קציצות טונה אתם אוהבים ?

oritta17

New member
קציצות טונה אתם אוהבים ?

היום חיפשתי משהו מהיר וקליל להכין ,ליד הסלט .
היו לי במזווה 2 קופסאות טונה בשמן -(חב' "ויליפוד")
ובמקרר 2 בטטות מבושלות .

החלטתי להכין קציצות טונה עם הבטטות :
בקערה, ערבבתי את 2 קופסאות הטונה, עם כף מיץ- לימון
ו-כמה עלי- תימין, קורט מלח ,ומעט פלפל-שחור,
הוספתי 2 ביצים וערבבתי היטב
הוספתי את 2 הבטטות הקטנות והמבושלות, לאחר ריסוק- במזלג ,
והוספתי 2 כפות קמח,וערבבתי לתערובת אחידה.
את הקערה עם התערובת הכנסתי לפריזר ל-10 דקות עד שתתייצב.

בינתיים,הנחתי בתבנית גדולה ניר -אפיה אקולוגי,מוברש במעט -שמן, וחיממתי את התנור ל200 מעלות חום.

הוצאתי מהפריזר את תערובת הקציצות,
והעברתי כף אחר כף, לתבנית, והכנסתי לתנור- האפייה החם.

הקציצות נאפו כ-25 דקות:
ב- 10 הדקות הראשונות ב-200 מעלות חום,
ואז הנמכתי ל-180 מעלות חום, לעוד רבע שעה.
כשהשחימו,הפכתי לצד השני לעוד כמה דקות, עד גוון זהוב -שחום.
ויצאו מאוד טעימות.

לאחר מכן, הכנתי סלט מכרוב קטן,מלפפונים ושמיר:
תבלתי עם מלח,כפית חומץ, שמן -זית,כפית מיץ לימון,
ושן-שום כתושה.פיזרתי מעל לסלט חופן שמיר ,
זיתים מגולענים,ו-עגבניות שרי-קטנות.
וזהו.
סלט טעים וקליל.
 

נמושקה1

New member
תודה על השיתוף


נשמע טעים
טובה
 

oritta17

New member
בקשר לטונה ,

כתוב על כמה קופסאות של טונה (של כמה חברות שונות.)
שהטונה ב-פסח כשרה רק לאוכלי קטניות.
מישהו מבין למה ?
&nbsp
&nbsp
 

נמושקה1

New member
כנראה שהטונה עם שמן סויה או קנולה

כידוע שאשכנזים לא אוכלים קיטניות בפסח.
שבת שלום
 
למעלה