השבת שלי והפעם לכבוד פורים כבר

נמושקה1

New member
השבת שלי והפעם לכבוד פורים כבר

סולת קלה להכנה מתוקה וטעימה בטרוף נשמרת במקרר יותר מחודש ובעיקר מתאימה לתוספת אנרגיה
לימים גשומים וברוכים אלו

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2377600[/URL]
מה צריך:
2 כוסות שמן . או 1 ח' מרגרינה ו 1 כוס שמן
2 כוסות מים ( כוסות הזכוכית עם ידית.)
1 ק"ג סולת פחות כוס
1 ורבע כוסות קמח .
2 ש' אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל הבצק מוכן

.
על העוגה :
חצי כוס שומשום.אפשר בלי
שקדים.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם הגיטרה לשים את כל החומרים היבשים ולערבב.
בסיר להרתיח את המים והשמן (זהירות ) או 1מרגרינה וכוס שמן +שתי כוסות המים.
לשפוך לקערהת המקסר את השמן והמים החמים וללוש כמה דקות עד שכל הנוזלים
נספגים,ויש לנו בצק רך רך. הכל מוכן לאפיה
להכין תבנית אפיה. לא רצוי חד פעמית .
לשטח את הבצק ולהדק
לפזר על העוגה רבע כוס שומשום (לא חייב)
לחתוך את העוגה למעוינים או ריבועים .בזמן שחותכים לוודא שהחיתוך
מתבצע עד תחתית התבנית.
להטביע שקד בכל ריבוע.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד שהעוגה משחימה יפה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
הסירופ:
2 וחצי כוסות סוכר הסירפ מחלחל בבצק האפוי
2 כוסות מים

מיץ לימון טבעי מ1 לימון
כפית קינמון.
שבת שלום חברים


 

לינדה7

New member
העוגה ניראת טוב ובטח טעימה בטירוף.

תודה טובה"לה על המתכון .
לינדה.
 

חנהפ

Active member
סנונית ראשונה לפורים -המלכה -פלודני

פלודני


רכיבים:

לבצק:

750 גר' קמח
1/4 1 מחמאה
4 חלמונים
20 גר' שמרים טריים (7 גר' שמרים יבשים)
3 כפות סוכר
קורט מלח
קליפה מגוררת מתפוז ולימון
מים ו/או מיץ תפוזים לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה
בערך כוס סטנדרטית ועוד אולי רבע כוס
תוסיפו הנוזלים לאט יש לערבל היטב ואז להוסיף עוד אם צריך

מילוי:
ריבת פובידל
מילוי:
150 גר' פרג
200 גר'סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
1/2 1 תפוח גרנד
מילוי:
ריבת מישמש
200 גר' אגוזים טחונים גס
150 גר' סוכר
קליפה מגוררת מ- 2 לימונים
1/2 1 תפוח גרנד
מילוי:
ריבת פובידל


אופן הכנה:
בצק:
מערבבים את רכיבי הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה.
להתפיח לילה במקרר.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים כאשר חלק אחד גדול יותר והוא ישמש כבסיס לעוגה.
יש לרדד את החלקים לעלים דקים, הכי כדאי בין 2 דפי אפיה מפרגמנט.

מילוי:
למרוח ריבת פובידל על הבצק.
לערבב 150 גר' פרג + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.
לפזר את מילוי הפרג על הבצק.
לגרר מעל תפוחים גרנד.
לכסות בעלה בצק.
למרוח ריבת מישמש על העלה.
לערבב 200 גר' אגוזים טחונים + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לפזר על ריבת המישמש
לגרר מעל את התפוחים .
לכסות בשכבת בצק נוספת.
למרוח את הבצק בריבת פובידל.
משארית הבצק מכינים שתי וערב של רצועות בצק.
מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.



 
למעלה