בוקר אור ושבוע טוב לכולם

לינדה7

New member
בוקר אור ושבוע טוב לכולם


מה שלומכם !!
מזמן לא העלנו מתכונים ?
ראש השנה בפתח למבקרי הפורום נישמח לשיתוף למתכונים לחג

לינדה.
 

לינדה7

New member
תודה חנהפ על השיתוף


תודה חנהפ על הקישור למתכונים לחג.
לינדה
 

נמושקה1

New member
מעדן של תמרים

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2480535[/URL]

מה צריך:
חצי קילו תמרים לחים
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
גרידת תפוז
אופן ההכנה:
לקלוף את התמרים הלחים מקליפתם הדקה
לחצות אותם לחצי
לסדר אותם במגש .
לגרד עליהם קליפת תפוז.
לשפוך על התמרים שמנת מתוקה.
להכניס לאישפוז ל24 שעות למקרר
לא לנסות לטעום לפני 24 שעות
וזהו תוציאו מהמקרר ותחגגו
אני לא אחראית לתוצאות [;)]
שלכם מכל ה .
טובה

 

נמושקה1

New member
ריבת תפוחי עץ

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2384973[/URL]

1 קג תפוחי עץ
900 גר סוכר
כף דבש
כף מיץ לימון טרי סחוט
תיבול:
אני מוסיפה תרמילי הל פותחת אותם ושמה בריבה מתחילת הבישול
אפשרות נוספת מקל קינמון/ ציפורן
אופן ההכנה:
לקלוף את התפוחים ולהוציא את הגרעינים ולחתוך לרבעים
לשים בסיר רחב את הסוכר להוסיף את התפוחים ותרמילי ההל.

להדליק אש נמוכה ולבשל תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כשעה.(אני לקבלת צבע חום מבשלת כשעתיים על להבה נמוכה עם מכסה)
להסיר את המכסה לבשל עוד כחצי שעה ללא מכסה ולהוסיף כף דבש וכף מיץ לימון. ולבשל עוד כחצי שעה.
ניתן לרסק אחרי הבישול או למעוך במועך תפוחי אדמה. (מעולה לעוגות)
חג שמח שנה טובה ומבורכת
טובה

 

נמושקה1

New member
עוף ממולא בבטטה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2557983[/URL]
מה צריך לעוף :
עוף שלם לא חשוב הגודל.
בצל גדול פרוס לפרוסות.
4 כפות שמן
3 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
1 כף דבש
2 כפות סוכר חום.
פפריקה מרוקאית מתוקה.
צ`ילי חריף גרוס
כפית גדושה אבקת שום.
מעט כורכום.
מים עד כיסוי העוף.
בטטות קטנות /לכל סועד 1.קלופות ושטופות
אופן ההכנה:
קודם לנקות את העוף כל אחד בדרכו. אני מרתיחה מים שמה את העוף בסיר לכמה דקות מוציאה ומקררת, מנקה אותו מהנוצות ושומנים מיותרים.
פורסים את הבצל שמים בסיר עם השמן מוסיפים פפריקה מתוקה. ומניחים את העוף. מכסים את הסיר ל5 דקות והופכים את העוף שוב ל5 דקות עם מכסה סגור. זהו תוסיפו את שאר התבלינים לכסות את הסיר לעוד 5 דקות.
להוסיף מים. להגביה להבה ולבשל ברתיחה חצי שעה .
להנמיך להבה להרים מעט את העוף מהנוזל ולהכניס את הבטטות ומה שלא נכנס מהבטטות שימו בצידי הסיר.
להמשיך לבשל על להבה גבוה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
יוצא עוף עסיסי וטעים.
תהנו
בהצלחה

 

נמושקה1

New member
קציצות עלי סלק

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/3223152[/URL]
צרור ענק של עלי סלק/ של גוש קטיף שתי חבילות.
3 בצלים בינוניים קצוצים.
3 ביצים
חצי כוס פרורי לחם.
שלוש כפות שומשום קלוי במחבת.
מלח, פלפל שחור, א` שום, כורכום.
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
בצל קטן קצוץ
חצי כוס אפונה קפואה
גזר גמדי/קישואים פרוסים / דלעת חתוכה לקוביות.
מלח,פלפל שחור,קורט סוכר.
מעט שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את עלי הסלק ולקצוץ. את הגבעול לקצוץ דק דק.
לחמם מים בסיר ולבשל את עלי הסלק כ8 דקות.
לסנן לשים במסננת להגרת הנוזלים..ולסחוט היטב היטב.על קרש חיתוך לקצוץ דק דק את העלים המבושלים.
לערבב בקערה את כול החומרים :עלי סלק,הבצלים,פרורי הלחם,ביצים,והשומשום הקלוי,
לתבל בפלפל שחור,מלח,מעט כורכום, א` שום.
בסיר טיגון לחמם שמן עמוק ליצור קציצה ולטגן להשחמה משני הצדדים.
לאכול חם זה יאמיייי [;)]
לתבשיל הטעים:
אם לא חיסלתם את הקציצות בעודן חמות [:p]
אז תכינו תתבשיל:
בסיר רחב ושטוח לשים מעט שמן ולטגן את הבצל,להוסיף את התיבול מלח, פלפל שחור, להוסיף את הרסק לטגן על אש נמוכה כדקה שתיים,להוסיף את קורט הסוכר תוך כדי עירבוב.
להוסיף לסיר בערך 3 כוסות מים .
להביא לרתיחה, עכשו שימו כל ירק שתבחרו,אפונה,גזר, קישוא,דלעת. ובשלו עוד 10 דקות.
להוסיף לסיר את הקציצות המטוגנות.אחת צמודה לרעותה.
בשלו עוד כעשר דקות, עד שמרבית הרוטב נספג בקציצות. (לא צריך שישאר הרבה רוטב)
טוב נו זהו תאכלו ותהנו... אלא מה
לא בטוחה שישארו לכם קציצות אחרי הטיגון [:p] [:p]
בהצלחה
שלכם טובה

 

נמושקה1

New member
עוף בחלב קוקוס

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2380944[/URL]

מה צריך לעוף הנפלא הזה :
פחית חלב קוקוס
8-7 שוקיי עוף
גבעולי לימונית (לא חובה)
1 בצל קצוץ דק
1 כפית מלח
2 כפות רוטב סויה
כף סוכר חום
1 כפית קארי
פלפל צ'ילי גרוס חריף
כף גדושה דבש
שמן לטיגון השוקיים
4 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה :
משרים את העוף לחצי שעה ברוטב סויה ,דבש ,סוכר מלח, צ'ילי, וגבעולי לימונית.
מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את השום והעוף מטגנים את העף כמה דקות .
מוסיפים את חלב הקוקוס והרוטב בו הושרה העוף.
מביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ45 דקות על להבה נמוכה.
מגישים עם בצל ירוק קצוץ. ובוטנים קלויים קצוצים

 

נמושקה1

New member
סלט טונה פיקנטי

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2693446[/URL]
חצי קילו דג טונה.
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
6 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות קטנות ללא הקליפה.
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף)
פפריקה מתוקה
מלח
כפית חומץ /מיץ לימון.
שמן
1וחצי כוסות מים
למשרה של הדג / אסור לוותר
כפית שטוחה כמון
רבע כוס יין יבש /אדום / לבן
כף מלח גס
3 עלי דפנה
מים עד כיסוי הדג.
להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.
לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.
אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .
להכנת הרוטב:
בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל
לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .
להוסיף פפריקה מים ומלח.
להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.
להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.
את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.
יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק הביאו
והחגיגה מתחילה.
הערה
יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )
תיהנו ושיהיה בהצלחה
שלכם
טובה

 

לינדה7

New member
תודה טובה"לה על המתכונים לחג


תודה ענקית על שיתוף המתכונים

לינדה.
 
למעלה