לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1045310,453 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל'
השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל
13/02/2020 | 02:56
7
71
מצאתי ברשת ראיתי הל ורצתי להכין. לא דיי שאני מכורה לקפה אני מכורה להל,אז לא הכנתי אחת הכנתי שתיים.
כמובן בקלי קלות בקערה אחת מה שאהוב עלי. ערבוב ,ביס קטן מקוביית השוקולד ולתנור ואוףףףף כמה שהיא טעימההה, בהחלט שווה להכין.מההה אתם עדיין לא במטבח?
הנה מה שצריך לעוגה:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה (לפרווה שמנת ריץ)
1 כוס קמח תופח/ 1 כוס קמח רגיל+1 כפית א' אפיה.
1 כפית קפה שחור עם הל (אם אין לכם עם הל תוסיפו הל טחון)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
איך מכינים:
בקערה טורפים ביצים, סוכר ושמנת מתוקה,
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנטמע בבלילה.
מוסיפים כפית גדושה של קפה ומבצעים חצי ערבוב.
משמנים תבנית ארוכה של אינגליש קייק,שופכים את הבלילה.
שמים את השוקולד לאורך התבנית בשני טורים.מטביעים מעט את השוקולד בבלילה,
מחממים תנור ל170 מעלות אופים כ40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
ובין ביס לביס משתרברבת לכם קוביית שוקולד
תהנו שבת שלום חברים
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראת נהדר אני גם אוהבת'
נראת נהדר אני גם אוהבת
16/02/2020 | 08:28
2
22
לצפיה ב-'היי אילנית ברוכה השבה'
היי אילנית ברוכה השבה
16/02/2020 | 11:16
1
18
איפה נעלמתתגעגענו.
אכן העוגה טעימה מאוד
שבוע טוב 
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
16/02/2020 | 17:07
3
לצפיה ב-'זאת היתה הלבנה שלי לשבת'
זאת היתה הלבנה שלי לשבת
<< ההודעה הנוכחית
17/02/2020 | 20:14
3
46
לצפיה ב-'נראית טעימה יש מתכון .?'
נראית טעימה יש מתכון .?
18/02/2020 | 07:48
2
13
יום נפלא 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כן, הנה - עוגת גבינה גבוההההה'
כן, הנה - עוגת גבינה גבוההההה
21/02/2020 | 16:05
1
23
 
אז מה צריך:
 
כן, כדי לקבל עוגה גבוהה צריך לתת לה דופן גבוהה לצמוח עליה, 
את זה אפשר לקבל בתבנית של קובנה
ונפח תבנית קטן, כך  שקוטר 20 זה יופי, כי רק ככה העוגה תהיה ממש גבוהה.
 
750 גר' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה של פעם
1 שמנת חמוצה רגילה
6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
קליפת לימון  מגוררת (אופציונאלי)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
 
 
לציפוי:
1 שמנת חמוצה של פעם מעורבבת עם שקית סוכר וניל
 
אופן ההכנה:
 
כדאי לדאוג שכל הרכיבים לעוגה יהיו בטמפרטורת החדר, כך שיש להוציא מהמקרר כ- 45 דקות לפני ההכנה.
 
מכינים את בתבנית: מברישים את התבנית כולה בשמן, גוזרים עיגול נייר אפיה לתחתית ומצמידים רצועות נייר לדפנות
מושחים את הנייר בשמן.
בנוסף עוטפים את התבנית מבחוץ ביריעת אלומיניום וזה כדי לקבל דפנות לבנות
 
לתנור מכניסים תבנית אפיה ובה ממלאים לגובה 2 ס"מ בערך מים, 
מדליקים את התנור לחום 200 מעלות טורבו עוד לפני שמכניסים את העוגה כך שיהיו בתנור אדים.
 
בקערה אחת מקציפים את החלבונים ברגע שמקבלים קצת בועות בקערה מתחילים
להוסיף  3/4 כוס סוכר לאט לאט , לא עוזבים את הקצף, כי ברגע שמתקבל קצף מבריק ורך, 
בסמיכות של יוגורט ולא יותר,מפסיקים את ההקצפה
כדי שיתקפל טוב למסת הגבינה ולא ישבר, .
 
את שאר החומרים שמים בקערה נוספת וטורפים היטב שלא יישארו גושים של קורנפלור ופודינג.
מקפלים למסת הגבינה את הקצף ב- 3 פעמים
 
כעת יש אפשרות לפזר מעט פירורי ביסקוויטים בתחתית התבנית לסוג של בסיס, ואפשר גם לוותר.
 
לאפיה של כ- 20 דקות, אני מניחה שזה יהיה שונה מתנור לתנור, 
ש להציץ ולבדוק מתי פני העוגה מתחילים להשחים ואז מורידים את חום התנור ל-160 מעלות
 ומעבירים למצב אפיה חום עליון ותחתון.
כעת אופים עוד שעה וארבעים דקות, מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.
מוציאים ומקררים היטב (במקרר)
ורק אז מעיזים להפוך את העוגה על צלחת הגשה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה חנה על השיתוף'
תודה חנה על השיתוף
23/02/2020 | 07:35
4
שבוע טוב
טובה
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

17:02 | 05.04.20 אורחים בפורום
13:10 | 01.04.20 פיקוס123
08:38 | 29.03.20 נמושקה1
10:05 | 26.03.20 נמושקה1
07:45 | 15.03.20 נמושקה1
22:31 | 02.03.20 נמושקה1
22:55 | 27.02.20 חנהפ
11:39 | 26.02.20 אורחים בפורום
06:40 | 23.02.20 נמושקה1
14:13 | 21.02.20 חנהפ
12:55 | 19.02.20 נהורית1
08:11 | 09.02.20 נמושקה1

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ