עוגת שוקולד ללא גלוטן!!
https://guluten.co.il/2018/02/19/עוגת-שוקולד-ללא-גלוטן/
[עוגת שוקולד ללא גלוטן]
מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן:
מצרכים:
2 כוסות קמח כרגיל/ תמי רב תכליתי
חצי שקית אבקת אפייה
1 כוס שמן (לטעם עשיר יותר ניתן להשתמש בשמן קוקוס)
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
3 ביצים
1 כוס מים רותחים.
לציפוי- 100 גרם שוקולד מריר מפורק לקוביות + חצי קופסא שמנת מתוקה
אופן הכנה:
להכנת העוגה: ממיסים את השוקולית עם כוס המים החמים. מכניסים את הסוכר והשמן ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ורק בסוף את הביצים (ניתן להוסיף לבלילה גם אגוזים למי שאוהב).
מכניסים לתנור שחומם ב 180 מעלות, מחממים עד למצב של נעיצת קיסם אשר יוצא יבש (מאד תלוי בעוצמת התנור). חשוב לשים לב לא לייבש את העוגה מידי, להוציא בזמן!
בזמן אפיית העוגה ניתן להכין את הציפוי.
להכנת הציפוי: ממיסים על האש את השוקולד עם השמנת המתוקה, עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
עושים לאורך העוגה חורים קטנים בעזרת שיפוד (על מנת להרטיב מעט את פנים העוגה עם הציפוי) ולאחר מכן שופכים את השוקולד המומס על העוגה.
ניתן לפזר סוכריות צבעוניות או קוקוס לפני הטעם.