לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1048110,481 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'תפריט טעים לשבועות'
תפריט טעים לשבועות
<< ההודעה הנוכחית
19/05/2020 | 22:18
49

בייגל ירושלמי
1/2 3 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר דמררה
כף גדושה שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
כפית מלח
1 חלמון
2 כפות שמן זית
מילוי:
3 כרישה חצויים לאורך ופרוסים דק
2 כפות שמן
מלח, טימין
1 חב ' גבינת ריקוטה
שומשום מעורב במעט מלח
שמים את חומרי הבצק בקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד
מניחים לתפיחה, אפשר להתפיח לילה במקרר.
בינתיים מכינים את המילוי:
מטגנים את הכרישה בשמן, להזהבה קלה ביותר
מתבלים במלח ובמעט טימין.
מניחים להתקרר.
מערבבים עם גבינת הריקוטה, מתקנים תיבול.
מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים
מרדדים כל חלק

מניחים במרכז שורה מהמילוי, מכסים בבצק מגלגלים לגלילה, בעזרת מברשת
מרטיבים את הגלילה במים ומגלגלים בשומשום


ניתן לקלוע ללחמניה או לחבר 3 גלילות לצמה.



מניחים להתפחה נוספת
אופים בחום 180 מעלות עד שהלחמניות משחימות, כ- 30 דקות.


את הלחמניות הגשתי עם ממרח פלפלים קלויים, סלט עגבניות, סלט ירוק


לעיקרית
פילה דג - מוסר עם עגבניות שרי

רכיבים:

6 פילה דג מוסר(זהו דג גדול אני חוצה את הפילטים לשניים או שלוש)
תערובת קמח+קורנפלור מעורבת במלח

רוטב:

כף שום כתוש
2 -3 כפות שמן זית
20 עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
1/4 כוס מים
מלח,פלפל שחור
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקיקות

אופן ההכנה:

שוטפים ומנגבים את פילה הדג
טובלים בתערובת הקמחים
מטגנים
קודם העור למעלה.

ממשיכים בהכנת הרוטב:
מזהיבים קלות את השום
מוסיפים את העגבניות החצויות ומאדים על אש נמוכה
מוסיפים את היין וממשיכים לאדות כדי שהעגבניות יתרככו
מתבלים, מוסיפים את המים
אנחנו לא רוצים להשאר בלי נוזלים
מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת פיסות הדג המטוגנות
מערבבים בזהירות כך שנתחי הדג יצופו ברוטב
2 דקות ומכבים את האש.



פחזניות קונפי פלפלים ובזיליקום
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
1/3 כוס שמן
לבשל על אש קטנטנה עד שהפלפלים מתרככים
לשים בסיר:
 1 כוס מים
 כפית מלח
כפית סוכר
הפלפלים עם השמן
להביא לרתיחה
להוסיף: 1 כוס קמח+כפית אבקת אפיה
לערבב במהירות עד שהבצק ניתק מדפנות הסיר
לכבות את הלהבה ולהניח להתקרר.
4 ביצים להוסיף אחת אחת תוך עירבוב
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות, לערבב לתוך הצק
להכניס לשקית זילוף ולזלף 15 פחזניות





לאפות בחום 200 מעלות 15 דקות ועוד 25 דקות בחום 170 מעלות


ניוקי ברוטב קארי ירוק בטטה ופטריות

בניוקי אני מקצרת וקונה ניוקי מוכנים
משקיעה ברוטב טעים

את הניוקי מבשלים לפי ההוראות במים מומלחים קלות ומסננים
ואז ישר לרוטב
אז הרוטב צריך להיות מוכן קודם.

רוטב:

כף שום כתוש
1 בטטה קטנה מגוררת גס
8 פטריות פרוסות
1 קופסת קרם קוקוס
1/2 כוס רוטב קארי ירוק
2-3 כפות סויה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מזהיבים קלות את השום בטיפה שמן
מוסיפים את הבטטה הפטריות ומאדים על אש קטנה כ- 10 דקות
מוסיפים את הקרם קוקוס והקארי ומתבלים עם הסויה
מבשלים עד שהירקות מתרככים והרוטב מצטמצם קמעה
מוסיפים את הניוקי ומערבבים בזהירות
מבשלים עוד 2-3 דקות
כדי שהניוקי יספחו את טעמי הרוטב.




לקינוח בחרתי להגיש טארט שוקולד לעצלנים
אבל משוקולד לבן ופירות יער 
 
 
              
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

13:09 | 27.05.20 חנהפ
22:18 | 19.05.20 חנהפ
16:48 | 17.05.20 אילנית12
06:39 | 06.05.20 נמושקה1
07:45 | 05.05.20 נמושקה1
09:49 | 26.04.20 נמושקה1
10:41 | 15.04.20 אורחים בפורום
16:34 | 14.04.20 סביון1
03:39 | 12.04.20 דר יוסי גולד
09:02 | 10.04.20 נמושקה1
17:02 | 05.04.20 אורחים בפורום
13:10 | 01.04.20 פיקוס123

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ