קישור למתכונים לפורים

לינדה7

New member
שומשומיות

וקות מידיי בקיצר טעימותתת
מה צריך :
כוס זכוכית עם ידית שומשום לא קלוי.
1 כף סוכר
1 כף דבש
אפשר לשים חצי מהכמות גרעיני חמניה קלויים.או רק להוסיף כוס או שתיים גרעיני חמניה והשאר שומשום לשיקולכם. כמובן שנתתי לכם כמות קטנה,ואתם תכפילו.,או תשלשו. ולא לא טעיתי בכמות של הסוכר והדבש. לכל כוס שומשום כף דבש וכף סוכר.
הכלים הנחוצים :
לוח עץ גדול משומן ,או מגש אלומיניום גדול ושטוח ,או על שיש שלא מתבקע. זהירות משיש קיסר מהחום של השומשום הוא יכול להסדק
סיר רחב ולא גבוה (נוח לערבב את השומשום ולשפוך למגש אחרי ההכנה )
מערוך משומן היטב בשמן
סכין לא משונן מרוח בשמן כדי לגרד את השומשום מהסיר.
אופן ההכנה : לא לשכוח לא עונים לטלפונים שניה אחת עוזבים את השומשום הוא נשרף וטעמו מר חבל...
קודם כל אתם מכינים משטח משומן ומערוך משומן.
בסיר השטוח לשים את הסוכר והדבש על להבה נמוכה. לערבב היטב עד שהסוכר נמס והכל מבעבע.
להוסיף את השומשום ולערבב היטב לשטח את השומשום בסיר להמשיך לבשל 2-3 דקות ולערבב היטב .
כל תהליך ההשחמה של השומשום לוקח בערך 10 דקות בזמן הזה אתם לא עוזבים את השומשום כל הזמן לערבב.עד קבלת גוון שחום (כמו בתמונה.)
כשהשומשום מוכן כבו להבה ושפכו בזהירות את השומשום על המגש המשומן. גרדו את שאריות השומשום עם הסכין.
התחילו לרדד את השומשום לעובי הרצוי לכם ולישר את השוליים.
זהירות על הידיים השומשום רותח וכל נגיעה בו אששששש.
סיימתם לרדד המתינו כ4-5 דקות והתחילו לחתוך לצורה הרצויה לכם מרובעים מעוינים.
המתינו שוב 5 דקות ושברו את השומשום במקום החיתוך.
הניחו לקירור טוב.
לאחסן בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
בהצלחה
נשאר פשוט לנשנש
רגע רגע אחד אחדדד [;)]
הכל שלכם [:p] [:p]
פורים שמייחה
טובה
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2387788
בבלוג תמונות הממחישות את ההכנה
 

נמושקה1

New member
וסמבוסק הכנתם כבר?


אני הכנתי המון אצלנו בפורים אף אחד לא מוותר. הרבה עבודה אבל כל ביססס שווה מיליון

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2490907[/URL]
החומרים לבצק :
1 "ק קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים.
1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.
2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )
להכנת המילוי:
חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר
5 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
כמון
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים
ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.
הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.
לקצוץ את הבצל
לשים במחבת שמן ולטגן את הבצל.
להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)
להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.
לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.
לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.
לערבב היטב את הבצל בחומוס.
להכנה:
יש שתי דרכים
1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.
הדרך השניה:
לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה
לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.
להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי.
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה
לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.
הערות:
לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.
הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז
תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...
ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.
הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.
בהצלחה .אני מכינה ומקפיאה .ואז בפורים מוציאה לילה בחוץ בשקית. ומחממת במיקרו בשקית קוקי כמה שניות.
פורים שמייחה

טובה

 

SupermanZW

Well-known member
משהו חסר לי

שתי אפשרויות (בגלל שזהו פורום אוכל כשר יש לבחור אחת מבין השתיים):
1) להחליף מחצית מכמות החומוס בבשר בקר טחון ומתובל לפי הטעם. הרעיון בא מהגרסה הבשרית לגונדי.
2) להחליף את כל החומוס בגבינת הרמלין, אז אפשר לקרוא לזה "סמבוסק סלובקי". מי שלא אוהב גבינת הרמלין שיבחר גבינה שמתאימה לטיגון וטעימה כאשר היא מצופה בבצק, לא כל גבינה מתאימה לטיגון, האפשרויות האחרות שבאות בחשבון לדעתי הן אדם, אמנטל ומוצרלה. אני מניח שרבים העלו על הדעת חלומי, לדעתי חלומי יש לטגן במגע ישיר עם המחבת, לשים אותה בתוך הבצק לפני הטיגון יוצר טעם לוואי משונה (אני אישית לא אוהב את זה, מי שרוצה לנסות, על אחריותו).
 
אולי

טובלרון, באקלווה, אינסטנט פודינג שוקולד ובקבוק יין. אפשרות אחרת: חטיף מלוח "כיפלי", בנניות (חטיפי שוקולד בננה) ועוגיית הפי היפו של קינדר.
 

לינדה7

New member
משלוחי מנות /לינדוש

הכנתי מארזים למשלוחי מנות מעל 50 יחידות .
לינדה.

 
למעלה