שרשור למתכוני חג החנוכה

לינדה7

New member
שרשור למתכוני חג החנוכה


נעלה מתכונים אך ורק לחנוכה !!
לביבות מכל הסוגים..
סופגניות מכל העדות ..
תודה לכולם


לינדה.
 

נמושקה1

New member
לביבות תפוחי אדמה ובטטות

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/6638095[/URL]
4 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים במגרדת גסה (אני ריסקתי הכל בפוד פרופסור )
4 בטטות בינוניות מגורדות במגרדת גסה
4 שיני שום כתושות
1 בצל גדול מגורד במגרדת גסה
8 כפות סולת // אפשר קמח במקום סולת
מעט פיטרוזיליה יבשה
4 ביצים
מלח, פלפל שחור, מעט קינמון.
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים
מעדןןןןן נאכל או יותר נכון נזללל חם או בטמפרטורת החדר
תכינו כל השנה לא רק בחנוכה
תהנו
ובהצלחה
שלכם מכל ה טובה
ולשומרי המשקל שביננו הכנתי פשטידה מאותו מתכון בתבנית אינגליש קייק משומנת אפיה ב180 מעלות כ 35- 45 דקות

 

נמושקה1

New member
ספינג'

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/6552302[/URL]
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים / כף גדושה יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כף וודקה /אלכוהול נקי
350 מליליטר מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב קמח מלח סוכר להוסיף את הוודקה להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק שהוא יותר דיסתי ודביק . להשאיר את וו הגיטרה בבצק לכסות ולהתפיח חצי שעה .להפעיל שוב את המיקסר על מהירות מוגברת לכ30 שניות ,להשאיר שוב את וו הגיטרה בבצק להקצפה נוספת. לכסות את הבצק ולהמתין עוד חצי שעה. להפעיל שוב את המיקסר במהירות לכ30 שניות.זהו מוציאים את הגיטרה מכסים את הבצק ומתפיחם עד הכפלת נפחו.
תכינו קערה עם מים , וסיר עמוק עם ליטר שמן (אל תדאגו האלכוהול לא נותן לשמן להספג בבצק רוב השמן נשאר בסיר) עם ידיים רטובות אתם בוצעים חתיכה מהבצק עושים חור באמצע ומניחים בשמן {לא לזרוק שהשמן לא יתיז לכם על הידיים}.מטגנים עד הזהבה יפה.
מניחים על נייר סופג .
אפשרות לטבול את הספינג'ים בסירופ / בסוכר / לפזר א' סוכר / לבחירתכם
זהו נהנים וזוללים אל תעשו חישוב לקלוריות אחת פעם בשנה לא כל כך מזיק אבל רק ספינג' אחד [wink]
בברכת חג אורים מלא באור לכל יהודי העולם באשר הם שם
שלכם מכל ה טובה

 

חנהפ

Active member
דונאטס

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/2017/12/blog-post_17.html[/URL]

רכיבים:
3 כוסות קמח
1/2 כוס מים- 120 מל'.
1/2 כף שמרים יבשים
3 ביצים במידה "L"
3/4 כפית מחוקה של מלח
1/3 כוס סוכר- 70 גר'.
1/3 כוס שמן- 100 גר'.
ציפוי:

200 גר' אבקת סוכר
2 -3 כפות מים רותחים
3 כפות שמן
לגיוון היתה לי שקית אבקת סוכר חום
שאליה הוספתי כף קפה (כפית אבקת קפה +2 כפות מים)
וכף וחצי שמן
סוכריות צבעוניות או מזרה שוקולד

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק : מערבבים את כל החומרים כ-10 דק' במהירות איטית עד קבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.(אפשר להתפיח בתנור בחום 45 מעלות)
מעבירים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים לעובי של 1 ס"מ.
קורצים בעזרת כוס כ-30 עיגולים ובמרכזם קורצים עיגול קטן יותר- נוצרת טבעת בצק!
מתפיחים כ-45 דק'.


מחממים שמן לטמפ' טיגון ומטגנים כ-3 דק' מכל צד.

טובלים בציפוי הסוכר בוזקים סוכריות צבעוניות ומגישים.

 

חנהפ

Active member
לביבות סלק

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/2016/07/blog-post_20.html[/URL]



4 סלקים אני קונה את אלו המבושלים ונמכרים בואקום
כוס וחצי קוואקר טחון, - קונה קוואקר רגיל וטוחנת (יש גם נטול גלוטן)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
מלח, פלפל
כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
רבע כפית סוכר
אופן ההכנה
את הסלק מגררים על מגררת גסה
לא לשפוך את הנוזל שבאריזה
מוסיפים את שאר הרכיבים
מערבבים
אם צריך מוסיפים עוד מעט מהנוזל
כך שניתן יהיה לצור קציצות
מניחים ל-10 דקות
צרים קציצות


מטגנים במחבת בשמן חצי עמוק
 

חנהפ

Active member
לביבות כרובית

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/2016/01/blog-post_10.html[/URL]

רכיבים:
1 שקית כרובית קפואה *
קצת פחות מכוס קמח
תבלינים:
3/4 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
1/2 כפית שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 בצל סגול קצוץ
4 ביצים
שמן לטיגון
אופן הכנה
הפשרתי ובישלתי את הכרובית במיקרו, לדרגת אל דנטה
, מסננים היטב, ומועכים בעזרת מועך תפו"א
בנתיים, בקערה גדולה, מערבבים את כל שאר החומרים היטב

מוסיפים את הכרובית החמימה
ומערבבים היטב, (יכולות להישאר חתיכות כרובית)
מחממים מחבת גדולה עם שמן
בעזרת כף מניחים תלוליות במחבת
מטגנים עד שהקציצות שחומות ויפות
 
למעלה