שבועות בפתח בואו נעלה מתכונים

לינדה7

New member
שבועות בפתח בואו נעלה מתכונים


שבועות בפתח בואו נעלה ונשתף במתכונים !!
סלטים.
פשטידות.
מאפים מלוחים ומתוקים.
קינוחים.
וכל אחד לפי המסורת !!
לינדה.
 

חנהפ

Active member
לחם ממולא

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%9C%D7%97%D7%9D+%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90[/URL]


לבצק:
550-600 גרם קמח לחלה
8 גר' שמרים יבשים
2 חלמונים
400-450 מ"ל חלב
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3/4 כף מלח
1/2 כפית פלפל לבן
175 גרם גבינת קשקבל מגוררת
עלים קצוצים מ- 4 גבעולי בזיליקום
לירקות:

מלח גס
שמן זית
8 עגבניות קטנות חצויות
או 20 עגבניות שרי חצויות
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת


אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלמונים ואת החלב ולשים כ-8 דקות.
מוסיפים את קוביות החמאה תוך כדי לישה וגם את המלח, הפלפל הלבן
. לשים עד שהחמאה נעלמת בבצק. מוסיפים את הגבינה המגוררת והבזיליקום
ולשים רק עד שהגבינה נבלעת בבצק.
מתקבל בצק רך, אך אם הוא רך מדי, מוסיפים עוד מעט קמח.
מעבירים לקערה משומנת במעט חמאה,
מכסים ומתפיחים כשעתיים
אפשר גם להתפיח לילה במקרר
הבצק לא תופח הרבה.
מכינים את הירקות:
מסדרים את העגבניות החצויות בתבנית אפייה כשצדן החתוך כלפי מעלה,
יוצקים עליהן שמן זית, זורים מלח גס
ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה קלה.
מקררים.
מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות ומניחים תבנית קטנה בתחתיתו.
הכנת הכיכר:
מרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה.
משמנים 2 דפי אפיה
ומרדדים את הבצק בינהם


מסדרים את העגבניות על הבצק,

עם עגבניות שרי צלויות
או עגבניות רגילות
מפזרים את הגבינה


מגלגלים לגלילה ממש כמו שמגלגלים סושי -בעזרת נייר האפיה


מניחים לתפיחה ל-45-30 דקות.

מכניסים את התבנית למרכז התנור,
, ואופים 45-35 דקות, עד שפני הבצק זהובים.
כשמוציאים מהתנור, מכסים מייד במגבת
עד שהכיכר מתקררת

 

נמושקה1

New member
קאדה בצק ממולא גבינה מלוחה

אצלי לא מוותרים עליו בשבועות וגם אם אין אורחים הם מגיעים לקחת כל אחד את המנה שלו. הרבה עבודה שכרה בצידה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2390191[/URL]
לבצק
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .
למילוי:
3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.
גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.
קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
לערבב הכל ביחד.
אופן ההכנה:
לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.
לכסות ולהניח להתפחה .
ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.
לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .
עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.
לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.
הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .
אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .
מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן
אבל את הראשון חובה עליכם לאכול
כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.
בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך יצא.
שלכם
טובה.
נ.ב ממכר זהירות
בברכת חג שמח לכל המבקרים

 

נמושקה1

New member
קישואים ממולאים בגבינה

מעדן מעדן אין מילים אחרות

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2550798[/URL]

ראשית נכין גבינת שמנת בבית בעלת אחוזים נמוכים של שומן
מספיק לנו 4 גילה
2 שמנת חמוצה 9%
כפית מלח
ובד חיתול נקי [:p]
לערבב את הגילה השמנת והמלח.
לשים בבד חיתול .
לתלות להגרת הנוזלים לילה (לא במקרר)
מה עוד צריך?
4 קישואים ארוכים ושמנמנים מעט.
1פלפל צהוב צלוי
1 פלפל אדום צלוי
מעט זיתים איזה שתבחרו קצוצים (לא חובה)
ממרח פסטו
שמן לטיגון הקישואים
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הקישואים ולנגב.
לפרוס לאורך בעובי של חצי ס"מ.
ולטגן עד השחמה משני הצדדים(לא לשרוף) אפשר גם לאפות את הקישואים אבל טיגון יותר טעים.
לשים את הקישואים במסננת מכוסה במקרר לכמה שעות .
לצלות את הפלפלים על הגז ולהכניס לשקית נילון לצינון.
לקלוף את הפלפלים לא להסיר את כל הקליפה(לא לשטוף בשום פנים ואופן) השחורה להשאיר פה ושם קליפה שחורה. (זה בא טוב בין השיניים) למי שאוהב כמובן
לחתוך את הפלפלים לרצועות.:
כשהשמן והמים נגרו מהקישואים וגבינת השמנת מוכנה.
לערבב את גבינת השמנת עם הזיתים.
לקחת תבנית אינגליש קייק ולשים בה נילון נצמד כולל על הדפנות כדי שנוכל לכסות את העוגה ולהוציא לאחר מכן מהמגש.
להתחיל לשים את הקישואים המטוגנים בחפיפה אחד צמוד לשני.
בתחתי למרוח ממרח פסטו (לא חובה אבל טעים.)
לשים חצי מכמות הגבינת שמנת.
על מחצית הגבינה לסדר את הפלפלים בשורה וחילופי צבעים.
לכסות את הפלפלים בשארית הגבינה.
לקחת את הקישואים שבקצוות התבנית ולהניח על הגבינה. ואז....להתחיל לקלוע צמה עם רצועות הקישואים.
סיימנו
לעטוף את העוגה בנילוף ששמנו ולהכניס לאישפוז בריא למקרר ללילה.
להניח על העוגה כלי מעט כבד(לא יותר מידיי ).
זהווווו
תוציאו תפרסו תכינו סלט ענקקקק ותהנו זה ברוררר
בהצלחה
טובה

 

נמושקה1

New member
קובניות ממולאות גבינה

תשאלו את כל מי שהכין כמה מחמאות הם קיבלו כשהכינו.וכשתכינו אתם תבינו גם אתם כמה שזה טעיםםם[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5274790[/URL]


1 ק"ג קמח ( יוצא הרבה כדי שתוכלו לחלק לשכנים ואל תשכחו אותי [cheeky] )
60 גרם סוכר חום
2 כפות דבש
1 כף מלח
חצי כפית א' אפיה
50 גרם שמרים/ 2 כפות שמרים יבשים
2וחצי כוסות חלב/ מים (עדיף חלב )
למילוי:
צרור מכובד של עליסלק (גם הירוק וגם הלבן)
כמה גבעולים של בצל ירוק (כל המרבה הרי זה משובח)
חופן פיטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
200 גרם חמאה מומסת וקרה
2 קופסאות גבינה 5%
חבילה של כל גבינה קשה מלוחה
3 כפות קמח
פלפל שחור ,אבקת שום.
לזריה על המאפה:
קצח., שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את כל החומרים ולהוסיף את החלב /המים (יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מעט נוזלים)
ללוש בצק רך מאוד לשמן את הבצק במעט שמן ,לכסות ולהתפיח. (אפשר להכניס למקרר בשקית נילון ולעבוד איתו למוחורת )
בנתיים שהבצק תופח נכין את המילוי
לקצוץ את הגבעולים של עלי הסלק (החלק הלבן ) לקוביות קטנות . לבשל במים כ10 דקות לקצוץ את החלק הירוק של עלי הסלק ולהוסיף אותם לגבעולים שמתבשלים.לבשל עוד כ5 5-6 דקות, להסיר מהאש ולשים במסננת להגרת הנוזלים ולצינון .מידי פעם לסחוט את העלים המבושלים.
את הגבינה המלוחה לגרד במגרדת ולערבב אותה עם הגבינה 5% הקמח ,הפיטרוזיליה,בצל ירוק , תבלינים (אין צורך להוסיף מלח כי הגבינה מספיק מלוחה) להוסיף את עלי הסלק ולערבב היטב.
הערה / אני מוסיפה גם כוס גבינה צהובה מגורדת אבל זה ממש לא חובה.
להמיס את החמאה ולצנן היטב.
אחרי שהבצק תפח לחלק אותו ל5 חלקים שווים.
על משטח מקומח לרדד את הבצק למרוח בחמאה. על החמאה למרוח חלק מהמלית ולגלגל לרולדה.
לשמן היטב מגש עגול בחמאה ולחתוך את גליל הבצק ל3 ס"מ לשים במרחקים של ס"מ וחצי זה מזה.
לפזר קצח ושומשום ולהניח להתפחה.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות זמן משוער 30-35 דקות.
לקראת סיום האפיה אני מפזרת קוביות חמאה קטנות על המאפה.
מה אגיד לכם ????? עונג של מאפה [wink] [cheeky]
המאפה מעולה בהקפאה כך שתוכלו להכין כבר לשבועות [devil]
בהצלחה ובברכת חג שמח
שלכם טובה

 

נמושקה1

New member


[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5314464[/URL]
מה צריך:
חציל 1 גדול פרוס למניפה
2עגבנות קשות גדולות פרוסות
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לאורך
כמה גבעולים של בצל ירוק
פרוסות גבינה צהובה
פרוסות גבינה מלוחה קשה
פיטרוזיליה קצוצה
אורגנו יבש
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט א' שום
שמן זית לזילוף על החציל
אופן ההכנה:
לשטוף את החציל ולנגב היטב לפרוס לפרוסות כשמתחילים מעוקץ החציל לאורכו (לא מסירים את העוקץ )
לקחת כלי חסין אש לרפד בנייר אפיה. .
לחתוך עגבניה אחת לפרוסות ובצל אחד לפרוסות. להניח על הנייר אפיה לפזר מעט פיטרוזיליה.
להניח את החציל הפרוס ולסדר כמו מניפה.
בין פרוסות החציל לסדר פרוסות קישוא עגבניה בצל וגבינות כשבניהם מפזרים קצת אורגנו פיטרוזיליה ובצל ירוק
לפזר מלמעלה מעט מלח (שימו לב לא הרבה כי יש גבינה מלוחה ) א' שום אורגנו פיטרוזיליה פלפל שחור.
לזלף שמן זית על כל הכבודה .ולתנור 180 מעלות 45 דקות עד שעה או עד שאתם רואים שהחציל התרכך.
להגשה:
אל תנסו להוציא את החציל מהמגש תגישו ככה בכלי שאפיתם (הוא יתפרק לכם והמראה ילך לאיבוד ) ולא יזיק גם בקבוק בירה לבנה קרה ליד(כמובן לא לילדים)
אתם יכולים כאמור להתפרע במילוי [surprise]
יאלהההה תהנו......
בהצלחה

 

נמושקה1

New member
כיכר גבינה ובצל

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7362210[/URL]

מה צריך:
500 גרם גבינה 5%
4 ביצים שלמות מקושקשות
150 גרם קמח תופח
חצי כוס שמן
מלח, פלפל שחור
אפשרות להוסיף א' שום
כוס גבינה צהובה מגורדת
למילוי:
שני בצלים גדולים לבנים חתוכים לרצועות מטוגנים במעט שמן ומסוננים מהשמן
חצי כוס גבינה מלוחה יבשה מגורדת (אפשר קצת יותר )
לפיזור על הכיכר בצל 1-2 אדום פרוס לפרוסות או רצועות
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הגבינה הלבנה עם השמן היטב להוסיף את הגבינה צהובה מלח ופלפל את הקמח לערבב היטב, להוסיף את הביצים לערבב עד איחוד העיסה היטב.
לטגן את הבצל לסנן ולצנן, לערבב עם הגבינה המלוחה
לשמן תבנית מרובעת או עגולה (לא קפיצית) מס"ס 26-28
לשפוך חצי מהעיסה בתבנית מעל לפזר את הבצל המעורבב עם הגבינה המלוחה.ומעל למזוג את חצי העיסה הנותרת.
לפזר את הבצל האדום כקישוט
לחמם תנור ל 175 מעלות לאפות כ35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
אפשריות שונות לשים באמצע המאפה גם פלפלים צבעוניים מטוגנים קלות.
על המאפה אפשר לזרות עוד קצת גבינה צהובה וגבינה מלוחה.
תהנו ושיהיה בהצלחה ונזכה לבנין בית המקדש במהרה בימינו.

 

נמושקה1

New member
ריזוטו פיטריות

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7378041[/URL]

מה צריך::
לציר הירקות:
2 גזרים גדולים פרוסים לפרוסות עבות
שומר אחד גדול חתוך ל4
צרור פיטרוזיליה
3 גבעולים ועלים של סלרי חתוכים
בצל אחד גדול חתוך ל4
שורש פיטרוזיליה
קוביית דלעת /דלורית
כף מלח
מעט פלפל שחור
מתחילים בבישול ציר הירקות:
ממלאים סיר במים מכניסים את כל הירקות ומבשלים כשעה מוסיפים כף מלח ומעט פלפל שחור.
בסוף בישול הציר צריך שישארו לנו כמות של ליטר וחצי נוזלים.שצריך להיות חם .
מה צריך לריזוטו:

חצי קילו אורז ריזוטו
2 קופסאות פיטריות טריות פרוסות דק
150 גרם חמאה
1 בצל בינוני קצוץ דק
חופן פיטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
חצי כוס גבינת פרמזען מגורדת.

אופן ההכנה:
בסיר רחב וגדול שמים חמישים גרם חמאה ומטגנים את הפיטריות עד שהנוזלים מתאדים, מוציאים ושמים בצד.שמים באותו הסיר שוב 50 גרם חמאה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את האורז ומערבבים, מוסיפים שתי מצקות של ציר הירקות,מערבבים ונותנים לאורז לבעבע קלות עד שהנוזלים נספגים תוך כדי עירבוב מידיי פעם.כשהנוזלים נספגים מוסיפים שוב מצקת מהציר ושוב ערבוב עד לספיגת הציר, וכך חוזר חלילה, עד שמסיימים את כל ליטר וחצי של ציר הירקות.
יש אפשרות שמוסיפה הרבה טעם לריזוטו זה לרסק את חלק הירקות במזלג ולהוסיף בזמן שמוסיפים את הציר לאורז .
בהוספת מצקת אחרונה של הציר מוסיפים את הפיטריות ומערבבים היטב מוסיפים את השום הכתוש והפיטרוזיליה ומערבבים כשהציר נספג מסירים מהאש מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים מוסיפים את גבינת הפרמזען מערבבים היטב
ומגישים חם...ונהניםםם מכל כף מבטיחה לכם
הערה: האורז שמתקבל הוא" אל דנטה" כלומר הגרגר עצמו רך מסביב , אבל באמצע אנחנו מרגישים גרגר קטן שלא התרכך וזה בסדר גמור! כך צריך להיות.
אל תיתיאשו מהזמן שצריך להכין את הריזוטו מבטיחה לכם שכל ביס שווה את ההשקעה הכמות מספיקה ל6 סועדים אם לא יבקשו תוספת [surprise] [cheeky] [cheeky]

 

נמושקה1

New member
קנלוני במילוי גבינות

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2366872[/URL]
מעדן ! כדאי לכם להכינו.

מה צריך:
1 חב` קנלוני ( בדיוק מספיק למילוי )

למילוי:
חבילה של עלי תרד או חבילה של מנגולד ( עלי סלק ) עלים בלבד
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון הבצל
250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 קופסה קוטג`
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומערים על עלי התרד. משאירים דקה, מסננים ומקררים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות ומצננים.
מערבבים את הגבינות, הקמח, הביצים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל והתרד ומערבבים.
ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
להשאיר רווחים שלא ידבקו.

להקרמה:
2 מיכלי שמנת לבישול
1 כפית מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט קורט
כף קמח
רבע כוס חלב
בצל ירוק ( לא חובה )

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם התבלינים.
מערבבים היטב את כף הקמח ברבע כוס החלב ומוזגים לשמנת הרותחת. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.
למזוג על הקנלוני הממולא. לפזר למעלה בצל ירוק, לא חייב ומעט גבינה צהובה. לאפות 25- 30 דקות ב-180 מעלות.

נאכל בשמחה והנאה חם או קר.
בהצלחה

 

נמושקה1

New member
כנאפה מלוחה

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7386632[/URL]
מי שלא מכין מפסיד

1 חבילת איטריות דקיקות מבושלות לפי הוראות היצרן (מסוננות ולא שטופות)
200 גרם גבינת כנען /טוב טעם
200 גרם גבינת שמנת% 5
150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
מעט מלח , פלפל שחור
כף אורגנו יבש
2 כפות חמאה

אופן ההכנה:
תחילה בקערה תערבבו את כל הגבינות עם המלח , הפלפל, והאורגנו.
שימו מים בסיר עם כף מלח ובשלו את האיטריות פחות ממה שצוין על האריזה בדקה.וסננו אותם כדקה שתיים.
מיד במחבת כותר 28 בעלת תחתית עבה המיסו את כף החמאה ותרפדו את המחבת בחצי מכמות האיטריות (תעזרו במלקחיים כי האיטריות חמות)
פעולה זו צריכה להיות מהירה כי אחרת האיטריות נדבקות, ונוצר גוש אחד
שימו את הגבינה על כל פני שטח האיטריות
ועל הגבינה את שארית האיטריות המבושלות תהדקו עם כף את האיטריות ותמשיכו לטגן כ5
דקות.על להבה בינונית.
כשהתחתית קיבלה צבע זהוב , תהפכו על צלחת תוסיפו כף חמאה למחבת ותחזירו את המאפה הפוך גם את הצד השני לטגן בערך כ 5 דקות או עד הזהבה.
והרי לכם מאפה טעים לארוחת ערב
יאלהה חברה לזלוללל [cheeky] [cheeky]
תהנו זה ברוררר

טובה
 

נמושקה1

New member
לשבת שלי וגם לשבועות גביניות

עם טעם מבית אימא (אבל לא בדיוק כמו שלה
)
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7435039[/URL]
מצרכים:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים/25 גרם טריים
100 גרם סוכר
180 מ"ל חלב
3 חלמונים
קליפת לימון מגורדת
120 גרם חמאה מומסת פושרת
קורט מלח
למילוי:
500 גרם גבינת טוב טעם
120 גרם סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית ת. וניל
20 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים
קליפת לימון מגורדת
לבחירה חצי כוס צימוקים
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף חלב
א' סוכר
אופן ההכנה:
לשים בצק מכל חומרי הבצק מכסים ושמים לתפיחה. (אני מכינה יום לפני ושמה במקרר)
מערבבים את חומרי המילוי.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן וחותכים למרובעים 10 ס" מ כל מרובע. שמים באמצע כף מהמילוי. מקפלים פינה אחת על הגבינה וצובטים את הפינה הנגדית.
כך גם עם הפינה השניה.
מרפדים בנייר אפייה את התבנית ושמים במרווחים.מורחים בעדינות בביצה טרופה.
מתפיחים שוב עד שהגביניות מכפילות את נפחן.
אופים ב180 מעלות כ רבע שעה או עד הזהבה יפה גם מלמטה.
מצננים מפזרים א' סוכר ומגישים עם חיוך [devil] .
תהנו
חג שמח
שבת שלום
טובה


 

חנהפ

Active member
פסטה ברוטב בטטה עם פטנט

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/10/blog-post_30.html[/URL]


ככה זה הולך:
חצי חב' ספגטי / פטוצ'יני (250 גר') השתמשתי כאמור ב- 500 גר' פסטה צדפים
בטטה בינונית (כ-160 גר') הכפלתי אז 4 בטטות קטנות
4 שיני שום כתושות
בצל קטן, פרוס דק
9 כוסות מים בול
6 כפות שמן זית
1/2 2 כפיות מלח
את כל זה שמים יחד בסיר רחב ידיים




מוסיפים מים



מדליקים אש גדולה
ומביאים לרתיחה

ובוחשים


מערבבים, זה שם המשחק, לא נעלמים לסיר
נשארים לידו ומידי פעם מערבבים נמרצות

ככה הבטטה מתמוססת לתוך הרוטב והפסטה לא נדבקת לתחתית הסיר

בשלב שהרוטב כבר מתחיל להצטמצם. ממש לא מפסיקים לערבב



מתי להפסיק? אם נשארו ממש מעט נוזלים, הפסטה כבר התרככה
אבל זו לא בעיה לבדוק -טועמים...
אם מתכוונים לאכול את הפסטה מייד אפשר לצמצם את הנוזלים כמעט לגמרי
אם מתכונים לאכול לאחר כמה שעות הפסטה תמשיך לספוג נוזלים, וכדאי להתחשב בזה
ולהשאיר יותר נוזלים

 

חנהפ

Active member
לביבות סלק -טבעוני

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/07/blog-post_20.html[/URL]


4 סלקים אני קונה את אלו המבושלים ונמכרים בואקום
כוס וחצי קוואקר טחון, - קונה קוואקר רגיל וטוחנת (יש גם נטול גלוטן)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
מלח, פלפל
כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
רבע כפית סוכר
אופן ההכנה
את הסלק מגררים על מגררת גסה
לא לשפוך את הנוזל שבאריזה
מוסיפים את שאר הרכיבים
מערבבים
אם צריך מוסיפים עוד מעט מהנוזל
כך שניתן יהיה לצור קציצות
מניחים ל-10 דקות
צרים קציצות


מטגנים במחבת עם שמן חצי עמוק

 

חנהפ

Active member
קיש גבינה עגבניות ובזיליקום

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/07/blog-post_19.html[/URL]


רכיבים:

לבסיס:
200 גרם קרקרים מסוג לחמית
80 גרם חמאה מומסת
חלבון של ביצה (הלבן!)
למילוי:
250 גרם ריקוטה 5% לא מלוחה
200 גרם גבינת סימפוניה 5%
150 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם (אני שמתי כפית מלח וחצי כפית פלפל)
8 עלי בזיליקום גדולים וטריים קצוצים

ל"סלט" עגבניות:
חצי קילו עגבניות שרי חתוכות לחצי
כף או שניים שמן זית איכותי וטעים
כפית חומץ בלסמי מצומצם (לא חובה)
שן שום כתושה
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים נייר אפיה ומניחים בתבנית (עדיף מתפרקת) בקוטר 20-22 ס"מ
שמים את הקרקרים במעבד מזון וטוחנים לאבקה
להוסיף את החמאה והחלבון ולהפעיל שוב לכמה שניות - עד שאחיד.
להניח את הפירורים בתבנית על נייר האפיה המשומן ולהדק עם האצבעות
כולל דפנות, שימו לב שהפינה -החיבור בין הדופן לבסיס לא יהיה עבה מידיי
לשים את התבנית בפריזר עד שהמילוי מוכן
מערבבים את כל חומרי המילוי חוץ מעלי הבזיליקום
עד לאחידות
מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים ומערבבים היטב
מניחים את המילוי על בסיס הקרקרים
אופים כ-30-40 דקות עד שהמילוי מתייצב
מקררים לגמרי לטמפרטורת החדר, וזוהי גם טמפרטורת ההגשה
לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי סלט העגבניות, מסדרים על הקיש
ומגישים מיד

 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה


זו לא עוגה ברגע, אבל שווה להשקיע לכבוד החג
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2018/05/blog-post_89.html[/URL]


הרכיבים:
לקרם גבינה:
750 גר' גבינה 5% מסוננת שעה
375 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 חב' אנסטנט פודינג וניל
4-5 תותים חתוכים לקוביות קטנות

לטורט:

165 גרם (4 חלבונים גדולים) חלבונים, בטמפרטורת החדר
120 גרם (חצי כוס ועוד כף וחצי) סוכר
100 גרם (5 חלמונים גדולים) חלמונים, בטמפרטורת החדר
120 גר'(חצי כוס פחות כף) קמח
מעט צבע מאכל ורוד או אדום
לקומפוט תותים:

4 גרם (כפית) ג'לטין
200 גרם תותים
30 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
70 גרם מחית תותים
5 מ"ל (כפית) מיץ לימון
לקרמו תותים:

265 גרם תותים
15 מ"ל (כף) מיץ לימון
80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
4 גרם (כפית מחוקה) פקטין
10 גרם (כף) קורנפלור
80 גרם חמאה, רכה מאוד

לעיטור:
תותים טריים

אופציונלי:
קוביות טורט (שנותרו מההכנה)
כלים:
תבנית או רינג 24 ס"מ
תבנית או רינג 20 ס"מ - התבניות החד פעמיות העגולות הקטנות מתאימות בול למשימה.
תבנית תנור
אופן ההכנה:

לטורט:

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים והסוכר לגבעות רכות
(ולא לקצף יציב מאוד). מקפלים פנימה את החלמונים והקמח , מוסיפים גם מעט צבע מאכל ורוד או אדום, ומקפלים לתערובת חלקה בגוון ורוד בהיר.
משמנים דפי אפיה
משטחים כשליש מתערובת בשתי תבניות אפייה בקוטר עיגול של כ-22 ס"מ, ובעובי של כסנטימטר.
משטחים יתרת התערובת בתבנית אפייה גדולה נפרדת, לעובי של כסנטימטר,
(מהטורט הזה נחתוך את דפנות העוגה כך שנצטרך פסים בגובה 8 ס"מ ובאורך היקף התבנית בסה"כ)
אופים בחום 190 מעלות
כל תבנית 8-9 דקות ומצננים לחלוטין.
עיגול טורט אחד ישמש כבסיס והשני ישתלב בשכבות העוגה.
. מיתרת הטורט, כשהוא עדיין צמוד לנייר האפייה, גוזרים בעזרת מספריים 2 רצועות באורך כולל של היקף התבנית,ובגובה של 8 ס"מ
(יש צורך לחבר 2 רצועות לאורך הכולל הנדרש. כדאי להיעזר בסרגל).
מניחים בעדינות צמוד לדפנות תבנית 24 ס"מ,
משאריות הטורט שנותרו לכם, כדאי ליצור כמה קוביות מרובעות של טורט עבור הקישוט ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד להרכבה.
לקומפוט תותים:

מתפיחים ג'לטין בכף מים קרים. חותכים את התותים לקוביות של כ-1 ס"מ.
מחממים בסיר קטן את הסוכר עם מחית התותים ומיץ הלימון
ממיסים את הג'לטין ומערבבים. יוצקים את התערובת על גבי התותים ומערבבים.
יוצקים לתבנית לקבלת עיגול של 20 ס"מ ומעבירים להקפאה להתייצבות. שומרים בהקפאה עד להרכבה.
לקרמו תותים:

חותכים את התותים לקוביות קטנות של כ-1/2 ס"מ. בסיר קטן מערבבים את התותים עם מיץ הלימון ומעט מהסוכר. מבשלים על להבה נמוכה. חימום קל מאוד , מוסיפים את הפקטין מעורבב עם הסוכר והקורנפלור.
מביאים לרתיחה, מבשלים לחצי דקה ומסירים מהאש. מצננים ל-50 מעלות,
מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה וטורפים היטב במשך כשתי דקות,
כך שמרבית התותים מתפרקים ומתקבל קרם ורוד עמוק עם חתיכות תות קטנות.
יוצקים לתבנית לקבלת עיגול של 20 ס"מ ומעבירים להקפאה להתייצבות. שומרים בהקפאה עד להרכבה.
לקרם גבינה עם תותים:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג, מוסיפים את הגבינה ולבסוף בקיפול את קוביות התותים..
להרכבה:
מתחילים לבנות את העוגה בתוך דפנות הטורט.
ראשית מניחים בתחתית התבנית בעדינות את עיגול טורט הראשון.
יוצקים מעל רבע מכמות קרם הגבינה לשכבה בגובה של קצת פחות מסנטימטר, ומשטחים לשכבה ישרה.
מניחים מעל את קרמו התותים,
מעל עוד רבע מכמות קרם הגבינה.
מניחים מעל את דיסקית הטורט
ועוד רבע מכמות קרם הגבינה
. מעל מניחים את שכבת הקומפוט תותים,
ועוד קרם גבינה לסיום.
מעבירים להתייצבות במקרר, שומרים במקרר.
מעטרים את העוגה בחצאי תותים מוברשים במעט נפאז',
וכמה קוביות טורט שמנמנות ששמרנו בצד.

 

לינדה7

New member
סלט עם קוביות בולגרית /לינדוש

עגבניות שרי.חתוך לרבעים.
פלפל אדום פרוס לרצועות.
קוביות בולגרית.
שמן זית.
זעתר.
סלט עשיר בצבע אדום חגיגי .

 

לינדה7

New member
למבקרי הפורום שלום !!!

את כל המתכונים לשבועות העברתי אותם למאמרים לקטגוריה"שבועות"
כמובן שרק מתכון מלא ?
לא קישורים בלבד!


תודה לחנהפ...
תודה לנמושקה...
תודה להים הרגוע....


לינדה.
 
למעלה