מתכוננים לשבת?

חנהפ

Active member
קבלו בבקה הפתעה

רכיבים:
4 כוסות קמח
6 כפות סוכר
125 גר' חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
קליפה מגוררת מחצי לימון

כף קקאו מעורבת עם אבקת סוכר וחלב
נוטלה (הייתי סקפטית והחלטתי להוסיף, בדיעבד אופציונאלי בלבד)
אופן ההכנה:
מחממים את החמאה עם החלב, שמנת וסוכר
מערבבים ולשים עם כל שאר הרכיבים לבצק אחיד
מחלקים את הבצק לשני חלקים
חצי מהבצק משטחים על נייר אפיה משומן

לחצי השני מוסיפים כף קקאו משובח מעורבבת עם 2 כפות חלב חמים ו-2 כפות אבקת סוכר
לשים שוב עד שכל הבצק מקבל צבע חום
משטחים את הבצק החום על נייר אפיה משומן

מורחים על הבצק הלבן 2-3 כפות ממרח נוטלה
מכסים בבצק החום
מורחים עוד 2-3 כפות נוטלה



מגלגלים


מניחים בתבנית הקוגלהוף משומנת היטב בחמאה



מתפיחים כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו

אופים כ- 40 דקות בחום 175 מעלות
כשהעוגה משחימה מלמעלה, מכסים ביריעת אלומיניום וממשיכים לאפות.
כשהעוגה מתקררת הופכים על צלחת, מפדרים באבקת סוכר



 

נמושקה1

New member
תודה חנה העוגה נראית משהו

סוג של קוגלהוף נכון
שבת שלום לכולם
טובה

 
למעלה