הבלוגיה שלי !!

לינדה7

New member
הבלוגיה שלי !!

העלתם רשומה חדשה לבלוג נישמח לשיתוף


רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם תעלו קישור ותנו קרדיט לבעל/ת הבלוג


לינדה.

 

לינדה7

New member
עוגיות במילוי ריבה/לינדוש

מצרכים למתכון

2 כוסות - קמח לבן מנופה.
1כוס סוכר (אני שמתי אבקת סוכר)
1כוס קורנפלור
1 אבקת אפיה - שקית
150 גרם,חמאה מעט רכה וחתוכה לקוביות.
ביצה - Large
1סוכר וניל .
ברנדי - כף או כל ליקר אחר.
תמצית בטעם רום - 1/2 כפית - סה"כ (3 מ"ל)
גרידת לימון - כף (6 גרם), גרידה מלימון אחד.
מים - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל), קרים.
ריבת תות שדה - 30 כפיות - סה"כ (420 גרם), כפית לכל עוגיה - לפי הטעם.
אבקת סוכר - 100 גרם, לפי הטעם.
30 מנות/יחידות: תלוי בגודל העוגיות.
אופן הכנת המתכון

1. לשים את כל החומרים היבשים (חוץ מסוכר הוניל) בקערת בלנדר ולערבב היטב (לנפות את הקמח לפני).
2. להוסיף את החמאה החתוכה לקוביות, הביצה, סוכר הוניל, הברנדי, תמצית הרום וגרידת הלימון, וללוש היטב.
3. במידה ואחרי לישה הבצק יוצא קצת יבש - להוסיף את המים הקרים (אם צריך עוד מים - ממש מעט ולאט לאט). בסופו של דבר מתקבל בצק חלק וגמיש.
4. לחלק את הבצק לשניים, לסגור כל חלק בשקית ניילון ולשים במקרר ל- 3 שעות. להוציא חלק אחד של בצק, לפזר קמח על משטח ולרדד לעובי של חצי ס"מ. לקרוץ צורה שבוחרים, להניח על נייר אפייה (לא לשכוח לקרוץ חור בחלק מהעוגיות), להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 12-15 דקות (העוגיות צריכות להזהיב ממש מעט) ולצנן בחוץ.
5. על העוגיות החלקות (ללא החור) למרוח ריבה (אפשר גם נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים). על החלק עם החור לפזר אבקת סוכר (דרך מסננת) ולסגור כסנדוויץ`. ביום הראשון העוגיות קריספיות ולמחרת הן נימוחות ורכות. לשמור בכלי אטום וסגור. הרי לכם עוגיות סנדוויץ` ריבה נהדרות.
6. בתיאבון :)
זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הבצק במקרר.

את המתכון לקחתי מהרשת האינטרנט /קרדיט לשגית מלכי .

ממליצה בחום על המתכון אפילו לסתם עוגיה בלי ריבה גם טעימה .

המשך ליום נעים טעים ורגוע.
לינדה.
 
למעלה