מרענן לשבת חמה. השבת הכנתי מלבי חלבי. הימרתי את המים בחלב ואת שמנת הריץ בשמנת חלבית.עם הג'לי שמתי חתיכות אננס.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7439236[/URL]
מה צריך:
שקית ג'לי
להכין לפי הוראות היצרן. לצקת לשתי תבניות אינגליש קייק ארוכות. לפזר את הדובדבנים לצנן ולהכניס למקרר.
מצרכים למלבי:
5 כוסות מים
1 קופסה שמנת צמחית
6 כפות סוכר
כפית מיי וורדים (אני לא שמתי).
8 כפות קורנפלור
עוד כוס מים
פרורי ביסקוויט
דובדבנים מגולענים.
ההכנה:
בסיר להביא לרתיחה את הסוכר ,המים, מי הוורדים,שמנת צימחית לערבב תוך כדיי בישול.
להמיס בכוס מים את הקורנפלור ולצקת לסיר המבעבע. לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד הסמכה.
לצנן לשפוך על הג'לי הקר לפזר פרורי ביסקוויט. להכניס למקרר רק אחרי 24 שעות ויותר ניתן להפוך לפרוס לפרוסות ולהגיש.
השבוע אני אכין בשינוי קל קוביות אננס בתוך הג'לי.
ווו בתבנית אחת עירבבתי את הגלי עם חמוציות (אופציה נחמדה וטעימה)
שימו לב לא לנסות להוציא את המלבי מהתבנית לפני שעוברות 24 שעות לפחות.
הופכים על מגש כשהג'לי כלפי מעלה פורסים לפרוסות ומגישים
בהצלחה לכם
שבת שלום
טובה