שלי חיתוכיות ריבה

נמושקה1

New member
שלי חיתוכיות ריבה

הפעם קצת יותר עבודה אבל משתלמת הבטיחו גשם בדיוק התאים לי
להכין את החיתוכיות
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7378071[/URL]

מה צריך:
400 גרם קמח
100 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות (לבצק משתמשים רק בחלמונים)
200 גרם חמאה / מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית א' אפיה
קורט מלח
מיי קרח כמה שידרש
לשכבה שניה:
ריבה בכל טעם (רצוי ביתית [devil] )
4 חלבונים(מהביצים שהשתמשנו לבצק)
130 גרם סוכר
75 גרם קוקוס
75 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב את הקמח הסוכר א' אפיה וקורט המלח,להוסיף את החמאה ולערבב לבצק פרורים להוסיף את 4 החלמונים (הצהוב ) ולהמשיך ללוש אם הבצק קשה מוסיפים בזהירות מיי קרח( מעט בכל פעם) לשים רק עד שהבצק מתאחד, מוציאים מהקערה מאחדים את הבצק מכינים ריבוע עוטפים בנילון ומכניסים למקרר.
בנתיים עד שהבצק מתקרר לו , מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק. מפסיקים את המיקסר מוסיפים ידני את הקוקוס בבחישה איטית, מוסיפים את השוקולד צ'יפס בבחישה איטית.
מורחים בחמאה תבנית בגודל 25x35 לא חד פעמית (תחתית ודפנות)
על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 1 ס"מ כגודל התבנית מרימים עם המערוך ומניחים בתבנית
על הבצק נמרח ריבה.ועל הריבה נשים את הקצף המעורבב עם הקוקוס והשוקולד צ'יפס.
מחממים תנור ל180 מעלות אופים כחצי שעה לשים לב אם הקצף השחים לכסות ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות.
מצננים את העוגה כ5 דקות חותכים לריבועים....ממתינים עוד כמה דקות לצינון כדי לא לשרוף את הלשון [surprise] מכינים כוס תה ונהנים.
בהצלחה חברים
שבת נעימה חמימה וטעימה לכולם
טובה

 
למעלה