menachem25
New member
בעיה בהכנת צ'ולנט בסיר בישול איטי
הי, לאחרונה התחלנו להכין צ'ולנט (במקום לקנות מוכן ..)
חשבתי שזה פשוט להכין צ'ולנט - מסתבר כנראה שלא..
אנחנו משתמשים בסיל בישול איטי של Cuisinart.
בפעם הראשונה שמנו על שעתיים על High ביום שישי, ואז כל הלילה עד הארוחת שבת בצהריים על Low - והצ'ולנט היה מאוד מימי, מין מרק צ'ולנט, כשהשעועית היתה אשכרה קשה ולא ממש התבשלה. התפוחי אדמה היו חיוורים ולא חומים, הכל היה נראה חיוור - ממש לא נראה כמו צ'ולנט
שבוע לאחר מכן, שמנו כבר על עשר! שעות על High (משישי בבוקר) , כשלפני שבת העברנו ל - Low עד שבת בצהריים - עדיין, מרק צ'ולנט ... , חיוור, לא שחמחם וסמיך כמו שצ'ולנט צריך להיות ...
השבוע, אחרי תחקיר קצר עם אישתי - מסתבר שהיא שמה "רק" שתי כפיות פפריקה (כי ככה היה כתוב במתכון..), אז אני נכנסתי לעניינים, ותיבלתי מכל הבא ליד - הרבה פפריקה, קומין, וכל מה שמצאתי במטבח. עשר שעות משישי בבוקר עד לפני שבת, כשמכניסת שבת עד הצהריים על Low - הפעם כבר היה לצ'ולנט קצת צבע (מהתבלינים) והתחיל להיראות כמו צ'ולנט - עדיין ממש רחוק מצ'ולנט.. - ממש לא סמיך, ולא ממש צ'ולנטי.
ועכשיו לשאלות:
1. האם פשוט הסיר בישול איטי שלנו תקול? (דווקא ה - Cuisinart שלנו זה סיר של משהו כמו 400 שקאל... - בד"כ סיר כזה עולה סביב 100 נדמה לי - עם טיימר, דיגיטלי וכזה. מה שכן - שכב כמעט שלוש שנים בארון מטבח מאז החתונה, רק עכשיו התחלנו להשתמש, אז אולי התיישן או משהו?)
2. אמרו לנו לשים חיטה / גריסים (או אורז). שזה "סופג" את המים והופך את התבשיל לסמיך. עכשיו, אני שונא חיטה או אורז בצ'ולנט. מצד שני, כשקונים מוכן אין חיטה או אורז - ומהחנות זה סמיך, שזוף, וטעים חבל על הזמן. האם באמת רק "החיטה / גריסים" תהפוך את הצ'ולנט לסמיך ותתן את האפקט? אם התשובה היא חיובית, אז איך כשאני קונה מוכן זה סמיך ושזוף גם בלי חיטה?
3. במידה והסיר שלנו באמת תקול - האם בכל סיר תקין רק הבישול של כל כך הרבה שעות אוטומטית הופך את הצ'ולנט לסמיך ושזוף?
תודה
הי, לאחרונה התחלנו להכין צ'ולנט (במקום לקנות מוכן ..)
חשבתי שזה פשוט להכין צ'ולנט - מסתבר כנראה שלא..
אנחנו משתמשים בסיל בישול איטי של Cuisinart.
בפעם הראשונה שמנו על שעתיים על High ביום שישי, ואז כל הלילה עד הארוחת שבת בצהריים על Low - והצ'ולנט היה מאוד מימי, מין מרק צ'ולנט, כשהשעועית היתה אשכרה קשה ולא ממש התבשלה. התפוחי אדמה היו חיוורים ולא חומים, הכל היה נראה חיוור - ממש לא נראה כמו צ'ולנט
שבוע לאחר מכן, שמנו כבר על עשר! שעות על High (משישי בבוקר) , כשלפני שבת העברנו ל - Low עד שבת בצהריים - עדיין, מרק צ'ולנט ... , חיוור, לא שחמחם וסמיך כמו שצ'ולנט צריך להיות ...
השבוע, אחרי תחקיר קצר עם אישתי - מסתבר שהיא שמה "רק" שתי כפיות פפריקה (כי ככה היה כתוב במתכון..), אז אני נכנסתי לעניינים, ותיבלתי מכל הבא ליד - הרבה פפריקה, קומין, וכל מה שמצאתי במטבח. עשר שעות משישי בבוקר עד לפני שבת, כשמכניסת שבת עד הצהריים על Low - הפעם כבר היה לצ'ולנט קצת צבע (מהתבלינים) והתחיל להיראות כמו צ'ולנט - עדיין ממש רחוק מצ'ולנט.. - ממש לא סמיך, ולא ממש צ'ולנטי.
ועכשיו לשאלות:
1. האם פשוט הסיר בישול איטי שלנו תקול? (דווקא ה - Cuisinart שלנו זה סיר של משהו כמו 400 שקאל... - בד"כ סיר כזה עולה סביב 100 נדמה לי - עם טיימר, דיגיטלי וכזה. מה שכן - שכב כמעט שלוש שנים בארון מטבח מאז החתונה, רק עכשיו התחלנו להשתמש, אז אולי התיישן או משהו?)
2. אמרו לנו לשים חיטה / גריסים (או אורז). שזה "סופג" את המים והופך את התבשיל לסמיך. עכשיו, אני שונא חיטה או אורז בצ'ולנט. מצד שני, כשקונים מוכן אין חיטה או אורז - ומהחנות זה סמיך, שזוף, וטעים חבל על הזמן. האם באמת רק "החיטה / גריסים" תהפוך את הצ'ולנט לסמיך ותתן את האפקט? אם התשובה היא חיובית, אז איך כשאני קונה מוכן זה סמיך ושזוף גם בלי חיטה?
3. במידה והסיר שלנו באמת תקול - האם בכל סיר תקין רק הבישול של כל כך הרבה שעות אוטומטית הופך את הצ'ולנט לסמיך ושזוף?
תודה