העוגה הזו טעימה אמיתית ומכיוון שמי שאכל נהנה מאוד מכינה אותה שוב
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7433703[/URL]
לתערובת התפוחים:
4 תפוחי גרני סמית' מקולפים וחתוכים לקוביות
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס סוכר חום
חצי מקל וניל (אני שמתי שתי כפיות ת וניל.
קורט מלח
קורט ציפורן
2 כפות ברנדי
גרידה מחצי לימון
לבצק:
4 ביצים שלמות
200 מ"ל שמן
210 גרם סוכר
80 גרם שקדים טחונים
200 גרם קמח
שקית א' אפיה
תוספת רצויה 100 גרם אגוזים קצוצים/ 100 גרם צימוקים (אני שמתי חופן צימוקים וחופן אגוזים)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת מניחים שעה בטמפרטורת החדר ומערבבים כל רבע שעה.
מחממים תנור ל170 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים, שמן וסוכר עשר דקות במהירות בינונית.
מקפלים פנימה את השקדים , הקמח וא' אפיה
מקפלים פנימה את תערובת התפוחים עם הנוזלים שהצטברו ומערבבים.
יוצקים לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה משומנת ומסוכרת בדפנות ובתחתית (אני פיזרתי אגוזים טחונים בדפנות)
אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ באמצע יוצא יבש.
תהנו..עם כדור גלידת וניל ליד עונג שבת ממששש [indecision]
בהצלחה.
אל תפספסו אותה!!!!!!!!!!!!!
שבת שלום חברים
טובה