מניפת חציל

נמושקה1

New member
מניפת חציל

פינקתי את החברה בעבודה וכמה שהם נהנו תכינו ותראו
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5314464[/URL]
מה צריך:פרוסות גבינה מלוחה קשה
פ
חציל 1 גדול פרוס למניפה
2עגבנות קשות גדולות פרוסות
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לאורך
כמה גבעולים של בצל ירוק
פרוסות גבינה צהובה
יטרוזיליה קצוצה
אורגנו יבש
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט א' שום
שמן זית לזילוף על החציל
אופן ההכנה:
לשטוף את החציל ולנגב היטב לפרוס לפרוסות כשמתחילים מעוקץ החציל לאורכו (לא מסירים את העוקץ )
לקחת כלי חסין אש לרפד בנייר אפיה. .
לחתוך עגבניה אחת לפרוסות ובצל אחד לפרוסות. להניח על הנייר אפיה לפזר מעט פיטרוזיליה.
להניח את החציל הפרוס ולסדר כמו מניפה.
בין פרוסות החציל לסדר פרוסות קישוא עגבניה בצל וגבינות כשבניהם מפזרים קצת אורגנו פיטרוזיליה ובצל ירוק
לפזר מלמעלה מעט מלח (שימו לב לא הרבה כי יש גבינה מלוחה ) א' שום אורגנו פיטרוזיליה פלפל שחור.
לזלף שמן זית על כל הכבודה .ולתנור 180 מעלות 45 דקות עד שעה או עד שאתם רואים שהחציל התרכך.
להגשה:
אל תנסו להוציא את החציל מהמגש תגישו ככה בכלי שאפיתם (הוא יתפרק לכם והמראה ילך לאיבוד ) ולא יזיק גם בקבוק בירה לבנה קרה ליד(כמובן לא לילדים)
אתם יכולים כאמור להתפרע במילוי [surprise]
יאלהההה תהנו......
בהצלחה

 

נמושקה1

New member
קובניות במילוי גבינה ועלי סלק

מאפה חלומי כל מי שניסה אותו לא מוותר מכין שוב ושוב
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5274790[/URL]
1 ק"ג קמח ( יוצא הרבה כדי שתוכלו לחלק לשכנים ואל תשכחו אותי [cheeky] )
60 גרם סוכר חום
2 כפות דבש
1 כף מלח
חצי כפית א' אפיה
50 גרם שמרים/ 2 כפות שמרים יבשים
2וחצי כוסות חלב/ מים (עדיף חלב )
למילוי:
צרור מכובד של עליסלק (גם הירוק וגם הלבן)
כמה גבעולים של בצל ירוק (כל המרבה הרי זה משובח)
חופן פיטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
200 גרם חמאה מומסת וקרה
2 קופסאות גבינה 5%
חבילה של כל גבינה קשה מלוחה
3 כפות קמח
פלפל שחור ,אבקת שום.
לזריה על המאפה:
קצח., שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את כל החומרים ולהוסיף את החלב /המים (יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מעט נוזלים)
ללוש בצק רך מאוד לשמן את הבצק במעט שמן ,לכסות ולהתפיח. (אפשר להכניס למקרר בשקית נילון ולעבוד איתו למוחורת )
בנתיים שהבצק תופח נכין את המילוי
לקצוץ את הגבעולים של עלי הסלק (החלק הלבן ) לקוביות קטנות . לבשל במים כ10 דקות לקצוץ את החלק הירוק של עלי הסלק ולהוסיף אותם לגבעולים שמתבשלים.לבשל עוד כ5 5-6 דקות, להסיר מהאש ולשים במסננת להגרת הנוזלים ולצינון .מידי פעם לסחוט את העלים המבושלים.
את הגבינה המלוחה לגרד במגרדת ולערבב אותה עם הגבינה 5% הקמח ,הפיטרוזיליה,בצל ירוק , תבלינים (אין צורך להוסיף מלח כי הגבינה מספיק מלוחה) להוסיף את עלי הסלק ולערבב היטב.
הערה / אני מוסיפה גם כוס גבינה צהובה מגורדת אבל זה ממש לא חובה.
להמיס את החמאה ולצנן היטב.
אחרי שהבצק תפח לחלק אותו ל5 חלקים שווים.
על משטח מקומח לרדד את הבצק למרוח בחמאה. על החמאה למרוח חלק מהמלית ולגלגל לרולדה.
לשמן היטב מגש עגול בחמאה ולחתוך את גליל הבצק ל3 ס"מ לשים במרחקים של ס"מ וחצי זה מזה.
לפזר קצח ושומשום ולהניח להתפחה.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות זמן משוער 30-35 דקות.
לקראת סיום האפיה אני מפזרת קוביות חמאה קטנות על המאפה.
מה אגיד לכם ????? עונג של מאפה [wink] [cheeky]
המאפה מעולה בהקפאה כך שתוכלו להכין כבר לשבועות [devil]
בהצלחה ובברכת חג שמח
שלכם מכל ה טובה

 

נמושקה1

New member
עוגת גבינה טעימההה


מכל העוגות גבינה זו עוגה שאני לא מוותרת עליה
בפעם שהכנתי אותה מלאה בקצפת ושוקולד כשהנכד עבר הרבה ניתוחים היה בסכנת חיים ירד במשקל המון ב"ה החלים ובא לבית סבתא להחלמה מושלמת והיה צריך פשוט להתחיל לפטם אותו ולכן מילאתי אותה בקלוריות .
לשמחתי ב"ה בעוד שבועיים הבחור מתחתן
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2530818[/URL]
2 כוסות פירורי בסקויטים (250 גרם )
100 גרם חמאה רכה
חצי כפית גרידת לימון
למלית
625 גרם גבינה 5% או 9%
1 מיכל שמנת חמוצה
1 מיכל לבן
1 כף תמצית וניל
6 כפות גדושות קמח
6 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר
חצי קופסה אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
חצי קופסה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
בקערה לשים את פרורי הבסקויטים החמאה וגרידת הלימון ועבדו לבצק פרורים.
לשמן קלות תבנית בקוטר 28 או תבנית מלבנית.
להדק את הבצק לשכבה אחידה וחלקה.
מלית:
לרוקן את הגבינה לקערה להויף את השמנת , הלבן,תמצית וניל,חלמונים, לערבב במרית ולהוסיף את הקמח.
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף יציב. הוסיפו בהדרגה את הסוכר. ואת אבקת הפודינג,תוך כדי הקצפה.
להבליע את הקצף בתנועת עטיפה לתוך הגבינה.
לצוק את התערובת על הבצק.
לחמם תנור 175 מעלות לאפות כשעה .להשאיר את העוגה לצינון בתנור כ20 דקות.
הערה.
לבדוק את העוגה שהיא לא נשרפת מלמעלה .אם ראיתם שהעוגה הושחמה לפני הזמן. כסו בעדינות מלמעלה את העוגה ברדיד אלומיניום.
לציפוי:
להקציף את השמנת המתוקה החלב והפודינג, עד לקבלת קרם סמיך.
אני אוהבת את הציפוי הזה:
מקציפה 2 מיכלי שמנת חמוצה 9% (עם וו הבלון ) כ5 דקות מוציאה את העוגה מהתנור אחרי 20 דקות ומוזגת את השמנת החמוצה על העוגה.
השילוב של החמצמצות על העוגה מיוחד.
העוגה במיטבה לפחות 24 שעות אחרי" אישפוז" במקרר
העוגה טובה בהקפאה (ללא הקצפת)
בהצלחה

 

נמושקה1

New member
לחם פיצה שלוף אותי

סבתא תכיני רק את הלחם הזה לא צריך יותר לא מאמינים????
תנסו ותראו
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2327101[/URL]
המצרכים:
600 גרם קמח
3 ביצים
50 גרם חמאה
כף גדושה סוכר
כפית מלח
כף שמרים יבשים
כוס חלב בערך או חצי חלב וחצי מים

המצרכים למילוי :
200 גרם גבינה צהובה מגורדת או גבינה חמד או שניהם ביחד
זיתים ירוקים או שחורים פרוסים וקצוצים
רוטב לפיצה
עלי בזיליקום קצוצים/ אורגנו

אופן ההכנה:
ללוש בצק מכל המרכיבים ( אין צורך להפריד בין החמאה לשמרים כי השמרים יבשים )
להניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה, עד שיכפיל את נפחו.
לחתוך את הבצק ל-2 ולרדד מרובע 25 +30 למרוח מהרוטב. לפזר גבינה צהובה וזיתים.
לחתוך לרצועות של 5 ס"מ רוחב, ולהניח שלוש רצועות זו על גבי השניה כל שלוש רצועות.
לחתוך שוב את הרצועות לאורך של 3 ס"מ. לשמן מגש של אינגליש קייק בחמאה, ולהניח את כל -
שלוש הרצועות בצד ימין של המגש.
לחתוך עוד שלוש רצועות, להניח אחת על גבי השניה ולשים בצד שמאל של המגש, כך שיוצא לנו לחם ארוג.
להתפיח שוב, לאפות בחום בינוני כ-30 עד 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
בבלוג יש לכם תמונות להמחשה מוזמנים להכנס

 

נמושקה1

New member
אורז ביוגורט וזעפרן

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7380578[/URL]
מה צריך:
3 כוסות אורז (חד פעמי שתיה קרה)
150 גרם חמאה +למריחה
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
שני מיכלי יוגורט
3 כפות גדושות קוטג'
2 ביצים רבע כפית זעפרן מדוללת בשני כפות מים חמים /(אני שמתי כפית כמון וכפית קמון קלוי)
1 כף גדושה אורגנו יבש
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ממלאים סיר גדול במים עם מלח ומביאים לרתיחה מכניסים את האורז ומבשלים כ8 דקות תוך כדי עירבוב {חצי בישול}
שופכים את המים והאורז למסננת גדולה ושוטפים במי ברז.מוסיפים לאורז שתי כפיות מלח.
שמים 75 גרם חמאה בסיר רחב או מחבת ומטגנים בה את הבצל והשום רק עד שהם מתחילים להזהיב. ומצננים.
מערבבים בקערה את היוגורט זעפרן ביצים קוטג' והתבלינים, הבצל המטוגן מוסיפים את האורז ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים כלי חסין אש בחמאה בתחתית ובדפנות {רצוי פירקס}ושמים את תערובת האורז .מכסים בניירכסף.
אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות במשך שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל180 מעלות לעוד חצי שעה כשבמשך האפיה מפזרים קוביות חמאה שנשארה לנו.
לוקחים צלחת קצת יותר גדולה מהסיר והופכים את המאפה בזהירות.
ואז מתעלפיםםם [cool] [surprise] מהמראה ומהטעם.... [wink] אמיתי...
הכנתם??? ספרו איך יצא
בהצלחה.

 

נמושקה1

New member
כנאפה מלוחה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7386632[/URL]

1 חבילת איטריות דקיקות מבושלות לפי הוראות היצרן (מסוננות ולא שטופות)
200 גרם גבינת כנען /טוב טעם
200 גרם גבינת שמנת% 5
150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
מעט מלח , פלפל שחור
כף אורגנו יבש
2 כפות חמאה

אופן ההכנה:
תחילה בקערה תערבבו את כל הגבינות עם המלח , הפלפל, והאורגנו.
שימו מים בסיר עם כף מלח ובשלו את האיטריות פחות ממה שצוין על האריזה בדקה.וסננו אותם כדקה שתיים.
מיד במחבת כותר 28 בעלת תחתית עבה המיסו את כף החמאה ותרפדו את המחבת בחצי מכמות האיטריות (תעזרו במלקחיים כי האיטריות חמות)
פעולה זו צריכה להיות מהירה כי אחרת האיטריות נדבקות, ונוצר גוש אחד
שימו את הגבינה על כל פני שטח האיטריות
ועל הגבינה את שארית האיטריות המבושלות תהדקו עם כף את האיטריות ותמשיכו לטגן כ5
דקות.על להבה בינונית.
כשהתחתית קיבלה צבע זהוב , תהפכו על צלחת תוסיפו כף חמאה למחבת ותחזירו את המאפה הפוך גם את הצד השני לטגן בערך כ 5 דקות או עד הזהבה.
והרי לכם מאפה טעים לארוחת ערב
יאלהה חברה לזלוללל [cheeky] [cheeky]
תהנו זה ברוררר
 

נמושקה1

New member
מאפה מהיר לעצלנים חלבי

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7351986[/URL]
טעיםםם
מה צריך:
כוס חלב
ביצה גדולה אחת
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
כוס קמח
מלח (שימו לב לא יותר מידיי כי יש בפנים כבר גבינה מלוחה ) פלפל שחור
זיתים // בצל ירוק // פיטרוזיליה תתפרעו ככל העולה לכם בראש.
לחמם תנור 180 מעלות לשמן כלי חסין אש לשפוך את העיסה לאפות כרבע שעה להפוך את המאפה ולהמשיך לאפות עוד כרבע שעה.
טיגון על הגז: לשמן מחבת לשפוך את העיסה לטגן באש נמוכה מכוסה כרבע שעה ,להפוך את המאפה ולהמשיך לטגן.
תהנו חברים
 

נמושקה1

New member
כיכר גבינה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7362210[/URL]
מה צריך:
500 גרם גבינה 5%
4 ביצים שלמות מקושקשות
150 גרם קמח תופח
חצי כוס שמן
מלח, פלפל שחור
אפשרות להוסיף א' שום
כוס גבינה צהובה מגורדת
למילוי:
שני בצלים גדולים לבנים חתוכים לרצועות מטוגנים במעט שמן ומסוננים מהשמן
חצי כוס גבינה מלוחה יבשה מגורדת (אפשר קצת יותר )
לפיזור על הכיכר בצל 1-2 אדום פרוס לפרוסות או רצועות
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הגבינה הלבנה עם השמן היטב להוסיף את הגבינה צהובה מלח ופלפל את הקמח לערבב היטב, להוסיף את הביצים לערבב עד איחוד העיסה היטב.
לטגן את הבצל לסנן ולצנן, לערבב עם הגבינה המלוחה
לשמן תבנית מרובעת או עגולה (לא קפיצית) מס"ס 26-28
לשפוך חצי מהעיסה בתבנית מעל לפזר את הבצל המעורבב עם הגבינה המלוחה.ומעל למזוג את חצי העיסה הנותרת.
לפזר את הבצל האדום כקישוט
לחמם תנור ל 175 מעלות לאפות כ35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
אפשריות שונות לשים באמצע המאפה גם פלפלים צבעוניים מטוגנים קלות.
על המאפה אפשר לזרות עוד קצת גבינה צהובה וגבינה מלוחה.
תהנו ושיהיה בהצלחה ונזכה לבנין בית המקדש במהרה בימינו.

 

נמושקה1

New member
ואיך אפשר בלי קאדה?????

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2390191[/URL]
אז אצלי לא מוותרים ואני צריכה להכין כל שנה כמו ת ענקית כי אין שום מאפה שמשתווה אליו הרבה עבודה אבל כל ביססס שווה מיליון
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .
למילוי:
3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.
גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.
קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
לערבב הכל ביחד.
אופן ההכנה:
לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.
לכסות ולהניח להתפחה .
ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.
לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .
עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.
לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.
הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .
אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .
מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן
אבל את הראשון חובה עליכם לאכול
כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.
בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך יצא.
שלכם מכל ה
טובה.
נ.ב ממכר זהירות
בברכת חג שמח לכל המבקרים

 

נמושקה1

New member
בוקר טוב חברים יום ראשון בשבת קודש

שיהיה לכם שבוע טוב יום נפלא
חודש טוב ומבורך
חג שמח
נתתי לכם מתכונים מהבלוג יש שם עוד הרבה מתכונים שווים אז כנסו לבלוג וחפשו אותם
[URL]http://www.tapuz.co.il/Blogs/Admin#postsListWindow#editPostWindow#entryId=232710[/URL]
עוד שבועיים ב"ה הנכד מתחתן בשעה טובה ומוצלחת .זה הנכד שכולכם ביקשתם והתפללתם עבורו לפני כעשר שנים ברוך השם גדל וצמח לו שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה.
תודה לכולכם
טובה



 

לינדה7

New member
לנכד של טובה"לה..

רגשת אותי ושמחת אותי שהיו רק שמחות ובשורות טובות אמן
..
נכון אני זוכרת את התקופה הקשה שעברתם ..
המון בריאות ובהצלחה

לינדה
 
למעלה