קישור למתכונים לפורים

חנהפ

Active member
מגוון רעיונות למשלוחי מנות

עוגיות, עוגות,חלה, פרצעל וכמובן ליקר שהכנתי

 

לינדה7

New member
אוזני המן מלוח /נמושקה

לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
חצי כף סוכר.
כוס מיץ תפוחים טבעי.
אפשר רק מים (אבל יוצא בצק פחות טעים)
כוס וחצי מים.
1 כף גדושה שמרים יבשים.
אופן ההכנה:
ללוש בצק מכל המרכיבים.
הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.
לרדד על משטח מקומח.
לקרוץ עיגולים
למלא במילוי אהוב.
להתפיח שוב.
לאפות בחום בינוני עד הזהבה.
סוגי מילוי:
1. ירקות אפויים: גזר ,בטטה,קישוא,נבטים,דלעת.
למרוח את הבצק בממרח פסטו נותן טעם נפלא.
טונה + בצל עגבניות זיתים
בטטה +בצל מאודה ובזיליקום
כרובית מבושלת +סלרי ובצל מאודה גזר.
ירקות מוקפצים
חומוס
ממרח חצילים דמוי כבד
פירה תפוחי אדמה +עלי סלק +פטריות.
לאוהבי הבשר בשר טחון +בצל עשבי תיבול.
מקווה שהבאתי מספיק רעיונות [;)]
שיהיה בהצלחה
פורים שמח לכולם
שלכם טובה
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2494359
 

לינדה7

New member
אוזני המן במילוי פרג/גולשת בשם יעל

אוזני המן במיגוון מליות
המצרכים
1/2 ק״ג קמח
1 אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידת לימון מלימון שלם
קורט מלח
3 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
קצת פחות מ1/4 כוס מים
למלית
2 כפות ריבת תות
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
2 כפות שומשום
2 כפות דבש
למלית פרג
40 גרם חמאה
60 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
1/3 כוס דבש
גרידה מלימון אחד
300 גרם פרג טחון טרי
כוס אבקת שקדים
3/4 כוס חלב
2 כפות ריבה איכותית
הכנה
1. במחבת עמוקה ממיסים חמאה, סוכר, תמצית וניל, דבש, וגרידת לימון עד לקבלת נוזל אחיד.
2. מוסיפים למחבת את הפרג ואת אבקת השקדים, מיד לאחר מכן מוסיפים את החלב ומערבבים את
לספיגת החלב.
3. המלית אמורה לצאת רכה, אם יש צורך מוסיפים כמה כפות חלב.
4. מוסיפים ריבה ומערבבים. המלית תהיה מעט מתוקה, אך מתיקותה תתעדן לאחר האפייה.
5. מצננים את המלית בטמפ' החדר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף ללילה

ההכנה
לפתוח את החמאה במעבד מזון להוסיף אבקת סוכר ואת חומרי הטעם
לאחר ריכוך החמאה והסוכר להוסיף כוס קמח וביצה עד לאיחוד החומרים
להוסיף אבקת אפייה ואת יתרת הקמח
לסיום מעט מים כדי לאחד את הפירורים לבצק
לעבוד מהר בהכנת הבצק ולא לעבד יותר מידי מרגע הוספת הקמח
ליצירת אוזני המן לעבוד עם בצק קר
לערבב את חומרי המלית לתערובת אחידה
לפני הקיפול של העיגולים לעבור עם אצבע טבולה במים סביב השוליים
להדק היטב לסגור עד הסוף , לא להשאיר פתח מלמעלה לפני האפייה
לקרר במקפיא כ-20 דקות לאפות ב-160 מעלות
 

לינדה7

New member
זנגולה/נמושקה

אסור לפספס
לבצק :
הכמות שנראית במגש
4 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
קורט מלח
3 כוסות מים פושרים
לסירופ
2 כוסות מים
2 וחצי כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מי ורדים. (אני לא שמתי לא אוהבת)
ההכנה :
מערבבים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את הקמח, הסוכר המלח .מוסיפים את השמרים ואת המים .
מקציפים לקבלת בצק חלק ףללא גושים.
מתפיחים במשך שעה וחצי .כל רבע שעה להקציף שוב.ולכסות את הבצק..
עד שהבצק תופח הכיני את הסירופ
מביאים לרתיחה את הסוכר והמים על להבה נמוכה. עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך. מצננים.
להכנת הזנגולה:
שמים שמן בסיר עמוק. על להבה בינונית ומחממים.
שמים בצק בשקית זילוף עם צנטר בינוני. ומזלפים לתוך השמן בתנועה סיבובית. מתחילים בעיגול קטן וממשיכים לסובב.
מטגנים עד שהזנגולה מזהיבה. מוציאים מהשמן עם כף מחוררת וטובלים מיד בסירופ.
זהו...הזעתם? לא נורא התוצאה שווה
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2368960
 

לינדה7

New member
אוזני המן /קרין גורן

אוזני המן בסגנון זברה קרין גורן

מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר (100 גרם)
כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
ביצה

תוספת לבצק הכהה: 1/4 כוס קקאו
מלית שאוהבים (ממרח תמרים, או מלית פרג לפי המתכון של הפאי, בתוספת 2 חלמונים שמערבבים פנימה אחרי שתערובת הפרג התקררה לטמפ' החדר)

אופן ההכנה:
מכינים את הבצקים:
1.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
2.מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
3.מחלקים לשני חלקים ולשים לחצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום (הכי נוח במיקסר).
4.עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מעצבים ואופים:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים לחוד כל אחד מהבצקים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
3. מברישים במים ומניחים בצק על בצק, ומגלגלים יחד לרולדה. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק "זברה".
4. מרדדים מעט, קורצים לעיגולים וממלאים בכפית מלית. צובטים את הקצוות לאוזני המן.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
 

יונתנסקי

Well-known member
אני כבר עשיתי והבוקר שלחתי

לקנדה....כשמדובר במישלוחות לחו"ל עדיף להקדים... לך תסמוך על הדואר...
והפעם זאת היתה תכנית "כבקשתך". אזני המן זברה עם מלית תמרים.
אזני המן עם נוטלה (מה לעשות שלא אוהבים אצלנו פרג?)
כעכים סטייל עבאדי, והמון עוגיות שוקוצ'יפס

אבקת סוכר לא פיזרתי מחשש שהסוכר ילחלח את העוגיות.
היא קיבלה הוראות איך לאבק את האוזניים לפני ההגשה.


 

לינדה7

New member
מקבץ עשיר
על השיתוף..

אני לא מפזרת אף פעם את העוגיות רק בזמן ההגשה ..

המשך ערב נעים
לינדה.
 

יונתנסקי

Well-known member
המתכון מהספר של נירה שויאר "עוגות לכל עת" עמ' 223

זה נקרא כעכים מזרחיים.
במקום שמרים טריים והתפחתם כפי שהיה מקובל פעם אני שמה 1 כף שמרים יבשים.

ו כ מ ו ב ן, שאת 200 גר' מרגרינה שבמתכון אני ממירה בכמות שווה של חמאה.
 

רוני1955

Active member
איפה אפשר לקנות את הספר?

ברור שאני לא אקנה, אבל אין לי אותו. אפשר עדיין לקבל את המתכון (עם זכויות יוצרים לנירה שויאר)?
 

יונתנסקי

Well-known member
צילמתי את הדף.

לא יודעת אם היית מוצאת אותו היום. פעם הוא היה בכל בית שאופים בו. פעם.


מקווה לא להסתבך בהפרת זכויות יוצרים. נתתי את כל הקרדיט..לנירה שויאר.

 

רוני1955

Active member
תודה.

נראה לי שהפפריקה והפלפל זה תבלינים לבחירה. אנסה עם הנכדות שלי בהזדמנות קרובה.
 

לינדה7

New member
טעמי /נמושקה

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5323873
מה צריך :
200 גרם שוקולד מריר עם שברי שקדים (השתמשתי בורד הגליל)
100 גרם שוקולד חלבי
1/4 כוס ממרח לוטוס
1 וחצי כוסות פיצפוצי אורז
חצי כפית אבקת נס קפה
שוקולד לבן מומס לקישוט {לא חובה }
אופן ההכנה:
שמים בקערה חסינת אש את השוקולד ממרח הלוטוס והנס קפה ומכניסים למיקרוגל להמסה בכמה פולסים של 15 שניות ולערבב.
מוציאים מהמיקרוגל מערבבים היטב מוסיפים את פיצפוצי האורז מערבבים היטב.
מוזגים לתבנית חד פעמית(אינגליש קייק) או שניים ולמקפיא לחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא חותכים לאצבעות ברוחב של2 ס"מ .
ממיסים שוקולד לבן ומקשטים .
שומרים במקרר
ומחלקים לילדים (אל תשכחו הגדולים אוהבים גם את הממתק אולי יותר מהקטנים [cheeky] [cheeky]
תהנו
שלכם טובה
פורים שמייחה
 

לינדה7

New member
מעמול /נמושקה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2414369
חצי קילו קמח
2 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
1 כוס מים חמימים
למילוי :
הרבה אופציות אפשר עם בוטנים קלויים טחונים גס מעורבבים עם שומשום קלוי .אפשר עם תמרים., פיסטוקים קלויים.
אני הכנתי מ:
1חבילת תמרים בווקום.
בערך 300 גרם אגוזי מלך שבורים גס
וכמה כפות שומשום קלוי (שהיה לי במקפיא)
אופן ההכנה :
לשים את הקמח והסולת ואבקת האפיה בקערת המיקסר עם הגיטרה לערבב דקה שתיים.
להוסיף את השמן והמים החמימים.ללוש כמה דקות עד שהבצק מתאחד.
לכסות ולהניח בצד חצי שעה.
המילוי :
ללוש ידני את התמרים אפשר להוסיף מעט מים חמים להקל על הלישה.
תוך כדי לבדוק שאין חרצנים בתמרים (לפעמים יש הפתעות)
להוסיף את האגוזים.וללוש ביחד.
ליצור כדורים בגודל המתאים.לשטח על כף היד.למלא מעט מהמילוי לסגור יפה
עם הפינצטה של המעמול לצבוט דוגמאות בבצק.
להניח במגש מצופה בנייר אפיה.
לאפות בתנור בחום של175 מעלות. עד הזהבה קלה.
אחרי שהתקרר לפזר אבקת סוכר.
נשארו לי כמה כדורי בצק ושמתי בהם פיצפוצי שוקולד
הנה הם לפניכם יצא יאמייייי [;)]
אם תמלאו אותם עם ממרח חלבה ואגוזים. וואייי כמה שזה טעים.
מה נשאר לכם לעשות ? להכין כוס תה ולהתענג. תהנו
בהצלחה
שלכם טובה
 

לינדה7

New member
סיגרים בקוקוס


מצרכים

כ-80 יח'

חצי קילו קמח

1 אבקת אפייה

גרידת לימון

1/2 כוס אבקת סוכר

200 גר' חמאה/מחמאה רכה

1 ביצה בגודל (לארג')

חצי כוס שמן

רבע כוס מים חמימים

לסירופ:
2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

תמצית וניל

קוקוס לציפוי

אופן ההכנה

להניח את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו גיטרה

לערבב את החומרים עד שמתגבש בצק רך ונעים לתת מנוחה רבע שעה

לקרוץ עיגולים לגלגל לסיגר/לשושנה (ראו בתמונה)

לאפות בחום 170 מעלות

להניח סוכר ומים בסיר בינוני ולהביא לרתיחה

להנמיך להבה ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות עד לקבלת נוזל סמיך

לטבול בסירופ ולגלגל בקוקוס



***המתכון בהשראת אתי אביטבול אדרי
 

לינדה7

New member
פחלבה/נמושקה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2412860
למתכון:
300 גרם חמאה
30 גרם סוכר
3 ביצים
קורט מלח
900 גרם קמח
375 גרם שמנת חמוצה 9%
למילוי:
500 גרם אגוזי מלך./ אפשר לערבב גם פיסטוק טחון ושקדים.
300 גרם סוכר
2-3 חלבונים
לציפוי :
1 ביצה למריחה
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
מערבלים עם הגיטרה את הסוכר והחמאה . מוסיפים את הביצים. מוסיפים את קורט המלח. מוסיפים את הקמח והשמנת .
לשים עד קבלת בצק רך.
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המילוי:
טוחנים את האגוזים. ומוסיפים את הסוכר.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לששה חלקים שווים.
מרדדים את הבצק הראשון לעלה דק מאוד. מניחים על התבנית ומורחים בחלבון.
מפזרים אגוזים.
מרדדים עלה נוסף ומורחים בחלבון.כשהצד המרוח בחלבון יהיה על האגוזים.מהדקים
וממשיכים כך עם כל העלים.
מסמנים על הבצק העליון חתכים באלכסון לקבלת מעוינים. על כל מעוין לשים שקד.
מורחים בביצה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
ואופים כ30- 40 דקות ,או עד שהמאפה מזהיב.
מיד אחרי האפיה כשהמאפה חם שופכים ומורחים את הדבש.
מצננים וחותכים לפי הסימון.
יש לשמור את המאפה במקרר.


















בהצלחה
שלכם
טובה
 
למעלה