של יונית צוקרמן עוגה קלה להכנה וטעימה התמונה היא לא של העוגה יש לי תקלה בפלפון ואני לא מצליחה להעלות את התמונה שצילמתי. (אבל זו גם עוגת תפוחים נהדרת
למתכון:
5 ביצים בטמפרטורת החדר
1 וחצי כוסות סוכר
כוס שמן
1 כוס מיץ תפוחים/ תפוזים
1 כוס חד פעמית שתיה קרה פתיתי קוקוס
1 כוס חד פעמיתשתיה קרה אגוזי מלך/ פקאן קצוצים
2 תפוחים (כל סוג) חתוכים לקוביות
3 כוסות קמח
2 שקיות א' אפיה
כפית קינמון
3 כפות רום
1 כף ת וניל
ועוד תפוח פרוס לפרוסות (לקישוט)
אופן ההכנה
להשרות את התפוחים החתוכים ב3 כפות רום.וקינמון
בקערת המיקסר להקציף את הביצים חצי דקה ואז להוסיף את הסוכר ולהקציף 7 דקות עד שמתקבלת קצפת תפוחה.להפסיק את פעולת המיקסר
בקערה שניה מערבבים את החומרים היבשים קמח א אפיה קוקוס ואגוזים
מוסיפים לקערת התפוחים את כל החומרים הרטובים ומערבבים.
לוקחים את קערת החומרים היבשים ושופכים אותה בצד ימין של קצפת הביצים.
קערה שניה של הרטובים שופכים בצד שמאל של קצף הביצים.
מפעילים את המיקסר על הילוך איטי 10 שניות בלבד. מפסיקים לערבב עם המיקסר ומערבבים באיטיות עם מרית כדי לא לשבור את הקצף.מערבבים רק עד לאיחוד החומרים.
משמנים תבנית קוטר 28 מקשטים בפרוסות תפוחים (בתחתית ) שופכים את העיסה . לתבנית
הערה
מפעילים תנור ל160 מעלות על מצב טורבו ואופים כשעה ורבע.
להוציא מהתנור לצננן לגמרי לעבור עם סכין מסביב לדפנות .,ולהפוך על צלחת לפזר א' סוכר לפרוס ולהנות
אתם לא תבינו כמה שהעוגה טעימה
תודה ליונית
ולכם שבת נעימה גשומה וחממימה כמה שניתן הרי חורף עכשו לא?
טובה