש) ויום הנישואים המפשפש ובא (שבועיים וחצי, תודה על האיחולים) אנחנו יוצאים למסעדה. הסבתא תרדים את הילדה. עברו לא מעט חודשים מהפעם האחרונה בה יצאו לבלות בלי הבת שלנו... מקום בסג'רה ממוקמת על כביש 65 מעפולה וצפונה, בכניסה למושב אילניה, לא רחוק מצומת גולני. מול הכניסה למושב שדה אילן. המסעדה בנויה במבנה בין למעלה מ-100 שנה. היא מסעדת בשרים כשרה ואורגנית. המסעדה היא לא סטקייה, אלא מסעדה טובה מאוד ולא זולה. מגישים בה מנות מאוד מיוחדות ובשרים שלא נתקלתי בהם במקום אחר. פתחנו עם מנת פתיחה של חומוס עם בשר ופוקצה. החומוס היה טעים, והוגש עם הרבה בצל מטוגן ובשר. את הארוחה ליווה קנקן של שייק פירות, שרענן אותנו במהלך ההמתנה למנה העיקרית. למנה עיקרית רעייתי לקחה יון ממולא - זו מנה של בשר יונה עם אורז מלא, פירות ישים, צנוברים, שקדים, קשיו ועשבי תיבול. מנה מאוד גדולה. אשתי אהבה אותה מאוד, למרות שהייתה קצת חריפה בשבילה. בשר היונה היה רך ועסיסי ומאוד מאוד טעים, ממש לא כמו טעם של תרנגולת ו/או פרגית, אלא הרבה יותר דומיננטי, והרבה יותר עסיסי וטעים. אני לקחתי אנטריקוט בפאלו 300 גרם מנה של אנטריקוט העשוי מבשר בפאלו, שהוא בשר הרבה יותר עדין מבשר מו-מו רגיל. הסטייק עסיסי מאוד, והיה מתובל מאוד בעדנות... איך אומרים? הטבח נתן לבשר לעשות את שלו ולדבר.. והיה מעולה. אפילו אשתי שאינה מחבבת סטיקים מאוד נהנתה. ליווה את הסטייק תפו"א שבילה ליד הסטייק על הגריל, וספג מהטעמים של הבשר. השירות במקום מעולה. המלצר ותיק ועובד במסעדה לא מעט שנים. הינו במסעדה כמה פעמים בחמש שנים האחרונות והוא תמיד שם... הבחור פשוט מכיר כל מנה ומנה. מכיר את המרכיבים שלה, מה הטבח שם בפנים, עד לרמת התבלינים ועשבי התיבול. יצא לנו 450 ש"ח כולל הטיפ. נכון, לא זול. אבל מצד שני, לקחנו מנות שאין בכל מסעדה. אם היינו לוקחים את הדיל הרגיל שמקובל אצל חברים שלי: סלט מנה ראשונה, סטיק אנטריקוט + סטייק פרגית ושתיה היינו יוצאים ב-150-200 ש"ח פחות. בקיצור, ממליץ לכל חובב בשר. מומלץ להזמין מקום מראש, כי בעונת הקיץ מפוצץ שם בערבים... אנחנו מאוד נהנו
 

MrCheff

New member
תודה. יש שם מיוחדים שחלקם צריך להזמין מראש

כמו פסיונים, בשר צבי, נתח בפאלו ועוד כל מיני דברים. שווה להרים טלפון ולבדוק
 
למעלה