"עוגת" אורז ועוף נוסח אהרוני

bigjack

New member
../images/Emo71.gif "עוגת" אורז ועוף נוסח אהרוני

עוגת אורז ועוף bigjack מצרכים: 5 כרעי עוף מחולקים לפולקע ומשולש (ירך ושוק ) 3 תפוחי אדמה קלופים וחצויים לאורך 5-6 בצלי שאלוט קלופים או בצל סגול קטן קלוף וחצוי 5-6 שיני שום קצוצות גס 3 כוסות אורז ( רצוי לא לשטוף ) 2 כפיות כורכום 1 כף חוואייג` למרק מלח פלפל שחור טחון 1 כף עלי טימין שמן זית נייר אפייה מחבת לטיגון סיר שמתאים לתנור ההכנה: מבשלים את האורז בסיר מלא מים רותחים עם מעט מלח וכפית כורכום 10 דקות, מסננים את האורז ומשאירים בצד, מיבשים את ירכי העוף בנייר סופג ומטגנים במחבת עד להזהבה יפה משני הצדדים, ועכשיו מגיע הפטנט שהוא הנייר אפייה (פשוט בתגובות שאלו מה הפטנט אז אני מדגיש) מסדרים את נייר האפיה בתחתית הסיר ומצמידים את השאריות לדפנות, (וזה היה הפטנט!!) שופכים שמן זית על התחתית שיכסה טוב בגובה של 2-3 מ"מ ( בלי להתקמצן ), מסדרים את תפוחי האדמה עם הצד השטוח כלפי מעלה ובין הרווחים מסדרים את בצלי השאלוט, מפזרים מעט מהתבלינים על תפוחי האדמה ושמים את הסיר על אש גבוהה ל-5 דקות, מסדרים מעל תפוחי האדמה חצי מכמות האורז ומהדקים היטב, מעל האורז מסדרים את חלקי העוף המטוגנים והשום, ומפזרים את שארית התבלינים, מעל העוף מסדרים שכבה נוספת שלה שארית האורז ושוב מהדקים היטב. מוסיפים לסיר חצי כוס מים ומכסים עם מגבת מתחת למיכסה, מבשלים 45 דקות על להבה בינונית עם מטקה לגז מתחת לסיר, מעבירים את הסיר לתנור לשעה בחום של 180 מעלות מכוסה ללא המגבת כמובן, ( אפשר במקום שלב התנור להעביר עם המטקה ללהבה קטנה לשעה ) להגשה מניחים צלחת רחבה ( אפשר גם מגש ) ובזהירות הופכים ביחד את הסיר והמגש, מרימים בזהירות את הסיר ההפוך מהמגש ומורידים את נייר האפייה. מגישים לשולחן עם המגש ומקבלים את המחמאות שמגיעות לכם.
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gif קובנה של אלונה

אמנם לא בשרי אבל בהחלט שווה. קובנה של אלונה - AL55 מצרכים: 1 קג` קמח לבן 2 כפות מלח חצי כוס סוכר 2 כפות שמרים יבשים כ-3 כוסות מים פושרים לפתיחה:1 מרגרינה רכה ההכנה: להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה ולערבל עד שכל החומרים מתאחדים. הבצק צריך להיות רך. ולא נוזלי. במידת הצורך להוסיף קמח. להתפיח מכוסה עד להכפלת נפח. לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק ל-2, לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד, למרוח חצי מהמרגרינה ולגלגל לרולדה מהצד הצר יותר. לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ` ולחתוך, יוצא כמו עוגת שושנים. לסדר בסיר אחד ליד השני ולהמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר. להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 מהסיר. לאפות בתנור חם מאוד ( 220 מעלות ) כחצי שעה. [אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד] (* הערה במקור של אלונה ) בשעות הערב המאוחרות להכניס לתנור על 100 מעלות עד למחרת. יוצאת קובנה מעניינת בצורתה. כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין. מומלץ לאכול עם עגבניות מגורדות, סחוג, חילבה וביצים קשות
 

naty10

New member
בערב חג שני לפני שבוע

היה לי זמן פנוי ואמרתי נלך על מקלובה לפי הראש.על ניתחי העוף הוספתי בשר כבש וזו אחת הטעויות שלי למה .כי אחרי 4 שעות על האש עם פרודוקטים טובים כמו אורז בסמטי וחיטה כולל ירקות שורש וכו" יצא לי סמטוחה מקלובה די דביקה ושומנית התחתית היתה קריספית אך התוכן בפנים איבד מהמרקם שציפיתי לאחר עיון בבלוג הבנתי את הטעות ובזמן הקרוב נעשה אחד חדש היות ואתה לא רשום על הפטנט אנסנ לעשות אחד על אחד כפי שהכנת בכל מקרה הארת את עיני ולך איליה קצת מאמץ וגם את יכולה. שבת שלום
 

bigjack

New member
יאללה שיהיה בהצלחה עם המקלובה שלי.

אני בטוח שלא רשום על הפטנט הזה שבטח רץ אצל הבדוואים כבר מאות שנים
אני רק שידרגתי מעט והתאמתי לטעם שלי.
 

אליה ל

New member
"כאילו מה"? בטח שאני יכולה ../images/Emo140.gif

רק שצריך להתכונן להכין את זה מראש. בכל מקרה, כרגע אצלי על האש מרק שעועית עם זנב שור במקום עם סתם בשר רגיל. כשהייתי ילדה אמא שלי הייתה מוסיפה לנו למרק השעועית גם אטריות דקות וזה מה שאני הולכת להכין לנו להיום וגם למחר
 
למעלה