לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
90639,063 עוקבים אודות עסקים

פורום קרניבורים - תאוות בשרים

ברוכים הבאים לבית של ה"קרניבורים" בתפוז.

פורום זה הוא המקום לאוהבי הבשר מכל הסוגים.
לא בכדי ניבחר השם, עבורנו אהבת הבשר היא ראשונית, בסיסית, חייתית כמעט.
קרניבורים = טורפי על בקיצור אוכלים כל מה שלא אוכל אותנו קודם
בעבר הרחוק הצייד סיפק לאדם – הטורף העליון את רוב צרכיו:
מזון, ביגוד, מסתור מאיתני הטבע כשלא הייתה מערה בסביבה וכ"ו.
בפורום זה אנו רוצים להביע ולחלוק את אהבתנו לבשר במתכונים, מאמרים ובכל פעילות וירטואלית
ומחוץ לורטואליה, שתהיה מקום מפגש לכל אוהבי הבשר באשר הם.

מקום בו אנשים ימצאו קרקע פורייה לספר, ללמד וללמוד האחד מהשני איך ומה מקום בו נרגיש כי יש עוד כמונוטורפים גאים שכמונו.
כל שנותר הוא לדסקס ולשתף במתכונים ותמונות של מאכלים ותבשילים עם בשר. מתבשילי סבתא ועד בישול גורמה.
טיפים, רעיונות ושיטות מיוחדות יתקבלו בשמחה. סדנאות מצולמות בשלבים יכנסו למאמרים,
וכך גם שרשורי נושא ומתכונים חדשים.
כמובן שיהיה מקום גם למיסביבים של הבשר תוספות ואלכוהול שתמיד תמיד הולך טוב עם הבשר, אך העיקר והבסיס
יהיה הבשר על האש, בקדרה, במחבת, במעשנת בכל דרך ובכל צורה כל חידוש, כל שבב מידע יתקבל בברכה ובאהבה.
 

למען הנוחות של כולם השתדלו לשרשר תגובות להודעה המקורית בכדי שלא להעמיס על העמוד הראשון
ולמנוע דחיקת הודעות אחרות למטה. חל איסור על פרסום בפורום - רוצים פנו אלינו ואנו מבטיחים תגובה

גם על מסירת מספרי טלפון שלכם או של אחרים חל איסור מתוך דאגה לשלום הגולשים ולמטרה זו יש את המסרים האישים.

נבקש לא להיגרר למריבות מכל סוג שהוא מעל דפי הפורום ובמידה ומישהו פגע או העליב להסב את תשומת ליבינו לכך במסר והעניין יטופל.
 
הפורום אינו המקום למריבות בנושא בעלי החיים ורווחתם. כל הודעה בנושא תימחק לעומת זאת אם רוצים להדיין על הנושא בנועם ....אין בעיה, כול עוד הדיון אינו עושה שימוש בסופרלטיבים כגון השואה לדתות מסויימות
השוואה לעמים מסויימים או לזעוועה כמו השואה והמקורבים אליה ....
 
נבקש להשתמש בפורום בשפה נאותה ובנימוס אחד כלפי השני. המטרה היא לשמור על אוירה חברית וכיפית. מקווה שכולנו נהנה ביחד.
 
אנו כמנהלים שומרים לעצמנו את הזכות ....להטוות את הדרך של הפורום תוך כדי שיתוף עימכם
מצד שני החלטות ניהוליות כגון מה להשאיר ומה למחוק יתבצעו עלידינו ולא תמיד תוך כדי התחשבות
וזאת מתוך הכרות האינטרנט וחלק מהגולשים בו העושים בו שימוש לרעה
 
רעיונות הצעות יעול ובכלל שותפות לבנייה של משהו מיוחד יתקבלו בברכה
 
ועכשיו ...לנעוץ שיניים .....

  
 
א פרח ....ומאסטר סתיו .

אודות הפורום קרניבורים - תאוות בשרים

ברוכים הבאים לבית של ה"קרניבורים" בתפוז.

פורום זה הוא המקום לאוהבי הבשר מכל הסוגים.
לא בכדי ניבחר השם, עבורנו אהבת הבשר היא ראשונית, בסיסית, חייתית כמעט.
קרניבורים = טורפי על בקיצור אוכלים כל מה שלא אוכל אותנו קודם
בעבר הרחוק הצייד סיפק לאדם – הטורף העליון את רוב צרכיו:
מזון, ביגוד, מסתור מאיתני הטבע כשלא הייתה מערה בסביבה וכ"ו.
בפורום זה אנו רוצים להביע ולחלוק את אהבתנו לבשר במתכונים, מאמרים ובכל פעילות וירטואלית
ומחוץ לורטואליה, שתהיה מקום מפגש לכל אוהבי הבשר באשר הם.

מקום בו אנשים ימצאו קרקע פורייה לספר, ללמד וללמוד האחד מהשני איך ומה מקום בו נרגיש כי יש עוד כמונוטורפים גאים שכמונו.
כל שנותר הוא לדסקס ולשתף במתכונים ותמונות של מאכלים ותבשילים עם בשר. מתבשילי סבתא ועד בישול גורמה.
טיפים, רעיונות ושיטות מיוחדות יתקבלו בשמחה. סדנאות מצולמות בשלבים יכנסו למאמרים,
וכך גם שרשורי נושא ומתכונים חדשים.
כמובן שיהיה מקום גם למיסביבים של הבשר תוספות ואלכוהול שתמיד תמיד הולך טוב עם הבשר, אך העיקר והבסיס
יהיה הבשר על האש, בקדרה, במחבת, במעשנת בכל דרך ובכל צורה כל חידוש, כל שבב מידע יתקבל בברכה ובאהבה.
 

למען הנוחות של כולם השתדלו לשרשר תגובות להודעה המקורית בכדי שלא להעמיס על העמוד הראשון
ולמנוע דחיקת הודעות אחרות למטה. חל איסור על פרסום בפורום - רוצים פנו אלינו ואנו מבטיחים תגובה

גם על מסירת מספרי טלפון שלכם או של אחרים חל איסור מתוך דאגה לשלום הגולשים ולמטרה זו יש את המסרים האישים.

נבקש לא להיגרר למריבות מכל סוג שהוא מעל דפי הפורום ובמידה ומישהו פגע או העליב להסב את תשומת ליבינו לכך במסר והעניין יטופל.
 
הפורום אינו המקום למריבות בנושא בעלי החיים ורווחתם. כל הודעה בנושא תימחק לעומת זאת אם רוצים להדיין על הנושא בנועם ....אין בעיה, כול עוד הדיון אינו עושה שימוש בסופרלטיבים כגון השואה לדתות מסויימות
השוואה לעמים מסויימים או לזעוועה כמו השואה והמקורבים אליה ....
 
נבקש להשתמש בפורום בשפה נאותה ובנימוס אחד כלפי השני. המטרה היא לשמור על אוירה חברית וכיפית. מקווה שכולנו נהנה ביחד.
 
אנו כמנהלים שומרים לעצמנו את הזכות ....להטוות את הדרך של הפורום תוך כדי שיתוף עימכם
מצד שני החלטות ניהוליות כגון מה להשאיר ומה למחוק יתבצעו עלידינו ולא תמיד תוך כדי התחשבות
וזאת מתוך הכרות האינטרנט וחלק מהגולשים בו העושים בו שימוש לרעה
 
רעיונות הצעות יעול ובכלל שותפות לבנייה של משהו מיוחד יתקבלו בברכה
 
ועכשיו ...לנעוץ שיניים .....

  
 
א פרח ....ומאסטר סתיו .
x
הודעה מהנהלת הפורום
בלוגרים יקרים - אתם מוזמנים לפרסם את רשומותיכם בפורום בצירוף קישור, אנא לא לפרסם קישור בלבד.
 
  
המשך >>

לצפיה ב-'התאמת יין לבשר'
התאמת יין לבשר
<< ההודעה הנוכחית
03/09/2008 | 19:27
14
174
התאמת יין לאוכל הינה נושא רחב ביותר והאמירה, שיין לבן מתאים לדגים ויין אדום לבשר, נכונה ומתאימה מבחינת אופי הטעמים. לאכילת בשר מתאים יין אדום, משום שהיין האדום עשיר יותר בטעמים מהלבן, ויכול להתאים לעוצמת הטעמים של הבשר.

ישנם שני כללים בסיסיים בהתאמת היין למנה: האחד הוא של צבע, והשני הוא של כובד ומרקם. כלל הצבע קובע בפשטות שצבע היין הוא כצבע המנה. כך, למשל, בשר לבן מתאים ליין לבן ובשר אדום מתאים ליין אדום. לפי הכלל השני, ככל שהמנה כבדה ועשירה, כך גם היין צריך להיות חזק ועוצמתי. היין הלבן, לדוגמה, הוא יין פחות חזק, ולכן הוא מתאים למנות קלות כמו דגים, עוף וירקות מאודים, בעוד היינות האדומים, החזקים יותר, מתאימים לבשר כבש או בשר בקר המתעדנים בנוכחות היינות.

הצבע:
צבע היין נע בין אדום-ורדרד ועד סגול עמוק. יין אדום מיוצר מענבים שקליפתם שחורה. צבע הקליפה הוא זה שאחראי על צבע היין. את היינות האדומים אפשר לחלק לשלושה צבעים:
הירוקים   – מורכבים בדר"כ מניחוחות כמו פלפל, אקליפטוס, מנטה ופירות לבנים.
האדומים  – מורכבים מפירות אדומים כמו דובדבנים, תותים, שזיפים וכו'.
השחורים – מורכבים מפירות כמו דומדמניות, אוכמניות, וכו'.

זני הענבים האדומים העיקריים:
קברנה סוביניון - האציל מבין הזנים של ענבי היין. מוצאו מבורדו שבצרפת, מאפיינו העיקרי הוא אריכות ימים. יש לו טעם עז ואופייני וגוף מלא. בעיני רבים, זהו מלך הזנים האדומים.

מרלו - גם הוא זן אציל מפורסם, אך בעל אופי "רך" יותר מהקברנה סוביניון. משתמשים בו לייצור יין זני או כתוספת לקברנה סוביניון, כדי לרכך את טעמו.

פינו נואר - זן המשמש בעיקר לייצור שמפניה, אך משמש גם לייצור יינות יבשים, בעיקר בחבל בורגון שבצרפת. זהו זן רגיש וקשה מאוד לגידול.

פטיט סירה - ענבים המשמשים לייצור יין אדום יבש וקל לשתייה, בעלי גוון ארגמני עז.

סירה (שיראז) - זן עתיק שמוצאו ככל הנראה בפרס. נפוץ בעמק הרון בצרפת ובאוסטרליה. מפיקים ממנו יינות בעלי טעם עז ורמת טאנינים גבוהה.

זינפנדל – יין פירותי ואלגנטי ממוצא אמריקאי, שדיי זהה לזן הפרימיטיבו שמוצאו באיטליה.

אז איך שותים:
- יין אדום כדאי לקרר חצי שעה טרם ההגשה ולהגישו בטמפ' של כ- 17 מעלות.
- בקבוק יין שנפתח יש לאחסן בעמידה ובקירור.
- יין ששהה במקרר מומלץ למזוג כמה דקות לפני השתייה על מנת שטמפ' היין תעלה.
- בקבוק יין יש לאחסן בשכיבה במקום קריר ואפל. אחסון בעמידה עלול לגרום לפקק השעם להתייבש, להקשות על החליצה ולפגוע באיכות היין ולקצר את חייו.
- אם גובה היין בבקבוק נמוך ביותר משלושה ס"מ מצוואר הבקבוק, מומלץ שלא לרכוש אותו.

לדברי יוסי בן אודיס, איש סומלייה ומדריך יין בכיר ובעל מסעדת הביסטרו ויין "הטרקלין" בת"א, "כדי להתאים יין לארוחה צריך להכיר את טעמן של המנות המוזמנות עוד בטרם הגעתן לשולחן, את הטעם של כל היינות בתפריט היין, וגם אז לא בטוח שנצליח לעבור את המשימה של התאמת היין.

אז כיוון שאדם, גם אם הוא חובב יין מושבע, לא יכול לדעת את טעמן של כל המנות והיינות מראש, יוסי ממליץ על השיטה של ההעדפה האישית שמילת המפתח בה היא - לנסות. לנסות לגוון, לנסות לחדש, לנסות ולגלות מה השיטה המתאימה לכם ואולי בכלל תפתחו שיטה משלכם - כי חוץ מכם אף אחד לא ידע מה אתם אוהבים. עפ"י יוסי, היינות המתאימים לסטייקים בגריל הם בעיקר מהסוגים הבאים: קברנה, מרלו, בורדו ופינו נואר בוגר.

ולמרות כל הכללים זכרו, לא בכל מצב חייבים לשתות יין, יש פעמים שהכי טוב ללגום כוס בירה או מים...

קרניבורים - תאוות בשרים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'לא אוהב יין!!!:'
לא אוהב יין!!!:
03/09/2008 | 21:42
7
9
יש חוקים להתאמת וויסקי לאוכל?

או גם פה מישתמשים בשיטה המדעית: השיטה של ההעדפה
האישית שמילת המפתח בה היא - לנסות. לנסות לגוון, לנסות לחדש,
לנסות ולגלות מה השיטה המתאימה לכם ואולי בכלל תפתחו שיטה
משלכם - כי חוץ מכם אף אחד לא ידע מה אתם אוהבים.



פרפר

א.ש.<סקרן ולא חושב הרבה על תרבות הערצת היין במיוחד אחריי שליש בקבוק וויסקי>(ניראה אותכם מציירים את זה)
קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'תקרא את האותיות הקטנות '
תקרא את האותיות הקטנות
03/09/2008 | 23:02
4
"יש פעמים שהכי טוב ללגום כוס בירה "
קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'צודק !!!!'
צודק !!!!
04/09/2008 | 17:01
4
2

עארק זחלאווי שולטתתתת!!!1
קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'איכס!'
איכס!
04/09/2008 | 17:33
2
2
לצפיה ב-'בשושו'
בשושו
05/09/2008 | 08:50
1
1

הליקרים שלך הרבה יותר מוצלחים

קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'אפשר גם וגם'
אפשר גם וגם
07/09/2008 | 12:19
אני עכשיו יותר בליקר דובדבנים.
קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'צודק!'
צודק!
07/09/2008 | 12:14
יין, בירה וכד' זה איכס (רק על אוכל אסור להגיד איכס)
ויסקי תמיד מתאים כאפרטיף כמלווה וכדג'סטיף.

ואפשר גם מרטיני (במיוחד להעביר האנגאובר בבוקר)
קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'כבוד ....על המאמר '
כבוד ....על המאמר
03/09/2008 | 22:30
1
לצפיה ב-'יש הרבה קישלאות'
יש הרבה קישלאות
03/09/2008 | 22:49
2
1
אין הנחתום  מעיד על  עיסתו .אך  תחום  היין  מוכר וקרוב אלי  במרחק  נגיעה. אלה  מאי. ישנם  אנשים  המכירים  את  בקבוקי  היין  דרך  המדף  בסופר. ישנם  אנשים  המחפשים  את  תוית  היין  הזול מה  שנקרא  בציבור "מחיר  עממי"
ישנם  כאלה  היודעים  מה לשתות  כיצד ומה  מתאים  אך  הדבר החשוב  ביותר  בקרב  פרשני  ואו  מביני  היין  למינהם הוא הסתמכות  על  החושים  אנו  מפעילים בשתית  העין  את  כל  החושים הריח  העין הטעם שמיעה [הצליל בכוסות] ועוד חוש  בשביל  הקוריוז למה  משיקים  כוס אל  כוס לחיים? בכדי  שגם  נאזין. ולא  בכדי  אני  כותב את  זה  אני  גם  טועם ואחת לשבוע אני  נפגש בפרלמנט שבו ישנם  ייננים  מכובדים  אנשי  מקצוע ואנשי  אקדמיה
גם בנסיעותי לחול בביקורים  ביקבים  בועידות  שונות וארגון  היין  העולמי  כל  הקלישאות  נשברו
האדם  שותה את  מה שמוצא חן  בעניו  בלשונו  ובמראה  המלצרית  החמודה  במסעדה יכולה להציע את כל בקבוקי היין  ואשתו אבל המבין אם הוא בענין יזמין  מה שהוא רוצה
.אחרית  דברי  בנושא הצריכה לנפש בישראל בנושא  ינות היא  משהו  כמו 7 ליטר  בשנה לאדם
הוויסקי וודקה ודומיהם  קצת יותר.
מה בריא וטוב יותר ישפוט כל אדם לגרונו.
קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'למה משיקים כוס אל כוס לחיים?'
למה משיקים כוס אל כוס לחיים?
03/09/2008 | 23:05
1
163
מצטרף לדעתך בכל האמור...
רק לגבי שאלתך, למה משיקים כוס אל כוס לחיים ?, תיקון קל או הסבר קל למנהג הזה...

בימי עבר, במיוחד בתקופת עבר רחוקות, כגון ימי ההביניים, אז שררה חשדנות ואי אימון גדולים בין היריבים, היה חשש גדול מניסיונות הרעלה לצורך חיסול חשבונות או יריבים.

ולכן, במהלך פגישות של מו"מ ושאר "חגיגות", בהן נהגו לשתות יין, היו מקישים כוס בכוס בחוזקה כך, שהיין היה ניתז מכוס לכוס
ובכך היו מבטיחים, שאין רעל באחד מהכוסות... או, שע"י כך לא תיהיה כוונה למישהו לנסות ולהרעיל באמצעות היין...

קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'יש שתי אפשרויות'
יש שתי אפשרויות
04/09/2008 | 14:12
3
הראשונה  אם  זה לא כוס של  רידל  היא  תתנפץ
השניה  אם  תתיז עוד יתבעו אותך  לדין  על  גרימת  נזק  כתם  של יין  טוב לא יורד  בכביסה  רגילה....
קרניבורים - תאוות בשרים >>
לצפיה ב-'קיבלנו את המשבצת המרכזית בעמוד הבית '
קיבלנו את המשבצת המרכזית בעמוד הבית
05/09/2008 | 17:15
1

הודעות אחרונות

18:15 | 09.09.15 h280
15:37 | 03.11.12 אורחים בפורום
21:56 | 04.09.12 אורחים בפורום
23:00 | 05.07.12 אורחים בפורום
11:22 | 22.12.10 Polina EA
22:51 | 20.12.10 TheSnowQueen
10:08 | 17.12.10 gamila11
19:09 | 16.12.10 שובי דובי בה
08:49 | 15.12.10 dror2311

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ