קצת מתכונים לפורים

נמושקה1

New member
קצת מתכונים לפורים


ממה שאני מכינה שנים למשלוח מנות.
לא מרבה לתת מתוקים נותנת סמבוסק, פיתות ביתיות, סלטים,שומשומיות שאני מכינה,ביגלה ירושלמי משודרג,וכל מי שמקבל נהנה ונהנה יותר מהמשלוחים המתוקים שהכל מתערבב ונדבק.
מאחלת לכולם פורים שמייחה ואל תשכחו שפסח מתקרב

טובה

 

נמושקה1

New member
שומשומיות להיט

מה צריך :
כוס זכוכית עם ידית שומשום לא קלוי.
1 כף סוכר
1 כף דבש
אפשר לשים חצי מהכמות גרעיני חמניה קלויים.או רק להוסיף כוס או שתיים גרעיני חמניה והשאר שומשום לשיקולכם. כמובן שנתתי לכם כמות קטנה,ואתם תכפילו.,או תשלשו. ולא לא טעיתי בכמות של הסוכר והדבש. לכל כוס שומשום כף דבש וכף סוכר.
הכלים הנחוצים :
לוח עץ גדול משומן ,או מגש אלומיניום גדול ושטוח ,או על שיש שלא מתבקע. זהירות משיש קיסר מהחום של השומשום הוא יכול להסדק
סיר רחב ולא גבוה (נוח לערבב את השומשום ולשפוך למגש אחרי ההכנה )
מערוך משומן היטב בשמן
סכין לא משונן מרוח בשמן כדי לגרד את השומשום מהסיר.
אופן ההכנה : לא לשכוח לא עונים לטלפונים שניה אחת עוזבים את השומשום הוא נשרף וטעמו מר חבל...
קודם כל אתם מכינים משטח משומן ומערוך משומן.
בסיר השטוח לשים את הסוכר והדבש על להבה נמוכה. לערבב היטב עד שהסוכר נמס והכל מבעבע.
להוסיף את השומשום ולערבב היטב לשטח את השומשום בסיר להמשיך לבשל 2-3 דקות ולערבב היטב .
כל תהליך ההשחמה של השומשום לוקח בערך 10 דקות בזמן הזה אתם לא עוזבים את השומשום כל הזמן לערבב.עד קבלת גוון שחום (כמו בתמונה.)
כשהשומשום מוכן כבו להבה ושפכו בזהירות את השומשום על המגש המשומן. גרדו את שאריות השומשום עם הסכין.
התחילו לרדד את השומשום לעובי הרצוי לכם ולישר את השוליים.
זהירות על הידיים השומשום רותח וכל נגיעה בו אששששש.
סיימתם לרדד המתינו כ4-5 דקות והתחילו לחתוך לצורה הרצויה לכם מרובעים מעוינים.
המתינו שוב 5 דקות ושברו את השומשום במקום החיתוך.
הניחו לקירור טוב.
לאחסן בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
בהצלחה
נשאר פשוט לנשנש
רגע רגע אחד אחדדד [;)]
הכל שלכם [:p] [:p]
.
טובה

מתכון מנצח וטעים לא נדבק לשיניים ולא צריך פטיש ואיזמל לנגוס בהם פשוט מתמוססים בפה.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2387788[/URL]

כדאי להכנס לבלוג יש שם תמונות להמחשה.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2387788[/URL]

 

נמושקה1

New member
סמבוסק

מי שלא מכין מפסיד אפשר למלא בכל מלית שתרצו אנחנו נוהגים למלא בחומוס.
ההכנה ארוכה ומתישה אבל מהה? התוצאה שווה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2490907[/URL]
החומרים לבצק :
1 "ק קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים.
1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.
2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )
להכנת המילוי:
חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר
5 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
כמון
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים
ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.
הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.
לקצוץ את הבצל
לשים במחבת שמן ולטגן את הבצל.
להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)
להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.
לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.
לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.
לערבב היטב את הבצל בחומוס.
להכנה:
יש שתי דרכים
1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.
הדרך השניה:
לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה
לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.
להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי.
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה
לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.
הערות:
לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.
הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז
תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...
ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.
הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.
בהצלחה

טובה
פורים שמייחה


 

נמושקה1

New member
טרפלסטחינה ושוקולד

ממכר וטעים וגם קצת בריא

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5296482[/URL]
להפשיל שרוולים מתחילים [smiley] .......
200 גרם שוקולד מריר עם שיברי אגוזים/שקדים/ כל שוקולד אחר איכותי מריר או חלבי 60% מוצקי קקאו
200 גרם טחינה גולמית
100 גרם א' סוכר רצוי חום אם אין אז גם לבן עובד
רבע כוס ליקר דובדבנים (לא חובה )
כוס דובדבנים טריים מגולענים {כמות שתספיק לטרפלס } לא חובה אפשר גם אגוז כל שהוא.
אופן ההכנה:
לשים בקערת פירקס (שמתאימה למיקרו ) קוביות שוקולד שבור לחתיכות להוסיף את א' הסוכר ולערבב.
להכניס למיקרוגל ולהמיס בפולסים של 20 שניות {זהירות לא לשרוף את השוקולד} וכל פעם לערבב מחדש.אפשר גם בבן מארי.
להוציא מהמיקרוגל ולערבב היטב.
להוסיף את הטחינה ולערבב עד איחוד הטחינה והשוקולד
להוסיף את הליקר ולערבב. לצנן על השיש.
להכין תבניות סיליקון עם צורות / תבניות להכנת קרחונים או אפילו כל מגש שאפשר לחתוך את הטרפלס.
ליצוק לתבנית מעט מהתערובת להכניס דובדבן מגורען או אגוז ולכסות עם התערובת
להכניס להקפאה ללילה
למוחורת בלחיצה על תחתית התבנית הם נשלפים בציקקק. בלי הרבה מאמץ [wink]
לטבול כל טרפלס בקקאו / א' סוכר/ קוקוס
ולהחזיר למקפיא בקופסה סגורה
להגשה מהמקפיא ישר לצלחת ולזלולללל אם לא תלמדו ל את הפה צפויה לטרפלס הזה סכנת הכחדה [cheeky] [cheeky] [cheeky] ראו [heart]
בטוח שתהנו [wink]
נשמר במקפיא לעדי עד { עד לבליעה כמובן }
טובה
אגב אפשר לוותר על הסוכר גם. יוצא טעיםםם

 

נמושקה1

New member
פיתות נפתחות

תוכלו למלא מה שאתם אוהבים
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2376911[/URL]
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.
חצי ליטר מים מהברז
שומשום לטבילת הכדורים.
אופן ההכנה:
לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.
להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.
להכין צלוחית מלאה בשומשום.
לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום
ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.
להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.
לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.
להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה
כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.
בחורף צריך יותר זמן התפחה.
להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.
להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.
לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.
להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.
לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.
ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.
להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.
הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)
להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.
יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר
ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.
גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.
מה נשאר לכם לעשות...
להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן... [;)]
בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר
ההצלחה מובטחת.

טובה

 

נמושקה1

New member
לסעודה עוף בוודקה

בפורים צריך להשתכר עד דלא ידע חח זאת ההזדמנות שלכם לשתות וודקה ומיץ אשכוליות
כי זה טעים.
וגם העוף בוודקה טעים ועליו נאמר " אם שותים כן נוהגים
"

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2349616[/URL]
4 חזה עוף בינוניים עם עצם

3 לימונים פרוסים דק
חופן שמיר קצוץ דק
3 כפות סוכר חום
4 שיני שום פרוס
מלח גס
2 כפות שמן
פלפל לבן
4 כפות וודקה

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את השמיר, הסוכר, המלח, הפלפל, השמן והוודקה.
2. טובלים היטב את העופות משני הצדדים.
3. שמים במגש שטוח או במגש בעל שוליים נמוכים.
4. מכסים בפרוסות הלימון וגם מתחתיו.
5. משאירים שעתיים לפחות לספיגת טעמים.
6 .מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים לתנור לרבע שעה. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף
בערך עוד כ-40 דקות או לבדוק עם סכין אם החזה אפוי. ( חותכים חריץ עד העצם ובודקים אם השתנה צבעו של העוף מוורוד ללבן )
מוציאים מהתנור עושים חתכים בעוף ומגישים.
בטוחה שתהנו

טובה

 

נמושקה1

New member
ביגלה ירושלמי משודרג וטעים

בזכות מיץ תפוחים הפיגלה הופך לטעים במיוחד
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2416474[/URL]

מה צריך :
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מיץ תפוחים טבעי /או חלב
כוס ורבע מים.
לציפוי הביגלה:
3 כוסות שומשום
כפית מלח גס.
אופן ההכנה :
בקערת המיקסר ערבבו את הקמח עם הסוכר והמלח ,הוסיפו את השמרים, הוסיפו את המיץ (או החלב) והמים ולושו מספר דקות לבצק רך ונעים למגע. השאירו את וו הלישה בבצק וכסו אותו. ל20 דקות. הפעילו שוב את המיקסר. לכמה דקות .כסו את הבצק. והתפיחו עד הכפלת הנפח.
כשהבצק תפח חתכו מהבצק חתיכות של 100 גרם כדררו לכדור וכסו אותם. לתפיחה נוספת.
בנתיים הכינו בקערה אחת מים-
בקערה שניה ערבבו את השומשום והמלח.
ובצד שימו מסננת. כדי להקל על העבודה הניחו בכיור ככה השומשום והמים לא יתפזרו על השיש.
הכינו מגש עם נייר אפיה.
קחו כדור בצק ורדדו עם מערוך וגלגלו לרולדה הדוקה הניחו על המגבת עד שתסימו לרדד ולגלגל (הבצק תופח ואז קל יותר לגלגל אותו לנחש ארוך. גלגלו כל רצועה תיפסו את שני קצוות הבצק בכף היד הדקו חזק וגלגלו לאיחוד הבצק ולחיבור טוב.
הניחו את הביגלה למספר שניות במים והוציאו למסננת, טיבלו את הביגלה בשומשום היטב מכל הצדדים ושימו במגש.
להתפחה(צריך לכסות את הביגלה )
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה בערך או עד הזהבה יפה של השומשום.
צריך לבדוק את הביגלה למטה אם נאפה .אם לא נאפה. הפכו את הביגלה ואפו עןד מספר דקות..
אתם תהנו לנגב גבינה בבוקר עם ביגלס חם וכוס קפה
והילדים ישמחו לקבל בתיק האוכל ביגלס לארוחת עשר
בהצלחה

 
למעלה