השבת שלי סולת ממכרת

נמושקה1

New member
השבת שלי סולת ממכרת

כבר כתבתי לכם שהתנור שלי גוסס אז זהו שהוא עובד רק על מצב טורבו ולכן אני מוגבלת באפיה
אבל את העוגה הזו תכינו לשבת בקלות.. והיא מה זה מתאימה לפורים שגעון תאמצו אותה שווה[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2377600[/URL]

במקור העוגה עם 2 מרגרינה -אני משתמשת רק בשמן.
(אפשר עם חמאה 400 גרם ) ואז העוגה חלבית.
מה צריך:
2 כוסות שמן . או 1 ח' מרגרינה ו 1 כוס שמן
2 כוסות מים ( כוסות הזכוכית עם ידית.)
1 ק"ג סולת פחות כוס
1 ורבע כוסות קמח .
2 ש' אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל הבצק מוכן

.
על העוגה :
חצי כוס שומשום.אפשר בלי
שקדים.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם הגיטרה לשים את כל החומרים היבשים ולערבב.
בסיר להרתיח את המים והשמן (זהירות ) או 1מרגרינה וכוס שמן +שתי כוסות המים.
לשפוך לקערהת המקסר את השמן והמים החמים וללוש כמה דקות עד שכל הנוזלים
נספגים,ויש לנו בצק רך רך. הכל מוכן לאפיה
להכין תבנית אפיה. לא רצוי חד פעמית .
לשטח את הבצק ולהדק
לפזר על העוגה רבע כוס שומשום (לא חייב)
לחתוך את העוגה למעוינים או ריבועים .בזמן שחותכים לוודא שהחיתוך
מתבצע עד תחתית התבנית.
להטביע שקד בכל ריבוע.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד שהעוגה משחימה יפה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
הסירופ:
2 וחצי כוסות סוכר הסירפ מחלחל בבצק האפוי
2 כוסות מים

מיץ לימון טבעי מ1 לימון
כפית קינמון.
הסירופ מוכן








.
בסיר להמיס את הסוכר במים.
להוסיף את מיץ הלימון והקינמון
לבשל על להבה נמוכה בערך כעשר דקות עד שהסירופ מסמיך מעט.
להוציא את העוגה מהתנור.
למזוג עליה עם מצקת בזהירות את הסירופ.לעבור במהירות על חיתוכי העוגה.
כדי שהסירופ יחלחל לכל הבצק.
לתת לסירופ (בסבלנות ) להספג בעוגה .
לחכות שהעוגה תתקר ולהוציא בזהירות משולש.
בגלל שהעוגה ללא מרגרינה יש לה נטייה להתפורר .אז בזהירות
להוציא מהמגש. אפשר לשים במנג'טים.

חכו חכו שהעוגה תתקרר קצת [;)]
ואז ...ליבריאות.כוס קפה ווווווו משולש אחד בלבד זכרו
אתם בדיאטה
בהצלחה
שלכם טובה
עכשו שתפו אותנו בעוגה שאתם מכינים לשבת.
שבת שלום לכולם


 

חנהפ

Active member
לגלות לך סוד??

אני כמעט לא אופה במצב תנור.. הכל, אבל הכל במצב טורבו.
 

נמושקה1

New member
לינדוש תודה
כמו שכתבתי לחנה

לא את כל העוגות ניתן לאפות בטורבו
 
למעלה