ספינג'
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/6552302[/URL]
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים / כף גדושה יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כף וודקה /אלכוהול נקי
350 מליליטר מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב קמח מלח סוכר להוסיף את הוודקה להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק שהוא יותר דיסתי ודביק . להשאיר את וו הגיטרה בבצק לכסות ולהתפיח חצי שעה .להפעיל שוב את המיקסר על מהירות מוגברת לכ30 שניות ,להשאיר שוב את וו הגיטרה בבצק להקצפה נוספת. לכסות את הבצק ולהמתין עוד חצי שעה. להפעיל שוב את המיקסר במהירות לכ30 שניות.זהו מוציאים את הגיטרה מכסים את הבצק ומתפיחם עד הכפלת נפחו.
תכינו קערה עם מים , וסיר עמוק עם ליטר שמן (אל תדאגו האלכוהול לא נותן לשמן להספג בבצק רוב השמן נשאר בסיר) עם ידיים רטובות אתם בוצעים חתיכה מהבצק עושים חור באמצע ומניחים בשמן {לא לזרוק שהשמן לא יתיז לכם על הידיים}.מטגנים עד הזהבה יפה.
מניחים על נייר סופג .
אפשרות לטבול את הספינג'ים בסירופ / בסוכר / לפזר א' סוכר / לבחירתכם
זהו נהנים וזוללים אל תעשו חישוב לקלוריות אחת פעם בשנה לא כל כך מזיק אבל רק ספינג' אחד [wink]
בברכת חג אורים מלא באור לכל יהודי העולם באשר הם שם
שלכם מכל ה טובה